۲۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۹
کد خبر: ۷۰۲۲۶۶
خانواده سالم، جامعه سالم (۳)؛

از «قانون گذاری» تا «اجرا» در حمایت از طرح خانواده و جوانی

از «قانون گذاری» تا «اجرا» در حمایت از طرح خانواده و جوانی
معاون قرب بقیت الله از کم کاری وزارت بهداشت در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت انتقاد کرد.

خانواده تنها نظام اجتماعی است که در همه جوامع، از  مذهبی  و غیر مذهبی پذیرفته شده و توسعه یافته است؛ و در جوامع مختلف دارای نقش، پایگاه و منزلت های گوناگون است؛ با این که هسته ای کوچک از اجتماع است اما در حیات اجتماعی مردم نقش و تأثیری فوق العاده دارد.

خانواده هسته اول همه سازمان ها و نهادهای اجتماعی است و تمام نقش های مربوط به ایجاد تمدن، انتقال مواریث و رشد و شکوفایی انسانیت به آن مربوط می شود.

همه سنت ها، عقاید و آداب، ویژگی های فردی و اجتماعی از طریق خانواده به نسل جدید منتقل می گردد.

جامعه متشکل از خانواده ها است، مختصات آن از طریق روابط خانوادگی قابل توصیف است.

اثر وجودی مفید و یا زیان بخش آن به جامعه هم می رسد و ساخت و مشی آن در سکون یا  اضطراب  جامعه بسیار مؤثر است و انگیزه اعضای خانواده در انگیزه های اجتماع نیز تأثیر می گذارد و چگونگی مشی و سبک زندگی آنها در اخلاق جامعه و در صحت یا بیماری آن نقشی مؤثر دارد.

از زمان اول انقلاب اسلامی تاکنون قوانینی برای حمایت از خانواده در کشور ما مطرح و تصویب شده است؛ به گونه ای که تنها احصاء آن قوانین، مدت زمان قابل توجهی را می طلبد؛ اما با این وجود آن آثار و اهدافی که از تدوین این قوانین در کشور اسلامی مورد انتظار بود و هست، قابل مشاهده و تحقق پیدا نکرده است و هر روز بدتر از دیرو و رفته رفته وضعیت خانواده و بنیان آن به سراشیبی نابودی و از هم پاشیدگی نزدیک می شود؛ چیزی که در چند سال آینده به عینه، قابل لمس و مشاهده خواهد شد؛ چنانکه درصد آمارهای طلاق نسبت به درصد آمارهای ازدواج روز به روز درحال افزایش است.

رهبرمعظم انقلاب در موضوع خانواده فرمودند: اگر در جامعه‌ای خانواده مستحکم شد و زن و شوهر حقوق یکدیگر را رعایت کردند و با هم اخلاق خوش داشته و سازگاری نمودند و با همکاری هم مشکلات را بر طرف نموده و فرزندان را تربیت کردند، جامعه‌ای که این طور خانواده‌ها را داشته باشد، به صلاح خواهد رسید و نجات پیدا خواهد کرد و اگر مصلحی در جامعه باشد می‌تواند این طور جوامع را اصلاح نماید. اگر خانواده‌ای نبود، بزرگترین مصلحین هم بیایند نمی‌توانند جامعه را اصلاح کنند.

هر کشوری که در آن بنیان خانواده مستحکم باشد، بسیاری از مشکلات آن کشور، بخصوص مشکلات اخلاقی و معنوی آن به برکت خانواده‌ی سالم و مستحکم برطرف می‌شود یا اصلاً بوجود نمی‌آید.

به همین خاطر سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، در راستای تعالی خانواده پرونده ویژه ای با نام «خانواده سالم، جامعه سالم» آماده کرده که به بررسی قوانین و عملکرد دستگاه های مختلف در حمایت از خانواده بر اساس فقه شیعه بپردازد، در همین راستا معاون قرب بقیت الله از کم کاری وزارت بهداشت در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت انتقاد کرد.

متن این انتقاد به این شرح است:

«بسم الله و بالله و فی سبیل الله»
خدمت سرور گرامی حجت الاسلام و المسلمین دکتر رئیسی زیدعزه
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

 با سلام و احترام به اطلاع می رساند قریب به یک دهه از اولین سخنان رهبر معظم انقلاب در هشدار موضوع جمعیت و تبعات آن می گذرد و تاکنون بیش از ۴۰ بار در سخنان و جلسات عمومی و ده‌ها بار در جلسات خصوصی از موضوع کاهش جمعیت به عنوان خطری هولناک یاد کرده و هر بار از مسئولان اجرائی، تقنینی و نظارتی برای جلوگیری از  سقوط جمعیتی کمک طلبیده اند.

