بخش نخست/ دانشیار فلسفه محض در گفت‌وگو با رسا:

گرایش کم حوزه به علوم عقلی فاجعه است/ فقه و فلسفه دو بال طلبه

گرایش 15 درصدی حوزه به علوم عقلی از نظر ما فاجعه است. چون مخاطب اساس اسلام عقل انسان است و نقل باید دوم باشد؛ در حالی که در حوزه علمیه نقل اول است و عقل دوم و این موضوع عجیبی است. بر همین اساس در گذشته افرادی مانند شهید مطهری و اکنون نیز افرادی مانند آیت‌الله جوادی آملی و آیت‌الله مصباح وقتی می‌گویند، زجر می‌کشدند منتهی مؤسساتی زده‌اند و علوم عقلی را نگه داشته‌اند.
۱۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۱
مشروطیت سکولار مقوله تطهیرناپذیر از منظر امام زمان؛

چرا مرحوم نائینی دو فصل از کتاب «تنبیه الامه» را حذف کرد؟

خبرگزاری رسا ـ مرحوم نائینی به واسطه درخواست امام زمان(عج) دو فصل از کتاب را حذف کرده که مربوط به ولایت فقیه و وظائف و شوؤن فقهاء بوده است. بدیهی است بدون آن دو فصل نمی‌‌توان و نباید نظرات مطروحه در کتاب تنبیه الامه را جمع بندی نهایی مرحوم نائینی در مورد حکومت دینی به حساب آورد.
۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۳
رییس پژوهشکده باقر العلوم در گفت‌وگو با رسا:

مشکل اصلی سیستم قضایی مدیریت قضایی است/ صرف بیان احکام حدود ما را به مدیریت قضایی نمی‌رساند

باید رشته‌ای نه در دانشگاه بلکه در حوزه ایجاد شود که مدیریت قضایی کشور جمهوری اسلامی ایران را بر عهده داشته باشد. البته نه این‌که اگر می‌خواهند مدیریت قضایی ایجاد کنند کتاب القضا مرحوم کنی، آشتیانی و... را تدریس کنند، خیر؛ چون این مدیریت قضایی نیست. باید بیایند سیستم قضایی را پیاده کنند.
۱۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۷
در گفت‌وگو با استادیار پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بررسی شد؛

جریان شناسی سیاست‌ورزی نخبگان حوزه در ایران/ نگاه حوزویان درباره انقلاب و تحول اجتماعی از زمان مشروطه تا انقلاب اسلامی

گفتمان انقلابی پس از سال 41 به پرچمداری حضرت امام(ره) در حوزه شکل گرفت. این گفتمان به شخص و نقش شاه کار نداشت بلکه می‌گفت همه چیز باید تغییر کند. می‌گفت اگر شخص حاکم اسلام شناس است چرا کار اسلامی نمی‌کند و اگر اسلام شناس نیست چرا حاکم است؟ امام راحل با این کار حرکت جدیدی را شروع کردند.
۱۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۲
دانشیار جامعه المصطفی العالمیه در گفت‌وگو با رسا:

علم رجال مرده را به وسیله تاریخ می‌توانیم زنده کنیم/ تاریخ سکولار حق را به تاریخ می‌دهد نه کلام

بنده نمی‌دانم عبارت تاریخ سکولار عبارت درستی است یا خیر! برخی در مباحث تاریخی یک حرف کلی می‌زنند و این‌که تاریخ نمی‌تواند پیش فرض، هدف و ایدئولوژی داشته باشد که شما برای تاریخ مسیری تعیین کنید تا به این هدف برسد، بلکه در تاریخ تنها به دنبال کشف باشید و ببینید داده‌های تاریخی به چه میزان در کشف به شما کمک می‌کند.
۱۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۶
نایب رییس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه:

رفع ولنگاری فرهنگی در کشور نیازمند تشکیل وزارت تبلیغات اسلامی است

حجت‌الاسلام و المسلمین رحمانی سبزواری با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین دلایل ولنگاری فرهنگی در کشور نبود فرماندهی در مراکز و نهادهای فرهنگی است، افزود: رفع این مشکل درگرو تشکیل وزارت تبلیغات اسلامی و هماهنگی نهادهای فرهنگی ذیل این وزارت‌خانه است.
۱۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۱
رجبی دوانی در گفت‌وگو با رسا:

حوزه‌ حتی عرصه تاریخ پژوهی اسلامی را به دانشگاه واگذار کرد/ بیش از ۲ هزار آیه درباره تاریخ داریم

از آنجا که می‌بینیم تاریخ به ویژه تاریخ اسلام و تمدن مسلمانان متأسفانه در دانشگاه‌ها اصل قرار گرفته و بیشتر افرادی که در این عرصه تحصیل کرده‌ و قلم زده‌اند دانشگاهی هستند تا حوزوی نشان می‌دهد که حوزه هنوز در این عرصه ورود کافی نکرده است.
۰۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۱
امام جمعه بجنورد در گفت‌وگوی تفصیلی با رسا؛

توصیه به طلاب علاقه‌مند به کسوت امامت جمعه/ تذکر ائمه جمعه به مسؤولان تسویه‌حساب شخصی نیست

حجت‌الاسلام و المسلمین یعقوبی گفت: تذکرهای ائمه جمعه به مسؤولان از روی غرض نبوده و تسویه‌حساب شخصی هم نیست، جایگاه امام جمعه جایگاه تسویه‌حساب‌های شخصی و جناحی نبوده بلکه جایگاه تقوا است و اگر قرار باشد خود امام جمعه بی‌تقوایی کرده و با مسؤولان تسویه‌حساب شخصی کند، وامصیبتا می‌شود.
۰۵ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۲
اقدام انقلابی مرجعیت؛

حرکتی رو به جلو از بزرگان حوزه در جهت هجرت طلاب

این روزها در اخبار شنیدیم که مرجع عظیم الشأن حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی در دیدار مدیر جدید حوزه‌های علمیه از تصمیم انقلابی و راهگشای بزرگی پرده برداشتند که به نوبه خود ضمن آن‌که جای تقدیر، تشکر و سپاسگزاری دارد، التیامی شد بر قلب تمامی متدینان و دلسوزانی که نگرانی کم شدن حضور طلاب و روحانیان در بلاد، خواب را از چشمانشان روبوده بود.
۰۴ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۳۳
هانی زاده در گفت‌وگوی اختصاصی با رسا در اهواز؛

از برجام به جای تأثیرگذاری بر رشد اقتصاد به عنوان ابزار تبلیغاتی استفاده می‌‌شود

برجام فضای تعامل جدید میان جمهوری اسلامی ایران و جامعه جهانی به وجود آورد و عدم تعیین هیچ‌گونه شیوه اجرایی برای اجرای توافق نامه برجام از نقاط ضعف این توافق است؛ در حالی که خروج جمهوری اسلامی ایران از حالت جنگ روانی به فضای سیاسی و تعامل دلپذیر با کشورهای غربی از نقاط قوت برجام محسوب می‌شود.
۰۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۴
عناوین کل اخبار