«تفأل به وصایای شهدا» در دل نمایشگاه کتاب

به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، نمایشگاه کتاب علاوه بر ماهیت اصلی خود در جهت ترویج فرهنگ کتابخوانی و عرضه و فروش تازههای نشر، همواره پاتوقی دوستداشتنی برای نسلهای مختلف بوده تا اوقات دلنشینی را در این فضای خاص فرهنگی تجربه کنند که دراینبین حضور خلاقانه برخی غرفهها و ناشران بر جذابیت نمایشگاه افزوده و تجربه متفاوتی را پیشروی مخاطبان قرار میدهد. مثلاً در بین تمام غرفههایی که هرکدام به لحاظ بصری و محتوایی، جذابیتی برای بازدیدکنندگان ایجاد کردهاند، گوشه دنج یکی از غرفهها، با جملهای معنوی تحت عنوان «تفأل به وصایای شهدا» نظر بازدیدکنندهها را جلب میکند.
«مردم اینجا نیت میکنند و برای نیت خود به شهدا متوسل میشوند. در واقع وصایای شهدا چراغ راهی میشود برای کسانی که خودشان را به این مردان خدا میسپارند تا پاسخشان را آنها بگیرند.» اینها بخشی از توضیحات اعظم صمدی شجاع از کارکنان غرفه نشر شاهد است که این روزها در جریان نمایشگاه کتاب، میزبان مراجعهکنندگان بسیاری بوده تا پیام شهدا را به گوش آنها برساند.
فقط کافی است نیت کنید تا برنامه آنلاین در تفأل به وصایای شهدا در پاسخ به نیتی که داشتهاید، یکی از ۷۰۰۰ وصیتنامه جمعآوری شده را به طور رندوم برایتان بخواند. این برنامه عمری ۱۰ساله دارد و متعلق به نشر شاهد است که خیلیها کاملاً با این برنامه آشنایی دارند و خیلیها هم تا بهحال نامی از آن نشنیدهاند، اما وقتی در نمایشگاه کتاب با عنوان آن مواجه میشوند، یا با یک نیت قلبی و یا از سر کنجکاوی، تفألی میزنند به وصایای شهدا تا نظر آنها را در مورد نیت خود بدانند. بههرحال هدف هرچه که باشد، شهدا بزرگی میکنند تا بهترین پاسخ را به مخاطب خود بدهند.
حدود ۷۰۰۰ مورد از وصایای شهدا با اطلاعات کامل آنها در این برنامه ثبت شده که قاعدتاً علاوه بر بحث تفأل، میتواند شهدای بسیاری را به مخاطب معرفی کند، بنابراین کسانی که تمایل به شناخت شهدا و دیدگاه آنها دارند، از طریق این برنامه با شهدا آشنا میشوند. به گفته صمدی شجاع، این برنامه به طور آنلاین از طریق سایت نشر شاهد نیز در دسترس عموم مردم قرار دارد.
صمدی شجاع با اشاره به استقبال یکمیلیوننفری از تفأل شهدا در سال گذشته، به علاقه مردم برای شنیدن پاسخ شهدا متناسب با نیتهایشان میگوید: «اینجا شاهد احساسات نابی از مردمی هستیم که به شهدا تفأل میزنند. گاهی کسانی با نیتهایی خاص و مهم نزد ما میآیند و فقط به دنبال یک راهنمایی و جواب از شهدا هستند و وقتی برایشان تفأل را انجام میدهیم، آنقدر دقیق به جواب میرسند که با حالی عجیب و چشمانی گریان از پیش ما میروند.»
شاید برای بعضیها این سؤال پیش بیاید که وقتی قرآن و یا حتی حافظ وجود دارد، چرا تفأل به شهدا؟ صمدی شجاع توضیح میدهد: «همه اینها به حس درونی و اعتقاد آدمها بستگی دارد. بعضی از مردم واقعاً با شهدا انس دارند و معتقدند که شهدا دستشان را میگیرند و تفأل به وصایای شهدا و پاسخ رندومی که ارائه میشود نیز راه ارتباطی با شهدا و شنیدن توصیهها و راهنماییهای آنهاست.»
لازم به توضیح است که تفأل به وصایای شهدا، تنها بخش جذاب غرفه نشر شاهد نیست، بلکه این انتشارات بیش از هر چیز روی خاطرهها، روایات و داستان زندگی شهدا تمرکز کرده و کتابهای جذابی را در اختیار علاقهمندان میگذارد.