اکنون که بعد از یک دهه مجاهدت فعالان جمعیتی قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به ثمر نشسته است امید آن می رود که با حمایت عملی حضرتعالی و دولت محترم این حسنه ماندگار به اجرا گذاشته شود و ایران عزیز از سقوط در چاله جمعیتی نجات یابد.

با اهتمام و اعتقادی که از شما سراغ داریم می‌دانیم با عنایت اهل بیت علیهم السلام اجمعین این مهم تحقق خواهد یافت و ما هم به عنوان سربازان این جبهه به کمک حضرتعالی و دولت محترم خواهیم شتافت.

اما جهت اطلاع و هرگونه اقدام مقتضی به اطلاع می رسانیم از زمان تصویب قانون تاکنون تحرکات یکی از مجریان مهم این قانون یعنی وزارت بهداشت که بسیاری از مواد قانون متوجه آن وزارت است در خلاف جهت و روح قانون و بعضاً مخالف صریح قانون بوده است که برخی از موارد صریح این مخالفت وزارت بهداشت را به اطلاع حضرتعالی می رسانیم:

در اولین اقدام با سوء استفاده از ستاد ملی کرونا و با بهانه های موهوم، ماده ۲۷ این قانون را ۶ ماه معلق کردند در حالیکه فعالان نظام سلامت راهکارهای کاملا عملیاتی اجرای این ماده را بدون وارد شدن صدمه به خدمات بهداشتی درمانی مناطق محروم ارائه نموده بودند و هیچ شاهدی هم برای اجرای این قانون بعد از مدت مذکور در  وزارت بهداشت دیده نمی شود.

دومین اقدام وزارت بهداشت عدم جایگزینی افراد معتقد به افزایش جمعیت در دفتر جمعیت معاونت بهداشت است که جالب است بدانید همان کسانی که قریب به سه دهه بر طبل کاهش جمعیت کوبیده اند هم اکنون نیز در راس آن دفتر مشغول هستند و گزینه‌های معرفی شده فعالان جمعیت برای دفتر جمعیت معاونت بهداشتی را یکی پس از دیگری به بهانه تندروی و.... حذف کردند.

سومین اقدام آن مجموعه فخیمه دیدار وزیر محترم بهداشت با نماینده سازمانی است که هدفش کاهش جمعیت در کشورهای جهان سوم است و اگر اندک تأملی در ماموریت های آن سازمان می کردند می دانستند این دیدار در پشت درب‌های بسته تداعی روزهای ابتدای دهه ۷۰ را می‌کند که وزیر بهداشت وقت جناب مرندی (وزیر کاهش) با این افراد برای کاهش جمعیت مردم عزیز ایران جلوس می‌فرمودند.

چهارمین اقدام هم مصاحبه معاون بهداشت معاون بهداشت وزیر جناب آقای دکتر حیدری بر علیه قانون جمعیت است معاونی که بناست مجری این قانون باشد! جناب آقای دکتر حیدری که تخصصشان هم دندانپزشکی است و هنوز در مهمانسرای وزارت بهداشت با معاون خود مستقر است از ابتدای قرار گرفتن در جایگاه مربوطه نه تنها هیچ کمکی به فعالان موضوع جمعیت نکرده بلکه در اکثر مواقع در جبهه مقابل مشغول به تعلل و.... در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بوده است.

جناب آقای دکتر رئیسی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

ضمن حمایت از دولت مردم و اعلام تلاش این جبهه برای کمک به حضرتعالی و دولت انقلابی به اطلاع میرسانیم تداوم روند کنونی موجب سرخوردگی فعالان و ناامیدی آنها از اقدامات موثر دولت در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت خواهد شد، به نظر می رسد جهت حل مسائل فوق الذکر شخصاً ورود نموده و با تعیین فوری دبیر ستاد ملی جمعیت (با مشورت فعالان جمعیتی) به عنوان متولی این امر در دولت نسبت به حل مشکلات فوق الذکر و جابجایی معاون بهداشت اقدام نمایید.

و من الله توفیق
مسول جمعیت قرارگاه فرهنگی اجتماعی بقیه الله الاعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف

ارسال نظرات