۱۲ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۸
کد خبر: ۸۰۵۱۹۶
شمس تصریح کرد؛

پیوند عمیق سپاه با مردم؛ سپری محکم در برابر برچسب‌زنی‌های رسانه‌ای

پیوند عمیق سپاه با مردم؛ سپری محکم در برابر برچسب‌زنی‌های رسانه‌ای
مسئول سازمان بسیج رسانه‌ای استان قم با اشاره به حضور میدانی سپاه و بسیج در بحران‌هایی نظیر سیل، زلزله و کرونا، گفت: سپاه نهادی است که از دل مردم برخاسته و خدمات سازندگی و امدادی آن به جامعه، با برچسب‌زنی‌های سیاسی از بین نمی‌رود.

داوود شمس، مسئول سازمان بسیج رسانه‌ای استان قم، در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، با تحلیل ابعاد رسانه‌ای و سیاسی اقدام اتحادیه اروپا در تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، این تصمیم را بیش از آنکه یک اقدام حقوقی یا امنیتی بداند، پروژه‌ای رسانه‌ای و روانی برای تضعیف اقتدار منطقه‌ای ایران و برهم‌زدن معادلات امنیتی غرب آسیا توصیف کرد.

وی در ابتدای این گفت‌وگو با اشاره به نقش تعیین‌کننده سپاه در تأمین امنیت کشور و منطقه اظهار داشت: سپاه پاسداران طی سال‌های گذشته، نه‌تنها در مرزهای جمهوری اسلامی ایران، بلکه در سطح منطقه نقش‌آفرینی مؤثری در مقابله با تروریسم داشته است. اگر امروز شاهد فروپاشی ساختاری گروه‌های تروریستی مانند داعش هستیم و این جریان‌ها امکان صف‌آرایی و استقرار سازمان‌یافته در کشورهای منطقه را ندارند، بخش مهمی از این دستاورد مرهون ایستادگی و اقدام به‌موقع سپاه و محور مقاومت است.

مسئول سازمان بسیج رسانه‌ای استان قم با تأکید بر اینکه امنیت یک کالای وارداتی نیست، افزود: امنیت امروز منطقه، حاصل هزینه دادن ملت‌ها و نیروهایی است که در میدان حضور داشتند. سپاه پاسداران در شرایطی وارد میدان مقابله با داعش شد که بسیاری از مدعیان حقوق بشر و امنیت، یا سکوت کرده بودند یا خود به‌نوعی در شکل‌گیری و تقویت این جریان‌ها نقش داشتند. به همین دلیل، از بین رفتن داعش به معنای از بین رفتن یکی از ابزارهای فشار و بی‌ثبات‌سازی غرب در منطقه بود.

تروریستی خواندن سپاه تلاشی برای شکستن اقتدار منطقه‌ای است

شمس اقدام اتحادیه اروپا را واکنشی به همین واقعیت دانست و گفت: وقتی یک نیروی بومی و مستقل می‌تواند پروژه‌های ناامن‌سازی را خنثی کند، طبیعی است که طراحان آن پروژه‌ها به‌دنبال تضعیف آن نیرو باشند. تروریستی خواندن سپاه، در واقع تلاش برای شکستن هیمنه یک قدرت منطقه‌ای است؛ قدرتی که توانسته معادلات تحمیلی آمریکا و هم‌پیمانانش را بر هم بزند.

وی با اشاره به بُعد رسانه‌ای این تصمیم خاطرنشان کرد: اتحادیه اروپا بیش از آنکه به‌دنبال یک اثر عملی فوری باشد، به‌دنبال مدیریت افکار عمومی و فضاسازی رسانه‌ای است. آن‌ها می‌خواهند با برچسب‌زنی، تصویرسازی منفی و تکرار کلیدواژه «تروریسم»، نقش واقعی سپاه در ایجاد امنیت و ثبات را پنهان کنند. این همان جنگ روایت‌هاست؛ جنگی که در آن، واقعیت میدانی باید در برابر عملیات روانی رسانه‌ای قرار گیرد.

