اهمیت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه
حجت الاسلام مجتبی کوچک زاده، رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، در خصوص تأثیر فرهنگ شهادت بر سیاست های اجتماعی فرهنگی کشور، گفت: اگر همه مسئولان با فرهنگ شهادت آشنا شوند خطاهایی که در ضمن اجرا شاهد هستیم از بین میرود، اختلاس ها و سیستم اداری منحط که در برخی از جاها وجود دارد و موجب اذیت ارباب رجوع می گردد از بین خواهد رفت.
وی افزود: اگر فرهنگ شهادت در میان مدیران و کارمندان ما زنده شود،خود را خادم ملت می دانند و این امر موجب استقبال ایشان از ارباب رجوع می گردد و مردم هرگز از این سیستم دلزده نمی شود.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان در خصوص نهادینه کردن فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل جوان، اظهار کرد: در این زمینه باید وصیت نامه های شهدا را تدوین و راهکارهایی که در وصیت نامه ها هست را پررنگ کنیم تا برای نسل جوان و نونهالان ما سرمشقی باشد و از ایشان سیره زندگی بیاموزند و پیروی کنند.
وی با اشاره به نقش مساجد در ترویج فرهنگ و سیره شهدا، تصریح کرد: مساجد محل از پیش از انقلاب محل رشد رزمندگان و شهیدان بوده است و از همین طریق هم به جبهه ها اعزام شدهاند و در پایان هم مراسماتشان در زمان شهادت و در زمان حال در قالب ختم قرآن و اهدای آن به به نام شهداء در مساجد برگزارشده است.
حجت الاسلام کوچک زاده به اهمیت برگزاری دومین کنگره ملی بزرگداشت شهدای استان و تأثیر آن در فرهنگ شهادت، گفت: تنور شهادت و ایثار باید همیشه داغ باشد، شهدا وسیله ای می شوند تا ما یادی از آنها کنیم و ذکر خیری کنیم و سجایا و خصوصیات شان را بیان کنیم تا هم یاد و خاطرشان زنده بماند و هم نسل جدید پیرو راه آنها باشند و همیشه این تنور باید داغ باشد چرا که شهدا هستند که موتور محرک انقلاب و ملت هستند.
وی ادامه داد: در این کنگره ها اشعاری که خوانده می شود، سخنرانان سخنرانی میکنند و وصیتنامه شهدا خوانده میشود و اینچنین خاطره آنها از ذهن ها خارج نمی شود ضمن این که خانواده های شهداء هم انتظار دارند فرزند و عزیزشان شهید شده یاد و خاطره شهداء و حتی خود خانواده ها از ذهن ها بیرون برود.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان با اشاره به انتشار سیره شهدا در حوزه بین الملل، خاطر نشان کرد: باید وصیتنامه شهدا را در سطح بین الملل و به بیان های مختلف ترجمه کنیم و افرادی که پیام آور این شهیدان هستند سفرهای تبلیغی بروند و از مردم کشورهای دیگر دعوت کنند تا از نزدیک با شهدا و سیره آنها آشنا شوند و با این رفت و آمدها فرهنگ ایثار و شهادت زنده بماند.
وی خاطرنشان کرد: از طرفی دیگر به صورت مجازی این مباحث رونق پیدا کند تا جوانان ما از طریق سایت ها ورود و با این فرهنگ آشنا شوند.