۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۴
کد خبر: ۷۷۴۵۹۲
دبیر علمی همایش کتاب سال حوزه خبر داد؛

رشد ۴۰ درصدی مشارکت بین‌المللی در همایش کتاب سال حوزه

رشد ۴۰ درصدی مشارکت بین‌المللی در همایش کتاب سال حوزه
دبیر علمی همایش کتاب سال حوزه گفت: در این دوره ۱۴۲۷ اثر در قالب کتاب و پایان‌نامه به دبیرخانه ارسال شد که پس از بررسی‌های اولیه، ۱۲۷۹ اثر صلاحیت رقابت در همایش را به دست آوردند.
به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام سید سجاد ایزدهی، دبیر علمی همایش کتاب سال حوزه، در مراسم معرفی و تقدیر از برگزیدگان بیست‌وششمین همایش کتاب سال حوزه و هشتمین جشنواره مقالات علمی حوزه که پیش از ظهر امروز در سالن همایش مدرسه امام کاظم(ع) برگزار شد، از رشد ۳ درصدی آثار دریافتی در بیست و ششمین دوره این همایش خبر داد.
 
وی اعلام کرد: در این دوره ۱۴۲۷ اثر در قالب کتاب و پایان‌نامه به دبیرخانه ارسال شد که پس از بررسی‌های اولیه، ۱۲۷۹ اثر صلاحیت رقابت در همایش را به دست آوردند.
 
حجت الاسلام ایزدهی تأکید کرد که بیشترین آثار رسیده، مانند دوره گذشته، مربوط به فقه و اصول (۲۶۱ اثر) و علوم اجتماعی (۱۴۵ اثر) بوده است. همچنین، گروه‌های کلام (۱۲۲ اثر) و اخلاق و عرفان (۹۸ اثر) در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند، درحالی‌که کمترین آثار ارسالی متعلق به گروه کتب مرجع با ۱۵ اثر بوده است.
 
دبیر علمی همایش کتاب سال حوزه با اشاره به تغییرات آثار در گروه‌های مختلف گفت: در این دوره بیشترین افزایش آثار مربوط به گروه‌های مدیریت (۱۰۰ درصد) و روانشناسی (۹۲ درصد) بوده است. در مقابل، برخی گروه‌ها با کاهش آثار روبه‌رو شدند، ازجمله فلسفه با ۳۲ درصد کاهش، علوم اجتماعی با ۲۹ درصد و تفسیر و علوم قرآن با ۲۳ درصد.
 
وی افزود: از میان ۱۲۷۹ اثر راه‌یافته به رقابت، پس از ۸۹۵۳ ارزیابی، تعداد ۱۴۰ اثر به مرحله دوم داوری راه یافتند که در نهایت ۲ اثر به‌عنوان برگزیده و ۱۶ اثر شایسته تقدیر شناخته شد. همچنین ۱۸ اثر دیگر مورد تحسین شورای علمی همایش قرار گرفت.
 
رشد ۴۰ درصدی مشارکت بین‌المللی
 
دبیر علمی همایش کتاب سال حوزه از افزایش ۴۰ درصدی آثار بخش بین‌الملل در این دوره خبر داد و اظهار داشت: در این دوره، نویسندگانی از عراق، افغانستان، پاکستان، کویت، عربستان، ترکیه و هند مجموعاً ۱۴۶ اثر به دبیرخانه ارسال کردند که از میان آن‌ها، ۷ کتاب و ۳ رساله سطح چهار به مرحله دوم داوری راه یافتند. در نهایت، ۲ اثر شایسته تقدیر و ۳ اثر شایسته تحسین شدند.
 
وی در مورد حضور بانوان در این دوره تصریح کرد: در بیست و ششمین دوره کتاب سال حوزه، ۱۳۴ اثر از بانوان حوزوی (شامل ۱۱۷ کتاب و ۱۷ پایان‌نامه) به دبیرخانه ارسال شد، اما مشارکت بانوان نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد کاهش داشته است. از میان این آثار، ۴ اثر به مرحله دوم داوری راه یافت و در نهایت، تنها ۱ کتاب برگزیده شد.
 
بررسی پایان‌نامه‌ها و انتخاب برترین‌ها
 
حجت الاسلام ایزدهی درباره وضعیت پایان‌نامه‌های دریافتی اظهار داشت: پایان‌نامه‌های سطح چهار و دکتری در این دوره ۲۰ درصد رشد داشته است. از مجموع ۴۲۵ پایان‌نامه دریافتی، ۴۰۸ عنوان متعلق به برادران و ۱۷ عنوان مربوط به بانوان حوزوی بوده است. بیشترین پایان‌نامه‌ها به گروه فقه و اصول (۱۵۴ عنوان) اختصاص داشته که ۷۵ درصد رشد نسبت به دوره قبل را نشان می‌دهد.
 
وی افزود: تنها ۶ درصد پایان‌نامه‌های دریافتی امتیاز لازم برای ورود به مرحله دوم داوری را کسب کردند. در نهایت، یک پایان‌نامه در گروه علوم سیاسی شایسته تقدیر شد و ۵ پایان‌نامه در گروه‌های فقه و اصول، علوم سیاسی، اخلاق، مدیریت و فلسفه شایسته تحسین شناخته شدند.
 
برگزیدگان بخش کتاب و مقالات
 
دبیر علمی همایش کتاب سال حوزه درخصوص نتایج داوری آثار کتاب گفت: در این دوره، ۲ کتاب از گروه فقه و اصول برگزیده شدند، ۱۵ کتاب در ۱۱ گروه شایسته تقدیر و ۱۴ کتاب در ۸ گروه علمی مورد تحسین شورای علمی قرار گرفتند.
 
حجت الاسلام ایزدهی همچنین درباره هشتمین جشنواره مقالات علمی حوزه اظهار داشت: در این دوره، ۲۰۹ مقاله از ۸۹ نشریه دریافت شد که نسبت به دوره قبل افزایش داشت. پس از ۷۲۲ ارزیابی، تعداد ۵۳ مقاله به مرحله تفصیلی داوری راه یافتند و در نهایت، ۴ مقاله به‌عنوان مقالات برتر و شایسته تقدیر معرفی شدند.
 
وی در پایان با اشاره به ۱۷۶ جلسه شورای علمی و مشارکت ۱۱ استاد و صاحب‌نظر در داوری آثار، تأکید کرد: فرایند علمی همایش کتاب سال حوزه مبتنی بر انتخاب داوران از میان فرهیختگان و شخصیت‌های علمی مراکز مختلف است و از هرگونه اعمال سلیقه شخصی پرهیز می‌شود.
 
دبیر علمی همایش کتاب سال حوزه ضمن قدردانی از نویسندگان، ناشران، داوران و مدیران مراکز علمی که در برگزاری این همایش نقش داشتند، ابراز امیدواری کرد که همایش کتاب سال حوزه در آینده نیز به رشد علمی حوزه‌های علمیه و ارتقای کیفیت آثار پژوهشی کمک کند.
ارسال نظرات