۰۱ شهريور ۱۳۸۹ - ۱۵:۱۸
کد خبر: ۸۴۵۸۶
معاون بقاع متبرکه اوقاف و امور خیریه خوزستان:

نقش مساجد در استحکام انقلاب بی‌بدیل است

خبرگزاری رسا ـ معاون بقاع متبرکه اوقاف و امور خیریه خوزستان نقش مساجد در استحکام نظام را غیر قابل انکار دانست و گفت: همواره در طول تاریخ اعتماد مردم به مساجد بیش از سایر مراکز و نهادها بوده است.
حجت الاسلام روح الله شريفي، معاون بقاع متبرکه اوقاف و امور خيريه خوزستان
حجت الاسلام روح الله شریفی، معاون بقاع متبرکه اوقاف و امور خیریه خوزستان، در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، با اشاره به جایگاه مساجد در اسلام گفت: نگاهی به تاریخ و دوران پیامبر اعظم(ص) نشان می‌دهد مساجد مرکزی بودند که ایشان برای مردمی کردن حکومت خود ایجاد کرده و همواره پایگاه و پناهگاه آنان بودند.

معاون بقاع متبرکه اوقاف و امور خیریه خوزستان با اشاره به سخن امام خمینی(ره) مبنی بر«‌مساجد پایگاه های نظام هستند» اظهار داشت: مساجد در دوران دفاع مقدس با اعزام نیروها به جبهه و اکنون نیز با شکل دهی بسیاری از مسائل فرهنگی نقش بی بدیلی در استحکام نظام ایفا کردند.

وی در ادامه با بیان این که اعتماد مردم به مساجد بیش از سایر مراکز و نهادها است از نبود سیستم متمرکز در جامعه و قانون و دستگاه متولی انتقاد کرد و ابراز داشت: متأسفانه به سبب نبود متولی مشخص برای مساجد، رنگ و بوی خود را از دست داده اند و اکنون حس بی اعتمادی در مردم به وجود آمده است؛ از این رو باید با برنامه ریزی فرهنگی این مسأله برطرف شود.

این مقام مسؤول مشکل اصلی مساجد را نداشتن اعتبار کافی دانست و تصریح کرد: این مسأله سبب نبود تحولات در مساجد شده بود که بحمدالله با روی کار آمدن دولت اصولگرا جهش مطلوبی در زمینه تأمین اعتبارات شده است.

تأسیس 130 مسجد در خوزستان

حجت الاسلام شریفی در ادامه از تأسیس 130 مسجد و کمک‌های مالی در زمینه فعالیت های عمرانی به بیش از پانصد مسجد در خوزستان خبر داد و اذعان داشت: این مسأله بیانگر اهتمام دولت به مساجد است اما انتظارات همچنان بیش از این است.

 روند انتخاب هیأت امنای مساجد قانونمند می شود

معاون بقاع متبرکه اوقاف و امور خیریه خوزستان با اشاره به جایگاه امام جماعت در مساجد گفت: چندی پیش از سوی این اداره، ابلاغیه ای مبنی بر«ائمه جماعاتی که از سوی نماینده ولی فقیه در استان انتخاب می شوند به عنوان رییس هیأت امنای مساجد هستند» برای هیئات امنای مساجد تنظیم شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به اختلافات موجود در مساجد به ارائه راهکارهایی در این زمینه پرداخت و خاطر نشان کرد: پیروی و پایبند بودن به قانون از بروز همه مشکلات جلوگیری می کند؛ بنابراین دستورالعمل هایی در بخش های مختلف آماده شده است.

این مقام مسؤول عدم ساماندهی مسائل مالی را از جمله مشکلات موجود در مساجد دانست و اذعان داشت: این مسأله به شکلی بود که با تغییر و تحول در هیأت امنا، اختلافات بسیاری در این زمینه به وجود می آید؛ از این رو دستور العمل به شکلی تنظیم شده است تا این مشکل برطرف شود.

حجت الاسلام شریفی از دیگر اقدامات در این زمینه را تشکیل هیئت امنای قانونمند و مورد تأیید مراجع ذی صلاح خواند و ابراز داشت: در نظر داریم در کنار افرادی که سال ها در مساجد فعالیت کرده اند از جوانان فعال در هیئت امنا استفاده کنیم.

خادمان مساجد ساماندهی می شوند

معاون بقاع متبرکه اوقاف و امور خیریه خوزستان با بیان این که رعایت بهداشت یکی از نکات مهم در مساجد است از عدم رعایت این مسأله در برخی مساجد انتقاد کرد و گفت: جهت ساماندهی به وضعیت مساجد طرحی با عنوان «طرح ساماندهی خدام» تبیین کرده ایم.

وی ادامه داد: از دیگر برنامه های اوقاف و امور خیریه خوزستان اعزام بازرس هایی به مساجد جهت بررسی وضعیت بهداشتی آنان است تا ضمن مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی به آنان تذکر داده شود.

جوانان قلب تپنده مساجد هستند

این استاد حوزه علمیه در پایان، جوانان را قلب تپنده مساجد دانست و اظهار داشت: به سبب این که ائمه جماعات مغز متفکر مساجد هستند؛ بنابراین هنگامی که این دو در کنار یکدیگر به فعالیت بپردازند، مساجد به خوبی خواهند توانست به نقش خود را در راستای تحکیم پایه های انقلاب بیان ایفا کنند./945/پ202/س
ارسال نظرات