پرونده خبری "مو به مو" روایتی است از ویژگی های شخصیتی، سیره حکومتداری و بازخوانی اندیشه های معمار کبیر انقلاب حضرت روح الله موسوی خمینی که به تعبیر رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، حضرت آیت الله خامنه ای: دوران امام خمینی ادامه دارد و خواهد داشت. راه او راه ما، هدف او هدف ما، و رهنمود او مشعل فروزنده ماست.
عنوان این پرونده از کتابی با همین عنوان در واکاوی سیره حضرت امام خمینی و حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در امامت و رهبری، اقتباس شده است.
این پرونده خبری ویژه به تبیین سیره حکمرانی امام خمینی (ره) از منظر صاحب نظران حوزوی و امتداد این سیره با توجه به شرایط روز در طول زعامت حضرت آیت الله العظمی خامنه ای به عنوان پرچمدار امتداد اهداف عالی نهضت امام خمینی پرداخته است.
توصیف سیره و تبیین اندیشه های والای این دو شخصیت رفیع، امری خطیر و در خور تلاشی اندیشمندانه است، اما استفاده از ظرفیت های خبری رسانه صدای رسای حوزه های علمیه در این مجال، تلاشی برای ادای تکلیف، رعایت امانت و بجا آوردن شکر این نعمت عظیم است.
گنجی نویسنده کتاب مو به مو یکی از دلایل تالیف کتاب را تحریف امام دانست و تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب در سالهای که رهبری نظام اسلامی را بر عهده داشتند راه امام را مو به مو دنبال میکردند.
معاون امور مدارس سطح یک حوزه علمیه قم جرأت امام در حركتهای ضد استكباری و ظلمستیز را نشانی از تكیه داشتن ایشان بر آموزههای الهی عنوان كرد و گفت: گفتمان امام خمینی باعث شد ظلمستیزان جهان تكیهگاهی داشته باشند.
آنچه در این جا می خوانید وصیت امام خمینی(ره) نسبت به روحانیون مخالف نظام اسلامی است که با انقلاب اسلامی برآمده از شجاعت، ایمان و ولایت مداری مردم غیور و عزتمند ایران است، مخالفت کرده و هم پیمان دشمنان این نظام شده اند.
یکی از محورهای مهم جهاد تبیین در این روزها باید معرفی و بازشناساندن رهبر کبیر انقلاب اسلامی و اندیشههای ناب او به نسلهای جدید باشد؛ چرا که صحبت از امام (ره) بهترین تبیین برای انقلاب اسلامی است.
مدیر مرکز عین للدراسات والبحوث المعاصرة حوزه علمیه قم گفت: از وجوه تشابه بین مکتب فقهی امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب ایجاد ارتباط بین آیات و روایات و تطبیق روایات بر قرآن کریم است.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی نوشت: امام راحل هم عرفانِ اصیلِ اسلامی را با همهی آن پشتوانه و پیشینه نظریهای و تاریخی احیا کرد و هم توانسته است با قرائت شیعی، عرفانِ اصیلِ اسلامی را استکمال و ارتقای وجودی ببخشد.
آیت الله محسن اراکی در گفت و گو با رسا به بررسی و تحلیل ابعاد شخصیت امام خمینی (ره) پرداخت و شجاعت و فهم عمیق از اسلام ناب محمدی را از ویژگی های شخصیتی ایشان دانست.
مردی از اهل قم قیام و مردم را به سوی حق دعوت میکند و قومی گرداگرد او جمع میشوند به صلابت پارههای فولاد، تندبادهای روزگار آنها را به لرزه درنمیآورد و از جنگ خسته نمیشوند و ترس به خود راه نمیدهند و بر خدا توکل میکنند و سرانجام، پیروزی از آن متقین است.
سخنرانی رهبر معظم انقلاب در چهاردهم خرداد امسال، تحلیل حرکت امام (ره) در شروع نهضت اسلامی و ادامه آن تا پیروزی انقلاب و دوره ده ساله جمهوری اسلامی بود.
اینکه در عالی ترین و پیچیده ترین سطح ناگزیر از تدبیر امور 'دنیا' باشی، و همچنان 'مرد خدا' بمانی، ویژگی ممتاز و منحصر بفرد آیت الله العظمی امام خامنهای است.
سید شهیدان اهل قلم، شهید سید مرتضی آوینی به مناسبت آغاز امامت و زعامت آیت الله العظمی امام خامنهای بر مسلمانان جهان، نامهای را خطاب به رهبر معظم انقلاب مینویسد.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت طی سخنانی در این مراسم که با حضور بیش از ۶۰۰ دانشجوی دانشگاه بین المللی اهل بیت برگزار شد، گفت: امروز بسیاری از مردم دنیا از کشورهای مختلف از عظمت و جایگاه امام خمینی سخن میگویند.
برخی افراد در مصاحبه خود تصریح كردند كه از روی خوشباوری به عقاید و اندیشههای سازمان مجاهدین خلق مینگریستند و علاقه داشتند كه امام راحل از این اندیشهها حمایت كند؛ اما چندی بعد به اشتباه خویش پی برده و تیزبینی امام راحل را تحسین کردند.
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی با بیان اینکه در انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره)، وحدت بستر پیشرفت و عامل محرک انقلاب اسلامی شد، گفت: اکنون باید راه امام را ذیل هدایت رهبری معظم انقلاب دنبال کنیم.
حجتالاسلام نوروزی اقدام امام راحل در روشنگری مردم را به اقدام پیامبر گرامی اسلام تشبیه كرد و گفت: همان طراحی راهبردی كه امام خمینی (ره) انجام داده است، به وسیله رهبر معظم انقلاب پیگیری میشود.
