احتیاط در امر پژوهش پسندیده نیست
احمد حاجی ده آبادی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا بیان داشت: یکی از مشکلاتی که بر سر راه پژوهش در حوزه وجود دارد، دست به قلم نبودن طلاب حوزه علمیه است.
وی بیان داشت: برای مقالات مجله فقه و حقوق به اساتید حوزه مراجعه می کردم اما آنان علیرغم فعالیت های آموزشی بسیار، علاقه ای به نوشتن مقاله نشان نمی دادند.
وی بیان داشت: شیوه مرسوم حوزه حاشیه نگاری است که در کنار هر قول، فرد نظر خویش را هم مکتوب کند اما مقاله نویسی بسیار ضعیف است.
این نویسنده کتب حقوقی اظهار داشت: باید برنامه ریزی مناسب صورت گیرد تا قوه نوشتن در طلاب به فعلیت برسد و این نیازمند برگزاری کلاس های روش پژوهش در مدارس علمیه است.
وی بیان داشت: اساتید حوزه باید بکوشند تا آموزش با پژوهش همراه شود و طلاب را در این راه یاری کنند.
این محقق حوزه علمیه قم، بیان داشت: از لازمه های پژوهش زیاد خواندن و زیاد نوشتن است، طلاب مطالعه فراوانی دارند اما باید در امر نوشتن و دست به قلم شدن تلاش بیشتری کنند.
این نویسنده کتب حقوقی اظهار داشت: طلاب باید کارهای خود را به معرض دید بزرگان حوزوی درآورند تا ارزیابی و بررسی شود.
وی بیان داشت: متاسفانه طلاب در بحث پژوهش با هراس مواجه هستند و در نظر دادن احتیاط می کنند در حالی که این یک احتیاط ممدوح نیست.
این پژوهشگر حوزه و دانشگاه با بیان اینکه برای شروع تحقیق باید از موضوعات جزئی باشد، بیان داشت: محققان جوان حوزه باید از موضوعاتی شروع کنند که در آن کارهای علمی انجام شده باشد و موضوع دارای دامنه بحث باشد.
این استاد دانشگاه پردیس بیان داشت: امروز طلاب باید در میدان نوشتن وارد شوند و راهکارهای پژوهش را یاد گیرند و از اسلوب پژوهش های جدید آگاهی داشته باشند.
وی گفت: امروز دیگر تحقیق به سبک سابق که بیان اقوال بود، پذیرفته شده نیست چرا که می توان به راحتی با نرم افزار ها و در کمترین مدت آن را انجام داد. /909/پ202/ع