آیتالله نوری همدانی:
تحولات فرهنگی باید متناسب با فرهنگ اسلام باشد
خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله نوری همدانی با بیان اینکه تغییر و تحول باید در تمام بنیان های فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی باشد اظهار داشت: تحول فرهنگی باید متناسب با فرهنگ اسلام باشد زیرا تاکنون فرهنگ سازی در سیطره جباران بوده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حضرت آیت الله نوری همدانی، از مراجع تقلید، صبح امروز در دیدار با مسؤولان شورای اداری استان خراسان رضوی با اشاره به آیه 26 سوره انفال اظهار داشت: انقلاب بر دونوع ظاهری وباطنی است، ظاهر انقلاب این است که افرادی جابه جا می شوند، اما انقلاب راستین اسلام، تبیین معیار ها و ارزش هاست.
این مرجع تقلید اظهار داشت: پیش از انقلاب در ایرانی تحت سیطره استکبار بودیم والان در ایرانی رو به رشد وترقی ومستقل هستیم، تغییر و تحول در تمام بنیان ها اعم از بنیان فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی وباید در این انقلاب راستین مورد توجه باشد. بنیان اقتصادی باید روز به روز وحدت بیشتری پیدا کند.
این مدرس خارج فقه حوزه علمیه قم گفت: تحول در بنیان های نظامی، همیشه دشمن داشته است چراکه مسأله جهاد در برابر دشمنان اسلام، بسیار سرنوشت ساز است؛ تحول در بنیان های فرهنگی باید متناسب با فرهنگ اسلام باشد زیرا تاکنون فرهنگ سازی در سیطره جباران بوده است.
حضرت آیت الله نوری همدانی بیان داشت: سه چیز برای مردم ضروری است: امنیت، عدالت، و وسعت و فراوانی؛ و امام صادق(ع) می فرمایند اهل هیچ بلدى، از سه چیز بى نیاز نیستند، تا در امر دنیا و آخرتشان به آنها پناه ببرند، به طورى که اگر فاقد آن ها باشند امورشان مختل و بدون تدبیر خواهد بود؛ اول فقیه دانشمند و پرهیزکار، دوم امیر و حاکم خیرخواه و با قدرت، سوم طبیب دانا و مورد وثوق.
وی بیان داشت: رهبر معظم انقلاب تذکراتی درباره علوم انسانی داشتند، به جهت این که تعریف اسلام از انسان متفاوت با غرب است و درس هایی که تدریس می شود از دانشگاه های غربی گرفته شده است و باید دروس انسانی جایگزین شود.
این مرجع تقلید گفت: امام علی(ع) در نامه پنجم نهج البلاغه می فرمایند«وَإِنَّ عَمَلَکَ لَیْسَ لَکَ بِطُعْمَةٍ وَلکِنَّهُ فِی عُنُقِکَ أَمَانةٌ، وَأَنْتَ مُسْتَرْعىً لِمَنْ فَوْقَکَ»، همانا پست فرمانداری برای تو وسیله آب و نان نبوده بلکه امانتی در گردن توست که باید از فرمانده و امام خود اطاعت کنی.
وی خطاب به مسؤولان بیان داشت: مردم را دوست داشته باشید، دلتان از محبت مردم سرشار باشد، هنگامی که دو تا دوست با یکدیگر برخورد می کنند اگر بخواهیم بدانیم کدام در پیش خدا محبوب تر است باید به قلب آن ها ومحبت بین آن ها رجوع کنیم.
حضرت آیت الله نوری همدانی گفت: با مردم با تواضع برخورد کنید، بسیار صفت خوبی است، هرچه انسان خودش را کوچک بشمارد بهتر است، پیغمبر اکرم می فرمایند« هر کس تواضع کند خداوند اورا بالا می برد»؛ حسن اخلاق بسیار مهم است. از امام صادق(ع) پرسیدند معیار حسن اخلاق چیست؟ حضرت فرمودند« برخورد با چهره باز وگشاده، بسیار ملایم وبا ادب، و توأم با آن کار مردم را راه انداختن». وظیفه مسؤولین در قبال مردم بسیار سنگین است.
وی ادامه داد: کار خود را باید موقت وعاریت بدانید، امام خمینی این فقیه مدبر، قهرمان میدان علم و حماسه آفرین می فرمایند« بیشتر خدمات شما به پابرهنگان و مستضعفان باشد این انقلاب بر دوش مستضعفان وفقیران بوده است»، زحمات این انقلاب بر دوش همه محرومان بود.
این مرجع تقلید با تأکید بر این که مشکلات شهر مشهد باید به سرعت حل شود و موقعیت مشهد با شهر های دیگر متفاوت است، بیان داشت: حل مشکل ترافیک مشهد بسیار با اهمیت است، مشهد جایگاهی جهانی دارد و باید نظارت بیشتری بر مراکز خدماتی ورستوران ها شود و با گران فروشی ها برخورد شود، نظارت در تمام ابعاد لازم است./968/پ201/ص
ارسال نظرات