۰۲ آذر ۱۳۸۹ - ۱۰:۵۶
کد خبر: ۹۱۱۳۲

عناوین چند خبر کوتاه از استان خوزستان

خبرگزاری رسا ـ اعطای مجوز ده کانون فرهنگی و هنری مساجد در گتوند، افتتاح کتابخانه «کودک» در خرمشهر، آغاز به کار طرح «کتاب من» در آبادان و اجرای طرح ضامن آهو در 16 مدرسه خرمشهر عناوین چند خبر از استان خوزستان است.
خبرگزاري رسا دفتر خوزستان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، اعطای مجوز ده کانون فرهنگی و هنری مساجد در گتوند، افتتاح کتابخانه «کودک» در خرمشهر، آغاز به کار طرح «کتاب من» در آبادان و اجرای طرح ضامن آهو در 16 مدرسه خرمشهر عناوین چند خبر از استان خوزستان است.

اعطای مجوز 10 کانون فرهنگی هنری مساجد در گتوند

احمد عبداللهی، رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گتوند گفت: برای شهرستان گتوند مجوز صدور 10 کانون فرهنگی هنری مساجد اخذ شده است؛ مجوز کانون‌های فرهنگی با توافق با مدیرکل ارشاد اسلامی اخذ شده است و مشکلی برای این مهم وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه تعداد کانون‌های فرهنگی در شهرستان گتوند 18 برابر شده است، گفت: دو سال پیش در شهرستان گتوند تنها یک کانون فرهنگی هنری مساجد وجود داشت که در سال‌جاری این تعداد به 19 کانون رسیده‌ و راه‌اندازی این کانو‌ن‌ها در اجرای برنامه‌های هنری و مذهبی در گتوند تاثیر فراوان داشته است.

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گتوند تاکید کرد: با تاسیس و راه‌اندازی این تعداد کانون فرهنگی هنری در گتوند شرایط فرهنگی و دینی بهبود می‌یابد.

وی افزود: کانون‌های فرهنگی هنری در شهرستان گتوند در دو سال گذشته توسعه بسیار زیادی داشته‌ و فعالان کانون‌های فرهنگی نقش بسیار مهمی در توسعه امور هنری و مذهبی ایفا کرده‌اند که به منظور تجلیل از آنان برگزاری اردوی تفریحی به شیراز تدارک دیده شده است.

عبداللهی با اشاره به اینکه در تشکیل کانون‌‌های فرهنگی هنری مساجد توجه ویژه‌ای به روستاها شده است، گفت: تلاش شده تا کانون‌های فرهنگی هنری در مناطق مختلف شهری و روستایی توزیع شود و بدین ترتیب، رشد فرهنگی در مناطق مختلف باعث ارتقای سطح هنری و مذهبی جوانان شود.

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گتوند تاکید کرد: بیش از 50 درصد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد گتوند در روستاها تشکیل شده‌ و به این دلیل فعالیت کانون‌ها در روستاها بسیار زیاد است و در این بین فعالیت بانوان چشمگیر‌تر است.

کتابخانه «کودک» خرمشهر افتتاح شد

محمد جوروند، مسؤول امور کتابخانه‌های خرمشهر، شب گذشته در آیین افتتاح کتابخانه «کودک» این شهرستان‌ اظهار داشت: برای فرهنگ‌سازی در هر زمینه‌ای باید از کودکی شروع کنیم و هزینه کردن در زمینه کتاب و کتابخانه‌های کودک، سرمایه‌گذاری برای آینده ایران اسلامی خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: کودکان آینده‌سازان فردای هر جامعه‌ای به شمار می‌آیند و هر کشوری برای عزت و سربلندی خود نیاز به سرمایه‌گذاری برای پرورش فکر و روح این گروه از جامعه و به فعلیت در آوردن استعدادهای بالقوه این قشر دارد؛ یکی از راه‌های سرمایه‌گذاری، تقویت و افزایش کتابخانه‌های عمومی است تا کودکان بتوانند در کنار آموزش رسمی، خلاقیت خود را شکوفا کنند.

مسؤول امور کتابخانه‌های خرمشهر ادامه داد: وضعیت و چگونگی کتابخانه‌ها، کودکان را با مهارت‌های زندگی و سوادآموزی آشنا می‌کند و آنها را قادر می‌سازد تا در جامعه مشارکت کنند؛ کودکان در کتابخانه می‌توانند لذت چیزهای جدید و احساسات مثبت را تجربه کنند.

جوروند در ادامه گفت: در همین راستا کتابخانه «کودک» در محل کتابخانه سوم خرداد این شهرستان افتتاح می‌شود؛ در حال حاضر بیش از یک هزار و 630 کودک زیر 12 سال عضو این کتابخانه هستند و می‌توانند‌ از خدمات آن بهره‌مند شوند.

مسؤول امور کتابخانه‌های خرمشهر اظهار داشت: این کتابخانه با اعتبار 13 میلیون و 480 هزار ریال از محل مشارکت‌های خانواده کودکان تجهیز و آماده بهره‌برداری شد.

وی خاطرنشان کرد: همچنین یکی از برنامه‌هایی که با همکاری مهدکودک‌های سطح شهرستان در راستای ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی در میان کودکان برگزار شد، همایش «کودک، کتاب و سازندگان فردا» بود؛ باتوجه به برگزاری مطلوب و پرمحتوای این همایش باید از متولیان و مسئولان اجرایی آن قدردانی کرد.

