۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۰
کد خبر: ۷۸۱۵۵۵
رئیس دانشکده دین و رسانه مطرح کرد؛

حوزه علمیه؛ مغزافزار تمدن نوین اسلامی

حوزه علمیه؛ مغزافزار تمدن نوین اسلامی
اکبری گفت: حوزه علمیه از نگاه رهبر معظم انقلاب، مغزافزار تمدن نوین اسلامی است و باید از این منظر ایفاگر نقش مهمی در شکل گیری چنین تمدنی داشته باشد.

به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، کمال اکبری عضو هیئت علمی دانشگاه صداوسیما در گفتگویی با بیان این که پیام مقام معظم رهبری به همایش یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم، پیش از هر چیز دیگری حاکی از آن است که ایشان، حوزه علمیه را در نقطه کانونی تحولات علمی، اجتماعی و سیاسی ایران و بلکه جهان اسلام می دانند، کما این که در این پیام با همین نگاه و رویکرد به بررسی تحولات یکصد سال گذشته حوزه پرداخته و نقش بسیار مهمی را برای آن قائل شدند.

عضو هیئت علمی دانشگاه صداوسیما افزود: اساساً هر تحولی برپایه یک مدل علمی و فکری رخ می دهد و حوزه علمیه که به تولید اندیشه و فکر می‌پردازد و از سوی دیگر نیاز به ارتباط گسترده تر با جامعه برای پاسخگویی به نیازها دارد باید بر اساس طرح تحول به تدریج به دنبال ایجاد تغییرات لازم در راستای انجام این وظیفه باشد.

وی همچنین گفت: البته رهبر معظم انقلاب فراتر از این بحث، نگاهشان به حوزه علمیه متناسب با رویکرد تمدن سازی است و این که در امر تحقق تمدن نوین اسلامی، نقش اساسی را ایفا می کند و لذا بر اساس فرمایشات ایشان باید بگوییم که حوزه علمیه می بایست در جایگاه مغز افزار تمدن نوین اسلامی باشد تا چنین تمدنی بر پایه مدل فکری و مدل نظری و علمی که حوزه علمیه ارایه می دهد تحقق یافته و به پیش برود.

اکبری بیان داشت: اساساً هر تحولی برپایه یک مدل علمی و فکری رخ می دهد و حوزه علمیه که به تولید اندیشه و فکر می‌پردازد و از سوی دیگر نیاز به ارتباط گسترده تر با جامعه برای پاسخگویی به نیازها دارد باید بر اساس طرح تحول به تدریج به دنبال ایجاد تغییرات لازم در راستای انجام این وظیفه باشد. 
عضو هیئت علمی دانشگاه صداوسیما خاطرنشان کرد: در این صورت است که به تعبیر معظم له، حوزه علمیه، حوزه پیشرو و سرآمد خواهد بود و به انتظارات می تواند به بهترین شکل پاسخ دهد.

عضو هیئت علمی دانشگاه صداوسیما ادامه داد: البته باید توجه داشت که مقام معظم رهبری در همین راستا به نقش منابع انسانی توجه ویژه دارند و تأکید می کنند که حوزه علمیه، مرکز اصلی تربیت نیروی مهذب و کارآمد است که خود تمدن ساز می باشد.

 وی یادآور شد: البته این نکته به آن معنا نیست که در گذشته، نیروی مهذب و کارآمد در حوزه نبوده بلکه تأکید بر این است که بر اساس اقتضائات روز خصوصاً در عرصه تبلیغ و شیوه های نوین تبلیغی ما بیش از پیش نیازمند نیروهای مهذب، کارآمد و متخصص و متعهد حوزوی هستیم تا این ها بتوانند به مقابله با جریان های مختلف فکری و فرهنگی دشمن پرداخته و از دیانت و اعتقادات مردم به خوبی دفاع کنند.

اکبری همچنین افزود: در این پیام حضرت آقا فراتر از اقدامات و کارهایی که در گذشته در حوزه صورت گرفته تأکید می کنند که باید حوزه و روحانیت در امر تبیین نظامات اجتماعی و سیاسی و تولید این نظامات پیش قدم باشد تا بتواند نقش و جایگاه مغزافزار تمدن نوین اسلامی را ایفا کند.

وی تصریح کرد: بر همین اساس، حوزه علمیه باید تحولاتی را در درون خودش انجام بدهد که این تحولات البته زوایا و ابعاد مختلفی دارد به این معنا که هم باید به بُعد برنامه‌ریزی حوزه توجه کرد و هم نحوه جذب افراد برای تحصیل در حوزه و چگونگی استفاده از ظرفیت نیروی انسانی حائز اهمیت است و در عین حال به بُعد اخلاق و تهذیب در تربیت و پرورش طلاب و فضلا توجه لازم را داشت.

رئیس دانشکده دین و رسانه همچنین گفت: چه در زمینه تحول در برنامه انسانی و چه بحث های آموزشی و پژوهشی و نیز تبلیغی حوزه در نهایت باید به دنبال این باشیم که ثمره این کارها، تربیت نیروی توانمند و مهذب باشد که بتواند مأموریت های حوزه را در عرصه های مختلف به خوبی انجام دهد و در ضمن مجاهد عرصه فرهنگ باشد.

وی در پایان افزود: مساله مهم بعدی ناظر به ارتباط و تعامل حوزه با دانشگاه ها و دیگر مراکز علمی و فرهنگی و پژوهشی است به خصوص در راستای تهیه و تنظیم نظامات مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و همچنین ناظر به بین المللی که از اهمیت بسزایی برخوردار است تا به حول و قوه الهی حوزه علمیه و نهاد روحانیت در همه این عرصه ها به عنوان حوزه سرآمد و پیشرو مطرح باشد و به نیازها و مسایل گوناگون به شکل شایسته ای پاسخگو باشد.

ارسال نظرات