۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۶
کد خبر: ۷۸۰۸۳۲
پژوهشگر معنویت و عرفان‌های نوظهور:

حقایقی درباره قانون جذب و راز کائنات

حقایقی درباره قانون جذب و راز کائنات
محمدجواد نصیری: آموزه‌های عرفان‌های نوظهور که عمدتاً از طریق کتاب و مستند راز شبکه 4 و در سایه بی قانونی وارد جامعه شده، نه تنها مخالف با آموزه‌های دینی ما هستند، بلکه می‌توانند باعث آسیب‌های روانی و اجتماعی جدی شوند. راه مقابله با این جریان‌ها، قانونگذاری، آگاهی‌بخشی و روشنگری است.

به گزارش خبرنگار گروه فرق و ادیان خبرگزاری رسا، محمدجواد نصیری، پژوهشگر و دانش آموخته حوزه و دانشگاه در عرصه فرق و ادیان، در گفتگوی ویژه با خبرگزاری رسا درباره خطر گسترش معنویت‌های نوظهور هشدار داد و خاطر نشان کرد: یکی از جریان‌های مهم و آسیب‌زا در کشور، جریان تفکر نو است و کلیدواژه اصلی این تفکر، «قدرت ذهن» است که این افراد مدعی هستند که با استفاده از قدرت‌های ذهنی خود می‌توانند به تمام خواسته‌هایشان دست یابند؛ آنها ادعا می‌کنند که این یک تکنیک است که قابل آموزش به همه است، انتشار این مباحث عمدتاً از طریق کتاب «راز» و مستند مشابه آن که در تلویزیون شبکه چهار پخش شد، صورت گرفته است.

پژوهشگر معنویت و عرفان‌های نوظهورابراز داشت: جریان تفکر نو مدعی این مسأله است که تمامی افراد موفق، از جمله پیامبران، ثروتمندان و پادشاهان، از طریق همین «قانون جذب» به خواسته‌هایشان رسیده‌اند، آن‌ها تکنیک رسیدن به خواسته‌ها را به این صورت توضیح می‌دهند که باید هر چیزی که می‌خواهید به دست بیاورید، ابتدا آن را تصوّر کنید، سپس آن را باور کنید و پس از آن، باور کنید که این تصوّر حقیقت دارد در واقع اصطلاح آنها، «فرا باور» یا «فراواقعیت» به این معناست که تصوّر شما باید به اندازه‌ای قوی باشد که آن را به حقیقت تبدیل کند و کائنات آن را به شما می‌دهد.

حقایقی درباره قانون جذب و راز کائنات

وی افزود: آن‌ها همچنین ادعا می‌کنند که این روش در گذشته هم وجود داشته، ولی مردم به دلیل عدم بلوغ عقلی، آن را به نام خداوند می‌دانستند؛ به گفته این افراد، در گذشته مردم از قدرت ذهنی خود برای دست‌یابی به خواسته‌ها استفاده می‌کردند ولی به دلیل ناتوانی در درک آن، به خدا نسبت می‌دادند؛ امّا اکنون که به بلوغ عقلی رسیده‌ایم، می‌گویند که تمام خواسته‌ها به واسطه قدرت ذهن به دست می‌آید، در این تفکّر، مفهوم خدا درونی است و هر فردی به نوعی خداوند است ولی این تفکر با آموزه‌های دینی ما مغایرت دارد و به شکلی کاذب به آموزه‌های دینی ورود می‌کند.

محمدجواد نصیری با بیان این نکته که عرفان های نوظهور به دنبال تحریف در دین هستند، افزود: این گروه همچنین در تلاشند تا مفاهیم اسلامی مانند «شکرگزاری» را به گونه‌ای تحریف کنند که مطابق با آموزه‌های خودشان باشد؛ در حالی که شکرگزاری در اسلام، به معنای قدردانی از خداوند است، در این تفکر افراد باید به آنچه که ندارند شکر کنند تا کائنات آن را به آنها بدهد و همچنین، آنها به افراد می‌گویند که هر چیزی که به آن فکر کنند، آن را به دست خواهند آورد، که کاملاً مخالف حکمت الهی است که در آن مصلحت فرد در نظر گرفته می‌شود.