مسؤول امور کتابخانه‌های خرمشهر ادامه داد: فعالیت در زمینه‌های فرهنگی باید از مهم‌ترین اولویت‌های مسئولان باشد تا در همین راستا بتوان گام‌های مثبتی در راستای تعالی و پیشرفت جامعه برداشت.

آغاز به کار طرح «کتاب من» در آبادان

علیرضا رحمانیان، مسؤول کتابخانه‌های عمومی آبادان، با بیان اینکه به منظور دسترسی آسان‌تر به کتاب، طرح «کتاب من» در کتابخانه‌های این شهرستان آغاز شده است، اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که همواره کتا‌ب‌خوانان با آن مواجه بودند کمبود و یا نبود برخی کتاب‌های موردنیازشان در کتابخانه‌های شهرستان بوده است.

وی افزود: این مسئله موجب شده بود تا برخی از کتاب‌خوانان نتوانند کتاب‌های مورد علاقه خود را در سبدها کتابخانه‌ها یابند؛ با توجه به این مسئله و به‌منظور دسترسی آسان‌تر و مناسب‌تر علاقه‌مندان به کتاب‌های مورد نظر خود طرح کتاب من در این شهرستان آغاز شده است.

رحمانیان تصریح کرد: در این طرح در صورتی که مراجعه‌کننده‌ای به کتابخانه‌ها مراجعه کند و کتاب مورد نظر خود را پیدا نکند آن را به کتاب‌دار اعلام می‌کند تا در کوتاه‌ترین زمان نسبت به تهیه این کتاب اقدام شود؛ پس از تهیه، کتاب در اختیار متقاضی قرار گرفته و وی نیز پس از خواندن مجدداً آن را به کتابخانه باز می‌گرداند.

مسؤول کتابخانه‌های عمومی آبادان خاطرنشان‌کرد: این کار علاوه بر اینکه علاقه‌مندان به کتاب را در رفع نیاز و کتب موردنظر خود یاری می‌کند، موجب افزایش تعداد منابع و کتاب‌های موجود در کتاب‌خانه‌های شهرستان نیز می‌شود؛ به ویژه در برخی مناطق محروم که مشکلات زیادی برای دسترسی به کتاب وجود دارد، اجرای طرح کتاب من می‌تواند نقش بسیار مهم و تاثیرگذاری در زمینه دسترسی مناسب به کتاب‌ها داشته باشد.

وی گفت: طرح کتاب من یک طرح کشوری است که در آبادان نیز آغاز شده است و کتابخانه‌های شهرستان نیز اقدامات لازم برای اجرایی شدن آن را انجام داده‌اند؛ هچنین به منظور توسعه و ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی در شهرستان و همزمان با هفته کتاب‌خوانی از 10 نفر از کتاب‌خوانان برتر مورد تجلیل قرار گرفتند.

اجرای طرح ضامن آهو در 16 مدرسه خرمشهر

جواد علوانیان، مدیر اداره آموزش و پرورش خرمشهر از اجرای طرح ضامن آهو در 16 مدرسه این شهرستان خبر داد و گفت: طرح ضامن آهو دو و سه از نیمه دوم آبان‌ماه در مدارس راهنمایی و متوسطه خرمشهر آغاز شده است.

وی افزود: این طرح با همکاری مؤسسه‌ فرهنگی آموزشی که شامل دانشجویان و طلبه‌ها حوزه علمیه تهران است با حمایت کمیته حمایت و ارزشیابی وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال انجام است؛ در این طرح مسابقات مختلف فرهنگی از جمله کتابخوانی، نقاشی، داستان‌نویسی و روزنامه دیواری برای دانش‌آموزان برگزار می‌شود.

علوانیان هدف از اجرای این طرح را انجام فعالیت فرهنگی بیشتر در مدارس و آشنایی هر چه بهتر دانش‌آموزان با فرهنگ دینی و مذهبی دانست و اظهار داشت: طرح ضامن آهو دو و سه ویژه دانش‌آموزان دختر بوده که در دو مقطع راهنمایی و متوسطه و در هشت مدرسه از هر مقطع در حال انجام است.

مدیر اداره آموزش و پرورش خرمشهر خاطرنشان ‌کرد: طرح ضامن آهو در دو مرحله در مدارس دخترانه خرمشهر اجرا می‌شود که مرحله نخست آن شامل برگزاری مسابقات فرهنگی است؛ در فاز دوم این طرح نیز دانشجویان و طلبه‌های مجری این طرح در مدارس و در بین دانش‌آموزان حضور یافته و کلاس‌های آموزشی و علمی برای آنها برگزار می‌کنند.

وی گفت: پس از آن نیز نفرات و افراد برگزیده به اردوی مشهد و زیارت حرم امام رضا (ع) رفته و در آنجا نیز مسابقات فرهنگی و دوره‌های آموزشی را فرا می‌گیرند؛ با توجه به اینکه طرح ضامن آهو یک که در سال گذشته برگزار شد با موفقیت‌های مناسبی همراه بوده، طرح ضامن آهو دو و سه نیز در سال ‌جاری اجرا شده است.

علوانیان اظهار داشت: با توجه به بازخورد مناسبی که این طرح برای دانش‌آموزان دختر مقاطع راهنمایی و متوسطه داشته است امیدواریم در آینده نیز شاهد برگزاری این طرح برای دانش‌آموزان پسر باشیم؛ طرح ضامن آهو دو و سه تا اواسط ماه جاری در مدارس دخترانه این شهرستان ادامه خواهد داشت./945/د102/س
ارسال نظرات