تلنگری نسبت به اهمیت خمس؛

واجبی که می‌تواند از زکات هم مهم‌تر باشد/ اموالی که مشمول خمس‌اند

خبرگزاری رسا - یکی از واجبات مالی که مورد غفلت واقع شده و مورد توجه قرار نمی‌گیرد، بحث خمس است. واجبی که هم در قرآن به آن سفارش شده و هم روایات اهمیت آن را گوشزد کرده است و باید به قصد قربت باشد.
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۳:۴۸
مسؤول مؤسسه‌ «اطلس تاریخ شیعه» در گفت‌وگو با رسا:

اگر بتوانیم زمان و مکان گویش روایات را مشخص کنیم کار بزرگی انجام داده‌ایم/ دو حُسن تهیه اطلس تاریخ اسلام از نظر مقام معظم رهبری

خبرگزاری رسا ـ موسسه فرهنگی ـ هنری «اطلس تاریخ شیعه» تحت اشراف حضرت آیت‌الله خوشوقت(ره) با رویکرد نوآوری در روش‌ها و ایجاد جاذبه‌های هنری و دیداری در طول 10 سال فعالیت خود تولیدات نو، علمی و چشم نوازی پدید آورده است و در حال حاضر فعالیت مؤسسه در قالب سه گروه و یک کانون در جریان است.
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۳
مدیر حوزه علمیه باب الحوائج اهواز در گفت وگو با رسا:

مساجد خط مقدم رویارویی با هجمه‌های دشمنان هستند/ائمه از مسجد برای تعلیم و تربیت استفاده می‌کردند

خبرگزاری رسا ـ در رویدادهای خطرناک همچون فتنه 88 شاهد بودیم که نیروهای حزب‌اللهی و مسجدی با بصیرت روز افزون خود فارغ از هرگونه گرایش‌های سیاسی خالصانه ایستادگی کرده و از ولایت فقیه، رهبری و حزب‌الله دفاع کردند.
۱۹ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۰
بخش نخست/ مدیر مؤسسه علمی پژوهشی ابوطالب پاکستان در گفت‌وگو با رسا:

یک حرف خلاف وحدت به ضرر همه مسلمانان تمام می‌شود/ جریان شناسی فکری شیعیان پاکستان

خبرگزاری رسا ـ وهابیت تنها برای شیعیان پاکستان تهدید نیستند، بلکه برای سنی‌ها این کشور نیز تهدیدند. برای نمونه در میلاد نبی اکرم(ص) سنی‌ها را زدند و تهدید کردند که اگر سال آینده چنین جشن میلادی را برپا کنند، آن‌ها را می‌کشند.
۱۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۸
تأملاتی در باب جایگاه انتخابات در اسلام؛

از مشروعیت الهی تا مقبولیت مردمی

خبرگزاری رسا ـ درست است که در مکتب اسلام، مشروعیت حکومت از جانب خداوند است اما تشکیل، بقا و دوام آن در گرو مقبولیت مردمی بوده و تجربه تاریخی اسلام هم بهترین شاهد این اصل و واقعیت مهم است.
۱۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۰
پژوهشگر حوزوی در گفت‌وگو با رسا؛

در زمینه اخلاق گرفتار نوعی کلیشه شده‌ایم

خبرگزاری رسا ـ متأسفانه در حوزه اخلاق دچار نوعی کلیشه مبتنی بر اخلاق ارسطوی و یا عرفانی شده‌ایم. هر چند تلاش‌هایی در این زمینه در دهه‌های اخیر صورت گرفته است، ولی در مقایسه با فقه بسیار اندک است.
۱۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۲
بخش دوم/رئیس مؤسسه آموزش عالی اخلاق و تربیت در گفت‌وگو با رسا:

بزرگترین خطر سر راه پیشرفت فقه الاخلاق این است که اخلاق را علم ندانیم

خبرگزاری رسا ـ در مورد تهدیدها و موانعی که پیشروی گسترش فقه الاخلاق هست می‌شود اولا به علم ناانگاری اخلاق اشاره کرد. یعنی بگوییم اخلاق علم نیست. اخلاق یک سری دستورالعمل و توصیه و موعظه است. مواعظ و توصیه‌ها هم نیازمند به نگاه علمی ‌‌نیستند. بنابراین با اخلاق معامله علم نکنیم و اخلاق را در زمین علم راه ندهیم.
۱۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۴
مدیر گروه اخلاق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در گفت‌وگو با رسا:

فقه الاخلاق؛ استنباط فقیهانه گزاره‌های اخلاقی از منابع دین/ تسامح در ادله سنن نگذاشته حق مسائل اخلاقی را ادا کنیم

خبرگزاری رسا ـ یعنی یک عالم اخلاق می‌خواهد اخلاق اسلامی ‌را استنباط کند. با این تعریف فقه الخلاق به معنای استنباط فقیهانه گزاره‌های اخلاقی از منابع دین است، نه استنباط احکام حلال و حرام خدا. این هم معنای دومی ‌است که از فقه الاخلاق می‌شود و بنده فکر می‌کنم که این تعریف درست فقه الاخلاق است.
۱۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۱
نایب رییس انجمن اخلاق حوزه در گفت‌وگو با رسا:

منابعی غنی برای اخلاق توصیفی و حتی کاربردی در اختیار داریم/ جایگاه اصلی تفقه در حوزه اخلاق

خبرگزاری رسا ـ برای فقه الاخلاق یک معنای موسعی نیز می‌توانیم در نظر بگیریم. یعنی فقه را به معنای خود دانش در نظر نگیریم؛ بلکه به معنای روش در نظر بگیریم. یعنی فقه روش تفقه باشد که تقریباً معادل روش اجتهادی می‌شود و امروزه در بحث احکام در حوزه‌های علمیه مرسوم و متعارف است.
۱۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۳
مدیرعامل مؤسسه خانه خورشید در گفت‌وگو با رسا:

طلاب امروزی نه بزرگی را می‌بینند و نه بزرگی به مدرسه می‌آید/ دسترسی به بزرگان اخلاق در گذشته بیشتر بود

خبرگزاری رسا ـ اکنون طلاب نه بزرگی را می‌بینند و نه بزرگی به مدرسه می‌آید تا طلاب از او بهره ببرند. متأسفانه اکنون زمینه عملیاتی درباره تربیت اخلاقی طلاب نمی‌بینیم و اگر بخواهیم پس از دوره مقدماتی نیز به تربیت اخلاقی آن‌ها بپردازیم، دیر است. طلبه باید در بحث اخلاق بار خود را تا پایه ششم ببندد، وگرنه پس از آن دیر می‌شود.
۱۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۹
عناوین کل اخبار