عضو اتاق فکر تبلیغ استان خراسان:
اقتصاد اسلامی راه تحقق عدالت اجتماعی است
خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه مشهد اظهار داشت: اسلام همواره اقتصاد را وسیله و ابزاری در جهت برقراری عدالت اجتماعی معرفی میکند.
حجت الاسلام علی اصغر تقوی، عضو اتاق فکر تبلیغ استان خراسان، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، با تشریح جهاد اقتصادی گفت: کسانی که اقتصاد را بشناسند و جهاد را باور دینی دانسته و بر اوضاع زمانه و منطقه مسلط بوده و به این مسائل به صورت ژرف بنگرند، واژهای برتر از جهاد اقتصادی برای مقطع زمانی فعلی پیدا نخواهند کرد.
وی افزود: جهاد واژهای شناخته شده برای جهان اسلام است، و رهبر معظم انقلاب اسلامی، سکاندار کشتی اسلام، با درک شرایط زمانی و با شناخت نسبت به این مسأله این نام را برای امسال قرار دادهاند.
این استاد حوزه علمیه مشهد، در خصوص دیدگاه اسلام در زمینه امور اقتصادی اظهار داشت: اسلام به صورت ویژهای به اقتصاد مینگرد و این امر بر خلاف نگاه سایر مکاتب و نظامهای سرمایهداری و سوسیالیستی به اقتصاد است، زیرا اسلام همواره اقتصاد را وسیله و ابزاری در جهت برقراری عدالت اجتماعی معرفی میکند.
وی یادآور شد: حضرت امام خمینی(ره)، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، که نظراتشان چکیدهای از اصل اسلام ناب محمد(ص) است، اقتصاد را هدف و غایت نمیدانند، بلکه آن را وسیله ای در جهت رفاه مشروع در این دنیا و رسیدن به رشد و تعالی معنوی می شمارند و این مسأله چیزی است که دنیای غرب و شرق نسبت به آن بیگانه است.
حجت الاسلام تقوی، همچنین تصریح کرد: با نگاه به سیره عملی و گفتار اهل بیت عصمت و طهارت(ع) در می یابیم که آنان اقتصاد را به عنوان دو بخش مثبت و منفی معرفی می کنند، به عبارت دیگر اقتصاد حلال و مشروع، و اقتصاد حرام و نا مشروع؛ از این رو به اقتصاد مثبت به عنوان وسیله قوام و استحکام جامعه نگاه میکردند، تا جایی که عمده کتب فقهی شیعه برگرفته از سخنان ائمه(ع) پیرامون مباحث اقتصادی است.
وی پیرامون وظایف حوزههای علمیه در برابر اقتصاد پویای اسلامی بیان کرد: جامعه اسلامی براساس آموزههای دینی، مکلف به آموزش مسائل مربوط به تجارت، قبل از اشتغال به این شغل است و امر آموزش وظیفهای سنگین، بر دوش حوزههای علمیه است.
مدیر مرکز تربیت مبلغ جواد الائمه مشهد، به تبیین نقش حوزههای عملیه در سال جهاد اقتصادی پرداخت، و ابراز داشت: طلاب حوزههای علمیه امروز در جهان، طلایهداران امر تبلیغ هستند و با در اختیار داشتن نیروهای نخبه، کار آمد، مسلط، عالم و کارشناس، در همه زمینههای علمی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و جهادی میتوانند دارای برجستهترین نقش تبلیغ باشند.
وی با اشاره به اجرای طرح تحول اقتصادی یادآور شد: اقتصاد یکی از ارکان اصلی حفظ و اقتدار نظام است، و قطعا مسائل سیاسی، علمی، فرهنگی، اخلاقی، اجتماعی، داخلی و بین المللی از اقتصاد جدا نبوده، بلکه در همه این امور تأثیرگذار است، بدین جهت دولت به عنوان طلایه دار بحث عدالت اجتماعی باید بر اساس آیه شریفه «وَلَا تُؤْتُوا السُّفَهَاءَ» (سوره نساء، آیه 5) عمل کند./968/ت302/س
ارسال نظرات