شیعه انگلیسی؛ غایب بزرگ میدان نبرد با داعش

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، حجتالاسلام محمد حسن رضائی استاد حوزه و دانشگاه در نشست رونمایی و تجلیل از کتاب «ظهر روز اربعین» که روز سه شنبه 23 اردیبهشتماه 1404 در سالن اجتماعات خبرگزاری رسا (سالن شهید محمد حسن دهقانی) برگزار شد، با اشاره به جایگاه والای شهدا بهویژه شهدای روحانی مدافع حرم بیان کرد: حضرت امام خامنه ای حفظه الله در بیانیه حوزه پیشرو، به سخن حضرت امام خمینی (ره) اشاره کردند که روحانیت پیشتاز میدان جهاد و شهادت است و این قشر الگوی این مسیر پرشکوه به شمار میرود.
این استاد حوزه و دانشگاه تاکید کرد: اگر در بین دیگر ادیان نیز جستوجو کنیم، هیچگاه علمای آنها مانند روحانیت شیعه در میدان جهاد و شهادت حضور پررنگ نداشته اند.
وی با نام بردن از چهرههایی چون شهید اول، شهید ثانی، شیخ فضلالله نوری و شهید مدرس، تأکید کرد: علمای اسلام همواره در تقابل حق و باطل نقش محوری ایفا کرده و در راه مبارزه با ظلم جان خود را فدا کرده اند و بررسی های آماری نشان می دهد در انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس نیز درصد شهدای روحانی نسبت به سایر اقشار جامعه بیشتر بوده است.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: در جریان دفاع از حرم بیش از صد روحانی در عراق و بیش از پنجاه نفر از روحانیون رزمنده در سوریه به شهادت رسیدند که تعداد زیادی از شهدای روحانی در سوریه از طلاب جمهوری اسلامی ایران بودند. اگر بخواهیم جریانهای فکری در حوزه های علمیه را درست تحلیل کنیم باید بر اساس محوریت شهدا این کار را انجام دهیم و باید دید کدام یک از جریانها بیشترین شهید را تقدیم کردهاند.
شیعه انگلیسی؛ غایب بزرگ میدان نبرد با داعش
حجتالاسلام رضائی با انتقاد از جریان موسوم به "شیعه انگلیسی"، اظهار داشت: این گروه افراطی که خود را در برائت جستن از دشمنان اهل بیت علیهم السلام میدان دار اصلی می دانند و روحانیون معتقد به ولایت فقیه و نظام سیاسی اسلامی را متهم به کم کاری در امر ولایت می دانند نخستین کسانی بودند که پس از ظهور داعش در سوریه حوزههای علمیه را تعطیل و خاک سوریه را ترک کردند و از حضور در میدان نبرد پرهیز نمودند. اما این روحانیت انقلابی بودند که در مقابل فتنه های استکبار با نیت اسلام هراسی ایستادند و در صف مقدم دفاع از حرم به شهادت رسیدند.
وی بیان کرد: زمانی که داعش عقبنشینی کرد و مسیر به سوی حرم حضرت رقیه (س) باز شد همان گروه های افراطی و شیعه انگلیسی به سوریه و حوزههای آنجا بازگشتند. بعضی از آنها با صورتهایی خونآلود بر زمین میافتادند و شعار "انا کلب الرقیه" سر میدادند. اما این سؤال باقی است که چرا همان شور و غیرت را در میدان نبرد علیه دشمن نشان ندادند؟ واقعاً کاش می شد این قمه ها بر سر دشمن فرود می آمد تا سر خودی. انسان بی بصیرت در مسیر کربلا هم قرار گیرد از میدان در زمان خطر برای اسلام فرار کرده و سپس بعد از واقعه کربلا بر سر خود می زند و در واقع راه را گم می کند.
این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه ابراز تأسف کرد که چرا با این همه خطا در این جریانها برخی طلاب تحتتأثیر هیجانات برخی هیئتهای غافل، به جریانهای منحرف تمایل پیدا میکنند.
حجتالاسلام رضائی تصریح کرد: شهید حجتالاسلام دهقانی که در مرکز پاسخگویی به سؤالات شرعی فعالیت میکرد شخصیتی بسیار دلنشین و خوشرو داشت. او طلبهای وظیفهشناس و تکلیفمحور بود که هر جا احساس میکرد وظیفهای بر دوش دارد بیدرنگ وارد میدان میشد. در زمینه پاسخگویی به مسائل شرعی نیز بسیار دقیق و باانگیزه عمل میکرد و برای رفع شبهات دینی وقت میگذاشت.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: شهید حجتالاسلام دهقانی نسبت به مسائل انقلاب حساسیت خاصی داشت و به ولایت حضرت آقا جداً معتقد بود و در نهایت تمام وجودش را فدای انقلاب و رهبر معظم انقلاب کرد.
حجتالاسلام رضائی بیان کرد: شهید دهقانی علاقه عمیقی به حضور در جبهه مقاومت و دفاع از حرم اهل بیت علیهمالسلام داشت. نام جهادی شهید دهقانی "شیخ حر" بود که این نام خودش انتخاب کرده بود و میگفت انشالله امام حسین علیه السلام ما را بپذیرد، از چیزهایی که می شد در این شهید دید این بود که در وجود او اثری از تکبر یا ریا دیده نمیشد.
شهید دهقانی؛ وارث تواضع شهید رئیسی در برابر طعنهها
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: شهید دهقانی مانند شهید رئیسی که با وجود جایگاه علمی و حوزوی در برابر طعنههایی مثل «تحصیلاتش فقط تا شش کلاس است» سکوت اختیار کرد نیز در برابر تمسخرها پاسخ نمیداد؛ تواضع و صبوریاش مثالزدنی بود.
حجتالاسلام رضائی تاکید کرد: شهید دهقانی تکلیف مدار بود و باور داشت که مسائل جهاد نیازمند تبیین فقهی و شرعی هستند و رزمندگان در میدان نبرد نیاز دارند که احکام و مباحث دینی برایشان روشن شود به همین دلیل در منطقه حضور یافت و این مسئولیت را بر عهده گرفت.
این استاد حوزه و دانشگاه اضافه کرد: در دومین حضورش در منطقه در روز اربعین و در حالی که لبخند بر لب داشت به شهادت رسید. استاد اخلاق و عرفان او پیش از این به عاقبتبهخیری او توجه داشت و سرانجام نیز در روضه حضرت رقیه (س) در ظهر اربعین به آرزوی خود رسید.
حجتالاسلام رضائی تاکید کرد: شهید دهقانی الگویی ارزشمند برای طلاب است؛ طلبهای با اخلاق، متواضع، بیادعا، مسلط بر نفس و سرشار از اخلاص. امید است با دعای او ما طلاب نیز مورد عنایت خاص قرار بگیریم و در مسیر حق ثابتقدم بمانیم و عاقبتی نیکو داشته باشیم.