۱۷ آبان ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۵
کد خبر: ۷۹۶۹۱۸
حجت الاسلام راجی:

دلبستگی ها مانع به وجود آمدن روحیه جهاد در انسان است

دلبستگی ها مانع به وجود آمدن روحیه جهاد در انسان است
حجت الاسلام راجی با اشاره به لزوم تقویت روحیه جهادی، دلبستگی به دنیا، خانواده و ثروت را از جمله عوامل سلب روحیه جهاد از مسلمانان برشمرد.

به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام سید محمدحسین راجی در سخنرانی خود در حرم مطهر بانوی کرامت با اشاره به ضرورت آمادگی برای جهاد در عصر ظهور، گفت: شرط قطعی برای مبارزه و قیام، عدم وابستگی به دنیا است. کسی که دل‌بسته ظواهر دنیا باشد، در لحظه‌ای که حجت بن‌الحسن (عج) ندا دهد، توان لبیک گفتن نخواهد داشت.

وی با نقل قولی از شهید سید مرتضی آوینی افزود: مومن اگر وابسته باشد، نمی‌تواند قیام کند و عصر ما عصر قیام است. کسانی در جبهه‌های جنگ حضور پیدا می‌کنند که وابستگی ندارند؛ وابسته‌ها در لحظه آخر زمین‌گیر می‌شوند و از امتحان الهی سربلند بیرون نمی‌آیند.

حجت الاسلام راجی با استناد به آیه‌ای از سوره آل‌عمران، وابستگی‌های انسان را برشمرد و گفت: خداوند در قرآن می‌فرماید «زُيِّنَ لِلنَّاسِ حُبُّ الشَّهَوَاتِ» و سپس وابستگی‌هایی چون همسر، فرزند، مال، طلا، نقره، مرکب و زمین را نام می‌برد. وی تأکید کرد: اگر خانواده انسان همراه باشد، او حسینی می‌شود؛ مانند زهیر که با همراهی همسرش به لشکر امام حسین (ع) پیوست. اما اگر خانواده مانع شود، انسان زبیر می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه آزمون خانواده و فرزند از سخت‌ترین امتحانات الهی است، گفت: برخی مجاهدان در طول تاریخ، در آزمون فرزند رفوزه شدند. خودشان اهل جهاد بودند، اما فرزندشان مسیر دیگری را انتخاب کرد و آنان نتوانستند جبهه حق را بر فرزند ترجیح دهند.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با انتقاد از برخی مسئولان که فرزندان دوتابعیتی دارند، اظهار داشت: فرزندی که تابعیت آمریکا یا کانادا را پذیرفته، تعهد داده که علیه آن حکومت‌ها و اهداف و روش‌هایشان اقدام نکند. این تعهد با مسئولیت در نظام جمهوری اسلامی سازگار نیست؛ ما با کسی عقد اخوت نبسته‌ایم. مسئول تراز انقلاب اسلامی، فرزندان مقام معظم رهبری هستند که اگر همین حالا وارد حرم شوند، کسی آن‌ها را نمی‌شناسد و ذره‌ای از مال دنیا نیندوخته‌اند.

وی با اشاره به روایت حضرت علی (ع) درباره زبیر گفت: زبیر از اهل بیت بود تا زمانی که فرزند نحسش عبدالله بزرگ شد و او را از مسیر حق منحرف کرد. این نشان می‌دهد که آزمون فرزند، آزمونی سرنوشت‌ساز و حساس است که باید با بصیرت و ایمان از آن عبور کرد.

حجت الاسلام راجی با اشاره به آزمون‌های سختی که انسان در مسیر جهاد و قیام با آن مواجه می‌شود، گفت: همان‌طور که سربلندی در این آزمون‌ها انسان را به عالی‌ترین درجات می‌رساند، شکست در آن نیز می‌تواند او را از مسیر حق دور کند.

وی با ذکر ماجرای محمد بن بشیر حضرمی در صبح عاشورا، افزود: وقتی خبر دستگیری فرزند او در یکی از مرزها رسید، امام حسین (ع) بیعت را از او برداشت تا بتواند فرزندش را نجات دهد، اما او پاسخ داد: «اگر درندگان صحرا مرا زنده‌زنده بخورند، حاضر نیستم شما را تنها بگذارم.» این نمونه‌ای از سربلندی در آزمون وابستگی به فرزند است.

حجت الاسلام راجی با تجلیل از مادران شهدا، گفت: آنان نیز در این آزمون سخت سربلند بیرون آمدند. پیرزنی که طلاهای خود را بدون دریافت رسید به ستاد جنگ اهدا کرد، نمونه‌ای از این ایثار است.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با استناد به آیه‌ای از سوره آل‌عمران، وابستگی‌های انسان را برشمرد و گفت: خانواده، مال، طلا، نقره، مرکب‌های نشان‌دار و خانه‌های تجملاتی از جمله وابستگی‌هایی هستند که انسان باید از آن‌ها فاصله بگیرد.

وی با نقل خاطره‌ای از حضرت علی (ع) و ابن‌عباس، گفت: حضرت هنگام وصله زدن کفش خود فرمودند: «حکومت برای من بی‌ارزش‌تر از این کفش است.» این نگاه باید الگوی مسئولان جمهوری اسلامی باشد.

حجت الاسلام راجی با اشاره به سادگی زندگی حضرت امام خمینی (ره)، مقام معظم رهبری و شهدا، گفت: امام حتی با نصب نرده در ایوان خانه مخالفت کردند و فرمودند: «احمد، مواظب باش شیطان از همین‌جا وارد می‌شود.»

وی در پایان تأکید کرد: دلبستگی به دنیا روحیه جهاد را از انسان می‌گیرد. انسان کم‌کم در مسئولیت و مال دنیا غرق می‌شود و وقتی ندای «هل من ناصر ینصرنی» امام حسین (ع) یا «یا اهل العالم» امام عصر (عج) بلند می‌شود، نمی‌تواند لبیک بگوید.

ارسال نظرات