در گفت‌وگو با حجت‌الاسلام‌والمسلمین ذوعلم مطرح شد؛

تضاد فکری حوزه و دانشگاه مانع وحدت جامعه است/ حوزویان ورود به عرصه آموزش‌وپرورش را جدی بگیرند

مدیر پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی با بیان اینکه وحدت حوزه و دانشگاه در دو دهه اخیر تقریباً هیچ و حتی پاین‌تر از هیچ بوده است گفت: اگر قرار باشد جامعه به وحدت برسد این وحدت در گرو وحدت تفکر و اندیشه در جامعه است.
۲۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۹
یادداشت؛

تبرّي يا تفرقه!

يکي از مسائلي که امروزه زمينه ساز تفرقه و تشتت در ميان مذاهب اسلامي شده است، مقوله لعن و ناسزا به بزرگان مذاهب و افراد مورد احترام آنهاست.
۲۸ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۱
حجت الاسلام دانشمند در گفت‌وگو با رسا:

تفرقه اره‌ای است برای تکه تکه کردن جهان اسلام/ آزادی حلب میوه درخت اتحاد مسلمانان است

حجت الاسلام دانشمند با اشاره به تلاش دشمن برای ایجاد تفرقه در میان مسلمانان به منظور فروپاشی کشورهای اسلامی گفت: در حقیقت آزاد شدن حلب میوه درخت وحدت است؛ علما می‌خواهند با وحدت شمشیری بسازند برای نابودی صهیونیسم.
۲۸ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۵

تأثیر روزی حلال بر تربیت فرزندان

اهمیت تربیت صحیح بر کسی پوشیده نیست و در این میان نباید از تأثیر روزی و غذای حلال بر این مسأله غافل شد و در قرآن کریم و احادیث معصومین(ع) نسبت به تأثیر روزی حلال بر تربیت و کمال روح آدمی سفارش شده است.
۲۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۴
اندیشمندان حوزه و دانشگاه تأکید کردند؛

تأثیرپذیری معماری اسلامی از آموزه های دینی/ نقش پررنگ مسجد در تحقق معماری ایرانی اسلامی

تأثیرپذیری معماری به سبک ایرانی از آموزه های دینی، نشان می دهد که در کنار آموزه های دینی اسلام در هنر و معماری اسلامی، باید نقش آموزه های تشیع در مقایسه با عموم فرهنگ اسلام را نیز مورد بررسی قرار داد.
۲۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۸
حجت‌الاسلام و المسلمین ذوعلم در گفت‌وگو با رسا:

امروز ما به یک نقطه عطف در دانش کلام نیاز داریم/ باید روی کاربردی کردن کلام در جامعه کار شود

به نظر من هیچ حوزوی واقعی، مسلمان و حتی انسانی نمی‏‌تواند از فلسفه و کلام گریزان باشد. داشتن تفکر فلسفی جزو فطرت انسانی است.
۲۲ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۵

جامعه‌­شناسی سیاسی حوادث پس از پیامبر، عبرت‌­ها و آموزه­‌ها

یکی از سوالاتی که با مطالعه تاریخ به ذهن خطور می‌­کند این است که چرا امام علی‌(ع) پس از پیامبر سکوت کرد و در مقابل انحراف نظام سیاسی و اجتماعی جامعه اسلامی قیام نکرد؟
۲۲ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۰
دستاورد نظریه فلسفه غیبت بر اساس تکامل تاریخی بشر؛

تبیین فلسفه ولایت نیابتی فقهاء از امام غایب در عصر غیبت

عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) معتقد است که دستاورد نظریه فلسفه غیبت بر اساس تکامل تاریخی بشر، تبیین فلسفه ولایت نیابتی فقهاء از امام غایب در عصر غیبت است که می‌‌تواند با تقریرهای جدید به ادبیات سیاسی عصر غیبت و تحکیم نظریه ولایت فقیه کمک کند.
۲۱ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۴
به مناسبت شهادت یازدهمین امام شیعیان؛

امام حسن عسکری علیه السلام در کلام اندیشمندان اهل سنت

امام حسن عسکری علیه السلام نه تنها در نگاه شیعیان جهان بلکه در اندیشه علمای اهل سنّت از جایگاه والا و با عظمتی برخوردار است.
۱۸ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۱
تأملی در یک برداشت اشتباهی؛

محسن بن علی(ع) و دهه محسنیه در منابع تاریخی و روایی

آنچه مشهور است که هجوم به خانه حضرت علی‌(ع) با فاصله چند روزه از رحلت رسول اکرم(ص) اتفاق افتاده، صحیح نیست. با این تعبیر ایام محسنیه که در اوایل ربیع الاول گرفته می‌شود با گزارش‌های تاریخی تطبیق ندارد.
۱۶ آذر ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۶
عناوین کل اخبار