اقامه امر به معروف ناهنجاریهای اجتماعی و فساد را کاهش می دهد/آماده همکاری با حوزه علمیه هستیم
به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجتالاسلام محمدحسین طاهریآکردی در نشست «گزارشی از وضعیت امر به معروف و نهی از منکر در کشور» که امروز در سالن آیتالله حائری(ره) مرکز مدیریت حوزههای علمیه کشور در قم برگزار شد، اظهار کرد: ستاد امر به معروف و نهی از منکر به دستور امامخمینی(ره) در سال ۱۳۵۷ تاسیس شد و ایشان احیا و گسترش این فریضه الهی را دستور دادند، ولی به دلایلی این ستاد موقتاً تعطیل و در سال ۱۳۷۲ به دستور مقام معظم رهبری و پیگیری آیتالله جنتی این ستاد مجددا آغاز به کار کرد.
وی افزود: اگر به امر به معروف و نهی از منکر کم توجهی شود، قطعا به فرائض دیگر نیز کم توجهی خواهد شد. امیرالمؤمنین علی(ع) در روایتی میفرمایند که تمام فرائض در برابر امر به معروف و نهی از منکر همانند قطرهای در برابر دریاست. لذا وظیفه آحاد جامعه به ویژه علما و حوزویان گسترش فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر است.
حجتالاسلام طاهریآکردی گفت: امامحسین(ع) بارها بر اهمیت امر به معروف و نهی از منکر تأکید کردند. بهعنوان مثال در خطبهای در جمع یاران خود در کربلا فرمودند که “من از شهرم بیرون آمدم برای امر به معروف و نهی از منکر و برای اینکه مردم را به سوی اطاعت خداوند و رسولش دعوت کنم" این خطبه امام نشان دهنده اهمیت این فریضه واجب است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور گفت: ستاد امر به معروف و نهی از منکر از نظر قانونی در چهار حوزه ترویج، نظارت، حمایت از آمران و حوزه عفاف و حجاب فعالیت دارد. در حوزه حمایت از آمرین به معروف و ناهیان از منکر قوانین خوبی تصویب شد.
حجتالاسلام طاهریآکردی گفت: وظیفه اصلی ستاد فقط محدود به حوزه عفاف و حجاب نیست، بلکه ما مطالبهگری و نظارت بر عملکرد دولت، نظارت مردم بر مردم و نظارت مردم بر دولت را نیز در وظایفمان داریم. مسئول بالادستی در حوزه ترویج، گسترش و احیای موضوع عفاف و حجاب، ستاد عفاف و حجاب است و کارشناسان ما در ستاد امر به معروف و نهی از منکر نیز نظرات و پیشنهاداتشان را مطرح و اعلام میکنند.
وی افزود: وظیفه اصلی ستاد در حوزه عفاف و حجاب پیشگیری و آموزش است. در خصوص احیای فریضه واجب امر به معروف و نهی از منکر بیش از ۱۰۰ جلسه هماندیشی و کرسی آزاد اندیشی در دانشگاهها و مدارس و نیز تولید سریال و برنامههای کودک با موضوع امر به معروف از دیگر برنامههای این ستاد بوده است.
حجتالاسلام طاهریآکردی خاطرنشان کرد: ما در ستاد امر به معروف و نهی از منکر آماده همکاری با حوزه علمیه و نیز برگزاری کلاس آموزشی در شبکه آموزش مجازی هستیم. در آموزش مجازی نیاز به حضور افراد نیست بلکه با تلفن همراه در منزل هم میتوانند دوره آموزشی را طی کنند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور ادامه داد: با استفاده از ظرفیت نیروهای انقلابی و جهادی، طرح وکلا و حقوقدانان جهادی را اجرا و بیش از ۵۶ وکیل در تهران حدود ۱۵۰ پرونده مربوط به آمرین به معروف و ناهیان از منکر را به صورت رایگان حل کردند. امروز بسیاری از پروندههای آمران به معروف با وساطت ستاد به راحتی حل میشود.
وی اضافه کرد: اقامه امر به معروف و نهی از منکر سبب کاهش ناهنجاریهای اجتماعی و فساد میشود، در این خصوص نیز باید همه دستگاههای مسئول و مدیران دولتی و نهادهای آموزشی پای کار بیایند و ستاد امر به معروف و نهی از منکر نیز به تسهیلگری بپردازد.