مسئول سازمان بسیج رسانه‌ای استان قم ادامه داد: البته این پروژه رسانه‌ای لزوماً به نتیجه مطلوب آن‌ها منجر نخواهد شد. تجربه نشان داده است که چنین اقداماتی گاهی نتیجه معکوس دارد. وقتی نام سپاه به‌طور گسترده در رسانه‌های اروپایی مطرح می‌شود، بخشی از افکار عمومی کنجکاو می‌شوند که واقعیت چیست و سپاه چه نقشی در منطقه و داخل ایران ایفا می‌کند. همین مسئله می‌تواند زمینه‌ای برای شناخت دقیق‌تر فعالیت‌های سپاه در حوزه‌های سازندگی، امدادرسانی، مدیریت بحران و حمایت از مردم در حوادث طبیعی و غیرطبیعی فراهم کند.

پیوند سپاه با مردم با فشارهای خارجی تضعیف نمی‌شود

شمس با اشاره به عملکرد سپاه در داخل کشور گفت: در سیل، زلزله، کرونا و بسیاری از بحران‌های اجتماعی و طبیعی، این سپاه و بسیج بوده‌اند که در کنار مردم ایستاده‌اند. این واقعیت‌ها با برچسب‌زنی رسانه‌ای از بین نمی‌رود. سپاه نهادی است که از دل مردم برخاسته و پیوند آن با جامعه عمیق‌تر از آن است که با تصمیمات سیاسی خارجی تضعیف شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، به اهداف منطقه‌ای این اقدام پرداخت و تصریح کرد: یکی از انگیزه‌های اصلی اتحادیه اروپا، محدود کردن نقش‌آفرینی سپاه در مقابله با داعش و تروریسم است. حضور مستشاری و حمایتی سپاه در برخی کشورها، مانع از بازگشت تروریسم سازمان‌یافته و تجزیه‌طلبی شده و این موضوع با منافع برخی قدرت‌های فرامنطقه‌ای در تعارض است. آن‌ها تصور می‌کنند با فشار سیاسی و رسانه‌ای می‌توانند این نقش را کمرنگ کنند.

مسئول سازمان بسیج رسانه‌ای استان قم افزود: در واقع، تروریستی خواندن سپاه ادامه همان فشارهای آمریکا و انگلیس است که با ادبیاتی اروپایی بازتولید می‌شود. تفاوتی در ماهیت این فشارها وجود ندارد؛ تنها ابزار و لحن آن تغییر کرده است. هدف مشترک همه این اقدامات، تضعیف قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران و ایجاد ناامنی کنترل‌شده در منطقه است.

شمس با تأکید بر ناکامی این پروژه‌ها گفت: تجربه سال‌های گذشته نشان داده است که سپاه پاسداران نه‌تنها تضعیف نشده، بلکه در دل همین فشارها، قوی‌تر و منسجم‌تر شده است. اتکای سپاه به توان داخلی، ایمان نیروها و پشتوانه مردمی، عواملی هستند که اجازه نمی‌دهند چنین فشارهایی به هدف نهایی خود برسند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: آنچه امروز بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد، جهاد تبیین و روایت صحیح واقعیت‌هاست. رسانه‌های متعهد باید با زبان حرفه‌ای و مستند، نقش واقعی سپاه در امنیت‌سازی، مبارزه با تروریسم و خدمت‌رسانی به مردم را برای افکار عمومی داخل و خارج از کشور تبیین کنند. در این صورت، پروژه‌های رسانه‌ای اتحادیه اروپا و هم‌پیمانانش نه‌تنها بی‌اثر خواهد شد، بلکه می‌تواند به فرصتی برای معرفی دقیق‌تر حقیقت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تبدیل شود.

ارسال نظرات