۰۲ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۸:۱۷
کد خبر: ۱۰۹۴۲۶
عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:

تامین معاش از آسیب‌های جدی در پژوهش است

خبرگزاری رسا ـ عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: پژوهش باید در یک فرایند مرتبط با جامعه و در چارچوب نظام فکری حوزوی و در محیط تضارب آراء شکل گیرد.
پژوهش


حجت الاسلام عبدالله نظرزاده، عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا بیان داشت: تحقیق و پژوهش اسلامی تلاشی در جهت مدیریت جامعه اسلامی با علوم خودی است.

وی بیان داشت: سیستم پژوهشی در علوم اسلامی اجتهاد است که دارای ساز و کار آموزشی و تحقیقی خاص و نیازمند فراگیری چندین دانش وابسته است.

این محقق علوم اسلامی با اشاره به اینکه توانایی استنباط شرعی در مجتهد متجزی نیز وجود دارد، اظهار داشت: تربیت مجتهدان متجزی می تواند نقش گسترده ای در عرصه اسلامی شدن علوم انسانی داشته باشد و این گروه می‌توانند تولید دانش را بسط دهند.

وی بیان داشت: پژوهش نباید راهی برای تامین معاش باشد، زیرا این یک آفت جدی در عرصه تولید علم است.

این محقق حوزه علمیه قم بیان داشت: پژوهش باید در یک فرایند مرتبط با جامعه و در چارچوب نظام فکری حوزوی و در محیط تضارب آراء شکل گیرد.

وی بیان داشت: پژوهش اسلامی باید بر پایه اصول مستحکم اسلامی بنا نهاده شود و به موضوعات و نیازهای جامعه نگاه داشته باشد و به دنبال ارائه راه حل برای نظام اسلامی باشد.

این محقق حوزه علمیه قم بیان داشت: امروز برخی از پژوهش ها ارضای علمی فرد است و محقق در کتابخانه به نیاز درونی خود پاسخ می‌دهد اما این پژوهش کارآمد و سازنده نیست، زیرا قدرت اصلاح یا تغییر یا حل یک مشکل را ندارد.

وی بیان داشت: محققان باید با جامعه مرتبط باشند و با دیدگاه مساله شناسی و مساله محوری به سراغ تحقیق بروند و تنها به سوالات ذهنی خود پاسخ ندهند.

این محقق علوم اسلامی بیان داشت: متاسفانه امروز برخی نهاد های پژوهشی خود را در یک قالب ارزش گذاری و داوری واقعی قرار نمی‌دهند و در ترکیب خودساخته خویش برای یکدیگر هورا می‌کشند و یکدیگر را تشویق می‌کنند. /909/ت302/ع

ارسال نظرات