این عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه در سالهای قبل از این کاوش بررسی هایی در زمینه میراثی و آثار باستانی به شکل پراکنده و فاقد انسجام در شهرستان بابل انجام شده بود که به نتایج خوبی ختم نشد، افزود: تپه قلعه بن مه در بندپی غربی بابل واقع شده است در تحقیقات اولیه تیم باستان شناسی مورد بررسی وکاهش قرار گرفت که در این کاوش به آثار بسیار خوبی دست پیدا کردیم.
حسن فاضلی نشلی عضو هیات علمی دانشگاه تهران و سرپرست تیم باستانشناسی منطقه خشرودپی اظهار داشت: دوره شروع شهرنشینی را عصر مفرغ می گویند که آغاز دوران هنر و ادبیات و به طور کل مدنیت بود که این مطالب تاریخی، تپه قلعه بن حائز اهمیت می کند و کاوش نشان می دهد که بابل در آن دوران و در آن مکان جفرافیایی دارای تمدن و مدنیت بود.
پرفسور فاضلی تاکید کرد : تیم باستان شناسی در گامهای نخست از فصل کاوش خود در محوطه 2 هکتاری پیش از تاریخی بزرودپی را مورد کاوش قرار داد نکته تاسف بار اینکه لایه های فوقانی محوطه مورد کاوش که در بردارنده دوره های اسلامی و تاریخی بوده، به دلیل حفاری غیرمجاز توسط افراد سود جو و دخل و تصرف های صورت گرفته آسیب پذیر شده بود.
سرپرست تیم کاوش ادامه داد: در عمق 3 متری به آثاری چون تنور و اتاق و انواع دانه که مربوط به انواع گیاهان بود برخوردیم که این آثار در سطح تپه های قلعه بن مارا به لایه های عصر آهن برد و نشان داد که این آمار منتسب به عصر آهن است.
وی افزود: در لایه های تحتانی این محوطه نیز لایه های منتسب به عصر مفرغ شناسایی شد که مربوط به پنج هزار سال قبل است.
وی با پرداختن به آثار بدست آمده در این کاوش افزود: در گام اول از کاوش محوطه قلعه بن خشرودپی بابل ۶ اسکلت باستانی کشف شد که با بررسیهای انجام شده مشخص شد قدمت آنها به بیش از چهار هزار سال پیش می رسد.
فاضلی با بیان اینکه، مهر ماه امسال کاوش گستردهای را در قلعه بن آغاز خواهیم کرد و در شهر خشرودپی کلنگ موزه را به زمین خواهیم زد به قدیمیترین گردنبند کاوش شده در ایران اشاره و بیان کرد:این گردنبند که در موزه بابل قرار دارد مربوط به دوران شکار است که هنوز گیاه برای خوردن کشف نشده بود که از دندان روباه و گورکن درست شده بود که همراه جسد یک کودک کشف شد.
فاضلی نشلی افزود: بروکراسی اداری میراث مازندران روح پژوهش را کشت.
وزیر میراث کسانی را که برای مدیریت میراث منصوب می کند باید آزمون اطلاعات میراثی از این افراد بگیرد .
متاسفانه مدیران ما اطلاعات تاریخی و میراث دوران تاریخی را ندارند.