۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۰
کد خبر: ۷۸۱۸۰۴

ایران دارای پایین‌ترین نرخ باروری در منطقه

ایران دارای پایین‌ترین نرخ باروری در منطقه
معاون بنیاد ملی خانواده گفت: امروز ایران در میان کشورهای منطقه پایین‌ترین نرخ باروری را دارا و از میان ٢۶ کشور منطقه رتبه ٢۵ بوده و این در شرایطی است که برخی کشورهای منطقه دارای نرخ باروری ٢/۵ تا سه هستند.

حجت‌الاسلام علی گودرزی عصر امروز سه‌شنبه سی‌ام اردیبهشت‌ماه در نشست «بررسی نقش نخبگان در جوانی جمعیت و پویایی جامعه» ویژه مدیران و فعالان اجتماعی قوچان در سالن اجتماعات شهدای دولت فرمانداری این شهرستان اظهار کرد: تصور اینکه جامعه غربی به لحاظ خانواده ازهم‌گسیخته است یک تصور اشتباه بوده زیرا قبل از بروز انقلاب جنسی در غرب، آنها یک جامعه خانواده محور بودند و امروز هم حتی مؤسسات و سازمان‌های مردم‌نهاد قوی در این حوزه دارند.

وی با یادآوری اینکه غرب در موج اول یا همان انقلاب جنسی با تذلل در محوریت خانواده روبرو شد که متأسفانه امروز ما به دنبال حرکت به سمت برخی از آن اشتباهات هستیم، گفت: امروز در غرب زنانی که در موج اول به بهانه برابری، به کار فراخوانده شدند تا چرخ صنعت بچرخد آرزو دارند تا بالاجبار کار نکنند.

معاون بنیاد ملی خانواده تأکید کرد: غرب در مرحله صنعتی‌شدن به دنبال کار ارزان‌قیمت بود و به بهانه برابری، نیروی جدید وارد صنعت کرد تا توسعه را به همراه داشته باشد اما دچار بحران شد زیرا صنعت می‌چرخید اما خانواده دچار فروپاشی شده بود.

گودرزی با بیان اینکه غرب برای حل این بحران یک سند فوق‌سری نوشته است که در آن اذعان داشته‌اند این بحران باید به دیگر کشورها انتقال پیدا کند، افزود: کسینجر نیز این مسئله را بیان کرده که رشد جمعیت رقبای ما در جهان، امنیت کشور را به خطر می‌اندازد.

وی با تأکید بر این موضوع که اگر شهید رئیسی نبود قانون جوانی جمعیت به تصویب نمی‌رسید، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی اولین‌بار در سخنرانی خود در جمع مردم خراسان شمالی بر مسئله جوانی جمعیت تأکید کردند تا برای آن یک مسیر قانون‌گذاری طی شود اما سیاستمداران کشور عمدتاً در دولت‌های قبل به این مسیر اعتقادی نداشتند و حتی این قانون یک‌بار هم در مجلس شورای اسلامی به‌صورت علنی مطرح نشد و تنها بین دولت‌ها و مجلس‌ها در آمدوشد بود.

معاون بنیاد ملی خانواده با اشاره به اینکه مطالبه رهبر معظم انقلاب اسلامی در زمینه جوانی جمعیت متأسفانه ١٠ سال خاک‌خورد تا دولت سیزدهم و شهید رئیسی این مسئله را پیگیری و به تصویب رساندند، ادامه داد: متأسفانه امروز برخی استان‌های کشور برای تأمین نیروی انسانی با مشکل روبرو هستند و برای جبران این کمبودها، اتباع در آن شهرها زیاد شده‌اند.

معاون بنیاد ملی خانواده ادامه داد: امروز ایران در میان کشورهای منطقه پایین‌ترین نرخ باروری را دارا بوده و از میان ٢۶ کشور منطقه رتبه ٢۵ است و این در شرایطی هست که برخی کشورهای منطقه دارای نرخ باروری ٢/۵ تا سه می‌باشند.

گودرزی با بیان اینکه در برخی استان‌ها نرخ وفات از موالید بیشتر بوده و در برخی نیز این دو با یکدیگر برابری می‌کند، گفت: زمانی که جمعیت کشور حدود ۴٠ میلیون نفر بود نرخ موالید به بالای دو میلیون نفر در سال می‌رسید اما امروز با ٨۵ میلیون نفر جمعیت نرخ موالید به زیر یک میلیون نفر رسیده و این یک زنگ خطر است.

وی با تأکید بر اینکه درگذشته جنین و نوزاد در رحم مادر دارای حرمت بود اما امروز وضع به‌گونه‌ای شده که قبح سقط‌جنین ریخته شده است و این همان چیزی بوده که غرب به دنبال آن می‌باشد، افزود: بر اساس آخرین آمار روزانه حدود هزار تا یک هزار و ۵٠٠ سقط‌جنین انجام می‌شود و این یعنی در سال حدود ٣۵٠ هزار سقط صورت می‌گیرد که این یک فاجعه است.

وی با اشاره به این مطلب که یک‌پنجم زوجین به دلایلی همچون دیر ازدواج‌کردن، دست‌کاری‌های ژنتیکی، مواد غذایی مصرفی و... نابارور بوده و نمی‌توانند صاحب فرزند شوند، بیان کرد: امروز وارد سالمندی شده‌ایم اما باید همه تلاش‌ها به این سمت برود که از میزان سالمندی جمعیت کاسته شود.

منبع: فارس
ارسال نظرات