۲۲ آبان ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۰
کد خبر: ۱۱۶۷۱۲
آیت الله کعبی:

عرفان حقیقی را نمی توان در گوشه گیری و انزوا یافت

خبرگزاری رسا ـ عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با بیان اینکه طلبه منزوی و گوشه گیر به جایی نمی رسد و طلاب باید بدانند شخصیت هایی همچون امام و رهبری و مراجع عظام تقلید می توانند الگوی شایسته آنان باشند، تاکید کرد: عرفان حقیقی با گوشه گیری، انزوا و حاشیه نشینی زاویه دارد.
آيت الله عباس کعبي عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم آيت الله کعبي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله عباس کعبی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، روز یکشنبه در جشن عید سعید غدیر که با حضور طلاب مدرسه علمیه شهید صدوقی فاز 2 برگزار شد، با تبریک و گرامی داشت این عید بزرگ و با بیان اینکه سعادت انسان در گرو تبعیت از ولایت است، افزود: بیش از سی و دو سال است که ملت ایران از نعمت بزرگ ولایت در عرصه حکومت بهره مند هستند.

آیت الله کعبی در ادامه بیداری اسلامی را تدوام پیام ولایت دانست و تاکید کرد: بعد از امام راحل، مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای خلف شایسته ایشان به شایستگی و با همان فضای معنوی و روحانی این مسیر را با صلابت ادامه دادند.

وی تاکید کرد: در این سی و دوسال هرچه خیرات و حسنات بوده، در کارنامه امام راحل ثبت می شود و مقام معنوی ایشان بالا می آید و اگر امام نبود معنای انسان کامل در عصر غیبت را نمی دانستیم.

اطمینان قلبی و ارتباط با خدای متعال در وجود رهبر انقلاب متبلور است
آیت الله کعبی با بیان اینکه امام راحل جامعیت علمی و عملی داشت و این مساله در وجود مقام معظم رهبری به شکل دیگری تبلور یافت، گفت: ایشان به عنوان رهبر بیدارگر نهضت های اسلامی و اسلام شناس حاضر در صحنه سیر و سلوک معنوی امام را گام به گام طی کرده اند.

وی تاکید کرد: لحظه به لحظه و روز به روز بر کمالات گسترده و متنوع رهبر معظم انقلاب اسلامی افزوده می شود، ایشان نماد اطمینان قلب و ارتباط با ائمه اطهار(ع) هستند، روح اطمینان و ارتباط با خدای متعال در وجود ایشان موج می زند و پیام هایی که ایشان صادر می کنند تحول آفرین است.

آیت الله کعبی پیام های مقام معظم رهبری را مشحون به معنویت توصیف و تاکید کرد: اینها جزو نعمت های الهی است و کسانی که خود را در مسیر امام و رهبری می دانند، راه را خواهند شناخت و قطعا مورد لطف قرار خواهند گرفت.

عرفان حقیقی، عرفان خموشی نیست

استاد حوزه علمیه قم در ادامه گفت: عرفان را در انزوا، گوشه گیری و حاشیه نشینی نمی توان جستجو کرد، عرفان حقیقی عرفان جهاد و عمل به وظیفه شرعی است، نه عرفان خموشی و بی توجهی به شرایط امت اسلامی، چراکه این گونه عرفانی در حقیقت عرفان نیست.

وی اضافه کرد: فقهی که تنها در طاقچه بماند و در جامعه عینیت پیدا نکند، اثر اجتماعی آن کمرنگ است، فقه اهل بیت(ع) پویا، متحرک و پاسخگو است که از دل آن اداره انسان، حکومت و اجتماع بیرون می آید و فقه امام و رهبری این گونه فقهی است که سازگاری با کفار و سلطه گران را نمی شناسد و جامعه را به کمالات خود می رساند و اینها همه به برکت ولایت غدیر است.

عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: در دوران طلبگی ما کسانی باید الگو باشند که چنین ویژگی هایی دارند، انسان اگر مسیر رهبری را نگاه کند به این موضوع پی می برد که ایشان به خاطر نورانیت و پاکی و معنویت هرآنچه برای رهبری امت اسلام نیاز داشتند خداوند تبارک و تعالی به ایشان داده است.

طلبه منزوی و گوشه گیر به جایی نمی رسد

آیت الله کعبی یادآور شد: نباید فنای فی الله، الی الله و بالله را در چهره های بریده از زندگی و زمین و زمان جستجو کرد که در گوشه ای منزوی هستند و به هیچ چیز کار ندارند، بلکه باید این مساله مهم را در چهره کسانی جستجو کرد که در صحنه حاضر هستند و ایفای نقش می کنند.

وی خطاب به طلاب با بیان اینکه طلبه موفق کسی است که هم از لحاظ علمی و هم از لحاظ سیاسی، اجتماعی و مدیریتی دنبال انجام وظیفه شرعی و تکلیف باشد، تاکید کرد: طلبه منزوی و گوشه گیر به جایی نمی رسد و طلاب باید بدانند شخصیت هایی همچون امام و رهبری و مراجع عظام تقلید می توانند الگوی شایسته آنان باشند.

این عضو مجلس خبرگان رهبری وجود رهبر معظم انقلاب را نعمتی بی بدیل در عصر کنونی دانست و تاکید کرد: برخی تنها به ظواهر توجه می کنند، اما هستند کسانی که خود را در مسیر نسیم این رحمت الهی قرار می دهند و از فیوضاتی بهره مند می شوند.

آیت الله کعبی، سیدحسن نصرالله دبیرکل شجاع حزب الله لبنان را یک نمونه از این افراد دانست و تاکید کرد: این گونه شخصیت ها باید الگوی طلاب و روحانیان ما باشند و کسانی که به دنبال عرفان هستند باید اهل جهاد، زهد، عبادت و مبارزه باشند. /924/پ202/ج
ارسال نظرات