وی ادامه داد: چالشی که در ایران با این جریان وجود دارد این است که بسیاری از افراد، از جمله برخی از مسئولین فرهنگی، به دلیل جذابیّت‌های ظاهری این آموزه‌ها، وارد این فضا شده‌اند و سعی دارند از این طریق مردم را جذب کنند، بدون آنکه متوجه باشند که اساس دین در حال آسیب است.

محمدجواد نصیری با بیان راهکارهای مقابله با این تفکرات انحرافی اظهار داشت: در حال حاضر، بهترین روش برای مقابله با این جریان، روشنگری و اطلاع‌رسانی است و ما باید تفاوت‌های این تفکرات انحرافی با عقائد دینی و توحیدی را برای عموم مردم توضیح دهیم تا افراد از این فضای فریبنده خارج شوند.

پژوهشگر معنویت و عرفان‌های نوظهور با انتقاد از خلأ قانونی در قبال این مسائل ابرازداشت: از لحاظ قانونی، در حال حاضر قوانین مشخصّی برای مقابله با این نوع تفکرات در کشور وجود ندارد. به همین دلیل، افرادی با عنوان‌هایی مانند «روانشناس» و «مدرس مهارت زندگی» در تلاشند تا این آموزه‌ها را ترویج کنند. این افراد ممکن است با استفاده از جذابیّت‌های ظاهری، افراد را جذب کنند و آسیب‌هایی به جامعه وارد کنند.

وی ادامه داد: می‌توان گفت که این نوع آموزه‌ها نه تنها مخالف با آموزه‌های دینی ما هستند، بلکه می‌توانند باعث آسیب‌های روانی و اجتماعی جدی شوند. برای مقابله با این جریان‌ها، باید آگاهی‌سازی و روشنگری انجام دهیم و مردم را از آسیب‌های آن آگاه کنیم.

حجت الاسلام نصیری با بیان نکاتی راجع به سوء استفاده افراد سودجو از افراد ادامه داد: این افراد از روش‌های نادرست و سوءاستفاده از دسترنج افراد مستضعف برای کسب درآمد استفاده می‌کنند و این روند باعث می‌شود که جامعه به سمت اباحه‌گری، دین‌گریزی و شریعت‌گریزی حرکت کند؛ یکی از شاخص‌های این جریان‌ها، تأکید بر رسیدن سریع به ثروت و موفقیت است که این افراد با وعده‌های ساده برای رفع بیماری‌ها یا رسیدن به ثروت، مردم را به سوی خود جذب می‌کنند ولی این روش‌ها نه تنها علمی نیستند، بلکه باعث ایجاد مشکلات روانی و اجتماعی برای افراد می‌شوند.

 

حقایقی درباره قانون جذب و راز کائنات

پژوهشگر معنویت و عرفان‌های نوظهور افزود: بسیاری از افراد پس از حضور در این دوره‌ها و استفاده از روش‌های آنان، متوجه می‌شوند که در حقیقت در حال کلاهبرداری هستند. البته در این فضا، عناوین مجرمانه‌ای که این افراد مرتکب می‌شوند، به راحتی قابل شناسایی نیست؛ اما مشاوره‌هایی که داشته‌ایم نشان داده‌اند که بسیاری از افراد در این فضا آسیب دیده‌اند و خانواده‌های زیادی تحت تأثیر قرار گرفته‌اند.

وی با بیان آسیب های ناشی از اینگونه تفکرات ابراز داشت: یکی از آسیب‌های اصلی این جریانات این است که افراد درگیر آن‌ها، به جای بهره‌برداری از داشته‌های خود، در رویاهایشان غرق می‌شوند و در نتیجه از زندگی واقعی لذت نمی‌برند که این امر موجب افسردگی و کاهش بازدهی کاری می‌شود و مشکلات خانوادگی را نیز افزایش می‌دهد.

حجت الاسلام نصیری در پایان خاظر نشان کرد: تأکید می‌کنم که تفکر انتقادی و عقلانیت باید در این فضاها تقویت شود تا افراد از این آسیب‌ها مصون بمانند و به سمت رشد و موفقیت واقعی هدایت شوند.

ارسال نظرات