رئیس بنیاد فرهنگ و اندیشه انقلاب اسلامی پیشرفت انقلاب را منوط به حرکت بر اساس مکتب امام(ره) دانست و بر لزوم قرار گرفتن آثار و اندیشه امام به عنوان دروس حوزوی تاکید کرد.
حجتالاسلام والمسلمین نبوی، رهبر معظم انقلاب را همانند امام راحل عملگرا و شجاع توصیف كرد و گفت: حزب الله میراث امام خمینی است كه به وسیله رهبر معظم انقلاب تقویت شده است و امروز توانسته است در موارد متعددی بینی رژیم غاصب صهیونیستی را به خاك بمالد.
در وصیتنامه سیاسی الهی امام خمینی(ره) تمامی اصول، شاخصها و راهبردهای اساسی انقلاب اسلامی، شفاف، بیپرده و قاطع ارائه شده است که عمل به آنها تضمینکننده منحرفنشدن انقلاب و نظام و پیشرفت و اقتدار همهجانبه کشور خواهد بود.
حجتالاسلام اسدینسب جامع الصفات بودن و جنبه عرفانی امام خمینی (ره) را عامل موفقیت ایشان برشمرد و گفت: بدون مارك و نشان بودن ضد انقلاب امروز، رهبری را پیچیدهتر كرده است.
نماینده خبرگان با بیان ویژگی های مدیریتی، علمی و عرفانی امام خامنه ای، ایشان را شخصیتی پرکار، هوشمند، حکیم و بی نظیر و بی بدیل دانست که در تراز شخصیت امام خمینی(ره) ظهور و بروز کرده است.
بررسی اسناد و مکتوبات باقی مانده در جریان نهضت ۱۵ خرداد مشعر به این مطلب است که امام خمینی(ره) لغو قوانین دولت و شاه را نیازمند شکلگیری یک نهضت ملی ـ اسلامی در بدنه جامعه ایرانی میدانستند.
همایش بزرگداشت سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (قدس سره) از سوی موسسات حوزوی و دینی نجف اشرف و نماینده مقام معظم رهبری در عراق و همچنین نمایندگیهای سیاسی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در این کشور با حضور علما و فضلای حوزههای علمیه نجف اشرف و قم مقدسه، مسئولان سیاسی دو کشور، اساتید، طلّاب، دانشجویان و نخبگان عراقی در دانشگاه کوفه برگزار گردید.
مراسم شام رحلت حضرت امام خمینی (ره) و گرامیداشت شهدای قیام پانزده خرداد با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین ذوالنور در حرم حضرت معصومه (سلاماللهعلیها) برگزار شد.
مدیر مرکز تخصصی امام خامنه ای گفت : در هر پیروزی که در جنگ به وجود میآمد امام میفرمودند: «کار خدا بود»، «خرمشهر را خدا آزاد کرد.»، «مهران را هم خدا آزاد کرد.» امام در همهی مسائل فقط میفرمودند: «خدا».
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی با حضور در مراسم سیوچهارمین سالگرد رحلت حضرت امام خمینی (رحمهالله) به سخنرانی در جمع مشتاقان و دلدادگان بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران پرداختند.
حجتالاسلام والمسلمین نظری شاهرودی مشكلات اقتصادی زمان امام خمینی و رهبر معظم انقلاب را یكسان توصیف كرد و گفت: آثار جنگ تحمیلی و تحریمهای كنونی یكسان بود كه با درایت امامین انقلاب مرتفع شد.
حجتالاسلام یزدی خصلتهای امام خمینی را كه موجب محبوبیت ایشان در بین مردم و احزاب مختلف شد برشمرد و گفت: امام به این خاطر محبوب شد كه تمام افعال و اعمال خود را در محضر خدا میدید.
حجتالاسلام والمسلمین مؤمنی با بیان ویژگیهای حضرت امام خمینی (ره) و تشابهات ایشان با رهبر معظم انقلاب گفت: امام راحل مخصوص یك زمان نبود بلكه اعصار آینده، تفكر و اندیشه ایشان را بیشتر خواهند شناخت.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با تشریح مصادیق تحریف امام:
استاد رفیعی با اشاره به هتاکی افرادی که در دوران انقلاب مسؤولیت داشته و امروز به ولایت فقیه، اسلامیت و جمهوریت نظام توهین می کنند، از سکوت حوزه در مقابل این افراد، ابراز گلهمندی کرد.
حجت الاسلام والمسلمین سیدحمید روحانی در همایش «تحریف ظالمانه» تحریف جریان حق را یکی از تلاش های دشمنان معرفی کرد و افزود: هر گروهی که نتوانست جریان حق را شکست دهد آن را تحریف می کند.
مراسم گرامیداشت سی و چهارمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی رحمت الله علیه سیزدهم و چهاردهم خرداد ۱۴۰۲ در حسینیه شهدای صفائیه شهر مقدس قم برگزار میشود.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار با بیان اینکه حوزه نباید از مبانی فکری امام خمینی دور باشد تصریح کرد: اگر بخواهیم انقلاب بماند و استمرار پیدا کند باید امام و افکار او را بشناسیم.
حجت الاسلام والمسلمین عباسی با بیان این که باید حوزه باید پاسخگوی نیازهای اندیشه ای و نیازهای فرهنگ جامعه باشد، همپایی با انقلاب را ویژگی اصلی حوزه انقلابی دانست.
عضو مجلس خبرگان رهبری با تشریح آیات تبری در قرآن کریم، خواسته خداوند را دوری مؤمنین از کفار و برخورد سخت با آن ها دانست به طوری که نباید در مقابل کفار کوتاه آمد.