۱۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۲:۲۹
کد خبر: ۷۷۷۹۲۶

گزارشی از نشست ویژه استهلال ماه شوال

گزارشی از نشست ویژه استهلال ماه شوال
نشست ویژه استهلال ماه شوال با حضور جمعی از نمایندگان بیوت مراجع تقلید، اساتید برجسته حوزه علمیه و شماری از فضلای حوزوی در ساختمان مرکز موضوع‌شناسی احکام فقهی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، نشست ویژه استهلال ماه شوال عصر امروز با حضور جمعی از نمایندگان بیوت مراجع تقلید، اساتید برجسته حوزه علمیه و شماری از فضلای حوزوی در ساختمان مرکز موضوع‌شناسی احکام فقهی برگزار شد.

در این نشست حجت‌الاسلام محمدحسین فلاح زاده رئیس هیئت امنای مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی ضمن خیرمقدم به نمایندگان مراجع تقلید و مسئولان حاضر از تلاش‌های کسانی که در سال‌های گذشته در راستای هماهنگی امور مربوط به زکات فطره و کفاره فعالیت داشته‌اند به ویژه اعضای کمیته امداد امام خمینی (ره) و دبیرخانه شورای زکات کشور قدردانی و اضافه کرد: همکاران مرکز موضوع‌شناسی نقش مهمی در تسهیل دسترسی مکلفان به اطلاعات مربوط داشته‌اند و برای ایشان نیز آرزوی توفیق کرد.

حجت‌الاسلام فلاح‌ زاده با اشاره به برکات مرکز موضوع‌شناسی فقهی افزود: این مرکز با حضور نمایندگان مراجع بزرگ تقلید جلساتی را برگزار می‌کند تا موضوعات مختلف بررسی شوند و نتیجه این جلسات پس از جمع‌بندی به محضر مراجع تقدیم می‌شود.

حجت الاسلام رضا مختاری رئیس موسسه کتاب شناسی شیعه در ادامه نشست به مسئله تعیین مبلغ فطریه نیز پرداخت و تأکید کرد: بهتر است سال آینده برای اجتناب از اختلافات، مبلغ مشخصی اعلام نشود و تعیین آن به موسسات تخصصی یا اهل خبره واگذار شود؛ بیان قیمت‌های مختلف باعث سردرگمی مردم می‌شود و جایگاه مرجعیت را تنزل می‌دهد، برای مقبولیت بیشتر پیشنهاد داد که مردم بالاترین مبلغی را بپردازند که مطابق با احتیاط باشد اما قیمت دقیق باید توسط کارشناسان یا موسسات مرتبط مشخص شود.

رئیس موسسه کتاب شناسی شیعه  به موضوع اختلافات فتاوا در دیگر مسائل اجتماعی مانند مسافت شرعی اشاره کرد و گفت: این موضوع نیز باید مورد تحقیق بیشتری قرار گیرد تا نتایج دقیق‌تر و هماهنگ‌تری حاصل شود، برخی نظرات گذشته حدود 40 کیلومتر مسافت شرعی را کافی می‌دانستند اما تحقیقات جدید ممکن است اصلاحاتی اعمال کند؛ دفاتر مرجع تقلید و مراکز موضوع‌شناسی روی این مسائل کار کنند تا با انجام بررسی‌های دقیق‌تر به دیدگاه‌های نزدیک‌تری دست یابند.

همچنین حجت‌الاسلام علیرضا موحدنژاد عضو ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری در این نشست با اشاره به هم‌نظری کلی میان کارشناسان در این زمینه افزود: هلال ماه شب گذشته در ایالات متحده با ابزارهای پیشرفته مشاهده شده است اما اگر ملاک رؤیت هلال ماه با چشم غیرمسلح باشد زمان مناسب برای این کار ساعت ۷:۱۷ امروز (یکشنبه) خواهد بود واعلام آغاز ماه شوال بر اساس معیار رؤیت هلال به هیچ وجه نمی‌توانسته برای امروز صحیح و معتبر باشد.

حجت‌الاسلام موحدنژاد بر اهمیت انطباق معیار استهلال با اصول دقیق شرعی و علمی تأکید کرده و اشاره کرد: در چنین مباحثی نباید به روش‌های آسان‌گیرانه یا صِرف ابزارگرایی اکتفا کرد، دقت و هماهنگی میان کارشناسان امر می‌تواند نقش مؤثری در رفع اختلافات و ایجاد اطمینان میان کشورهای اسلامی در خصوص مسائل رؤیت هلال داشته باشد و روش‌های اصولی و علمی می‌توانند الگویی برای تحقق وحدت رویه در اعلام شروع ماه‌های قمری میان کشورهای اسلامی باشند.

در پایان این نشست حجت‌الاسلام محمد محمدیان مسئول ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری ضمن عرض تبریک به مناسبت عید فطر از تمامی مراجع بزرگوار و عزیزانی که در این حوزه مهم فقهی فعالیت می‌کنند، به‌طور خاص به نقش جلسات هماهنگی استهلال اشاره کرد و افزود: این نشست‌ها علاوه بر تقویت بعد علمی و فقهی سبب افزایش همدلی میان نهادهای دینی و مرجعیت شده است.

حجت‌الاسلام محمدیان از روحانیون و کارشناسان حاضر برای تلاش‌های دقیق و پرفایده‌شان قدردانی کرد و تأکید کرد: چنین فعالیت‌هایی به آمادگی بهتر در امر استهلال و تصمیم‌گیری دقیق‌تر کمک شایانی کرده است.

مسئول ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری همچنین ابراز امیدواری کرد که مرکز موضوع‌شناسی احکام فقهی که بار سنگین این مسئولیت علمی و فقهی را بر دوش دارد در آینده دستاوردهای بیشتری کسب کند و بتواند خدمات ارزنده‌تری به جامعه مسلمانان ارائه دهد.

ارسال نظرات