۱۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۶
کد خبر: ۷۴۹۱۹۱

استقبال براندازان از تعطیلی شبکه منوتو

استقبال براندازان از تعطیلی شبکه منوتو
در بیانیه دومی که منوتو در دی‌ماه منتشر کرده، اشاره به تحولات منطقه را حذف کرده و صرفا اعلام کرده که قادر به مدیریت تلویزیون منوتو با سازوکار تبلیغاتی نیست.
 

به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، شبکه منوتو با انتشار یک بیانیه، اعلام کرد که این تلویزیون از تاریخ ۱۱ بهمن ۱۴۰۲، تعطیل خواهد شد. این شبکه پیش‌تر در آبان‌ماه اعلام کرده بود که به دلیل «بی‌ثباتی و تحولات منطقه، ادامه این مدل تلویزیون تجاری غیرممکن شده» و به‌زودی فعالیت منوتو را متوقف خواهیم کرد. انتشار بیانیه ابتدائی منوتو و اشاره به حوادث منطقه، پرسش‌هایی را در ذهن کاربران ایجاد کرد که درگیری رژیم صهیونیستی با جبهه مقاومت در منطقه، چه ارتباطی با شبکه‌ منوتو در لندن دارد.

به همین خاطر، در بیانیه دومی که منوتو در دی‌ماه منتشر کرده، اشاره به تحولات منطقه را حذف کرده و صرفاً اعلام کرده که قادر به مدیریت تلویزیون منوتو با سازوکار تبلیغاتی نیست. همین موضوع دلیلی شده تا بار دیگر کاربران شبکه‌های اجتماعی نسبت به بیانیه دوم نیز بازخورد مثبتی از خود نشان نداده و به مدیران این شبکه اعتماد نکنند.

از طرفی واکنش‌های کاربران شبکه‌های اجتماعی به خبر تعطیلی شبکه منوتو نشان می‌دهد که این شبکهفارسی زبان محبوبیت خود را در جامعه ایران از دست داده است. بخصوص در جریان اغتشاشات سال ۱۴۰۱ که صراحتاً جوانان را به خرید اسلحه و خرابکاری در خیابان دعوت می‌کرد.

استقبال براندازان از تعطیلی شبکه منوتو +عکس

افزوده بر این، نحوه فعالیت شبکه منوتو محل اختلاف تجزیه‌طلبان و سلطنت‌طلبان نیز شده است. چند ماهی است که این دو گروه اپوزیسیون، یکدیگر را مقصر شکست اغتشاشات ۱۴۰۱ معرفی می‌کنند و همین علت سبب شده تا براندازان هم نسبت به تعطیلی این شبکه خوشحال شوند. از جمله علل خوشنودی براندازان از تعطیلی این شبکه، عادی‌سازی و سفیدشویی از دیکتاتوری رژیم پهلوی بوده که این مورد، نقطه مشترک مخالفان شبکه‌ منوتو در بین اپوزوسیون بوده است.

علت ورشکستگی منوتو چیست؟

پس از بیانیه اول منوتو، علت اصلی ورشکستگی این شبکه در رسانه‌ها بررسی شد. یکی از این دلایل، اسناد هلدینگ مرجان، اسپانسر تلویزیون منوتو بود که در این ۱۴ سال، حمایت مالی این شبکه‌ را برعهده داشته است. این هلدینگ انگلستانی از سال ۲۰۲۱، با ۴۶ میلیون پوند بدهی در آستانه ورشکستی قرار میگیرد. افزوده بر این منبع درآمدی تلوزیون منوتو تبلیغات بازرگانی است و درآمد سالانه این شبکه از این منبع، یک میلیون و ۱۹۰ هزار پوند بوده است. این درحالی است که مخارج تلوزیون ۱۸ تا ۲۰ برابر این درآمد بوده و طی دو ماه اخیر، مورد انتقاد بسیاری از فعالان رسانه‌ای معاند در خارج از کشور قرار گرفته است. معاندین نسبت به ولخرجی‌های منوتو در تولید برنامه‌های ویژه و دعوت از مهمانان نه‌چندان مهم اما با مخارج بالا، انتقاد کرده بودند.

استقبال براندازان از تعطیلی شبکه منوتو +عکس

استقبال براندازان از تعطیلی شبکه منوتو +عکس

ولخرجی‌های شبکه منوتو در اسناد دیگری همچون بیلان یا ترازنامه مالی این شبکه در سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ نیز هویدا است. در این بیلان مشخص است که منوتو طی سال های ۲۰۲۰، ۲۳ ملیون پوند و سال ۲۰۲۱، ۲۲ میلیون پوند دریافت کرده است. انتشار این ترازنامه اعتراضات بسیاری را در شبکه‌های اجتماعی برانگیخته بود. شهرام همایون، فعال رسانه‌ای سلطنت‌طلب در واکنش به این ترازنامه گفته بود: «بعضی از کشورها بودجه‌هایشان سی میلیون دلار است. بانی خیر منوتو در این سال‌ها چه کسی بود؟»

استقبال براندازان از تعطیلی شبکه منوتو +عکس

با این اوصاف، همکاران سابق منوتو نیز اعترافاتی درباره حامیان مالی اصلی این شبکه در فضای مجازی منتشر کردند. حسن اعتمادی که از روزهای اول ایجاد شبکه منوتو به این مجموعه پیوسته بود، در یک گفتگوی اینترنتی افشا کرده بود که بودجه شبکه من‌وتو، دولتی است و از سوی پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا تأمین می‌شود و هدف من‌وتو براندازی است.

اعتمادی بیانیه اول منوتو را دارای ابهام و خطا خوانده بود و ادعا کرده بود که در آن روز های اول، چند شرکت آمریکایی به عنوان اسپانسر، برنامه‌های این شبکه را پسندیده و اعلام حمایت کردند و همچنین قصد دارند که اگر در آینده در ایران اتفاقی افتاد، از طریق این شبکه در ایران منافع اقتصادی و تجاری برای خود دست و پا کنند.

بخشی از بازخورد مثبت کاربران شبکه‌های اجتماعی نسبت به تعطیلی منوتو را در تصاویر زیر مشاهده کنید.

ارسال نظرات