۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۵
کد خبر: ۷۷۰۴۳۴
حجت‌الاسلام میرزایی در گفت‌وگو با رسا:

شهید مدرس به دنبال تصویب قوانینی بود که مغایریتی با شرع مقدس اسلام نداشته باشد

شهید مدرس به دنبال تصویب قوانینی بود که مغایریتی با شرع مقدس اسلام نداشته باشد
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با تعریف از شخصیت شهید مدرس در تلاش برای وضع قوانین اسلامی، گفت: روحانیت باید در مجلس شورای اسلامی حاضر شود و با موضوع‌شناسی خوب، وضع قوانین را به سمت اسلامی‌تری سوق دهد.

حجت‌الاسلام حسین میرزایی نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا شهید آیت الله مدرس (ره) را دارای ابعاد شخصیتی مختلفی توصیف کرد و گفت: پرداختن به وجهه عالم اسلام‌شناس مجتهد مسلم بودن شهید مدرس، تحت الشعاع صفات بارز دیگر این شهید و مورد غفلت قرار گرفته است؛ وی در حکم فقیه شورای نگهبان تنها به عنوان عضوی شورای ملی سعی کرده است تا اصل چهارم قانون اساسی امروز را اجرا کند.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اصل چهارم قانون اساسی بر مطابقت تمام قوانین و مقررات با موازین اسلام تأکید دارد توضیح داد: شهید مدرس تمام همت خود را به کار بست تا قوانینی که در شورای ملی تصویب می‌شود مغایریتی با شرع مقدس اسلام نداشته باشد؛ وی با تکیه بر اجتهاد خود، تمام علم و فضل خود را در این زمینه به کار بست.

وی مراقبت از مخالف نبودن قوانین با اسلام را حداقل وظیفه‌ای عنوان کرد که امروز به وسیله شورای نگهبان انجام می‌شود و افزود: با توجه به سیاست‌های کلی قانون‌گذاری به ویژه بند نخست که به وسیله رهبر معظم انقلاب ابلاغ شده است، ما وظیفه داریم با گذر از قوانینی که اسلام با آن‌ها مخالفت ندارد یا نظر ممتنعی درباره آن‌ها دارد، به دنبال تصویب قوانینی باشیم که اسلام به دنبال پیاده‌سازی آن‌ها در جامعه است.

حجت‌الاسلام میرزایی ادامه داد: رسیدن به چنین قوانینی و تصویب آن‌ها کار حوزه‌های علمیه، علما، فضلا، مجتهدین و تمام کسانی است که تلاش می‌کنند تا حاکمیت صد در صدی اسلام حقیقی را در جامعه شاهد باشیم؛ بنابراین باید تصویب و اجرای چنین قوانینی را در جامعه محقق کنیم.

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در توصیه به نهادهای روحانی برای تأثیرگذاری بیشتر در قانون‌گذاری گفت: روحانیت باید برای حضور بیشتر در مجلس شورای اسلامی برنامه‌ریزی جدی انجام دهد؛ متأسفانه در سال‌های گذشته تعداد نمایندگان روحانی در مجلس شورای اسلامی کاهش داشته است و باید خلاف این روند تدبیری اندیشیده شود.

وی در دومین توصیه خود به روحانیان ابراز داشت: روحانیانی که سعی دارند در این عرصه با جدیت حاضر شوند باید موضوع‌شناسان بسیار خوبی باشند تا بتوانند قواعد کلی فقه را با شرایط فعلی تطبیق دهند و قوانین مناسبی را تحت سیاست‌های کلی رهبر معظم انقلاب که یک مجتهد جامع الشرایط است پیاده کنند.

حجت‌الاسلام میرزایی در تأکید دوباره‌ای بر توصیه‌های خود تصریح کرد: اگر خود روحانیت در مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده حاضر نشوند و یا حتی با حضور خود موضوع‌شناسان خوبی نباشند و نتوانند اوضاع امروز را با اندوخته‌های فقهی خود مطابقت دهند، چندان تأثیری در وضع قوانین اسلامی نخواهند داشت.

ارسال نظرات