طلبگی شغل رهبری جهان است / زمینه جنایات سوریه، کم بودن طلاب است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام علیرضا پناهیان صبح امروز هفتم دیماه در همایش طلاب جدیدالورود حوزه علمیه استان تهران که در تالار شیخ صدوق آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) برگزار شد با اشاره به اینکه استعداد برای تحصیل هر علمی لازم است اما در طلبگی انگیزه و نیت بسیار مهمتر از آن است گفت: در طلبگی نحوه مدیریت استعداد حرف اول را میزند و انسان باید استعدادهای خود را کشف، شناسایی کند و پرورش بدهد.
وی افزود: درکشور ما متوسط ضریب هوشی از متوسط جهانی آن بالاتر است اما یکی از مشکلات این است که جوانان راه کشف و پرورش استعدادهای خود را بلد نیستند.
حجتالاسلام پناهیان با بیان اینکه آمیختگی علم با حلم در خطبه همام امیرالمؤمنین(ع) در نهجالبلاغه بسیار مورد تأکید قرار گرفته است ابراز داشت: اگر کسی نتواند حلیمانه و بردبارانه به تحصیل علم بپردازد و علم را با حلم درنیامیزد، نمیتواند عالم بشود.
این واعظ برجسته با تأکید بر اینکه اگر طلبه و دانشجو برای نمره و ترس از نظم و نظام آموزشی درس بخواند، شخصیت انسانی و اخلاقی خود را نابود کرده است عنوان داشت: منشأ نظم باید تقوا باشد؛ امیدوارم زمانی فرا برسد که حضور و غیاب در نظام آموزشی از بین برود زیرا وقتی دانشآموزی بعد از اخذ دیپلم طلبه میشود باید با او در حد مشاوره برخورد کرد نه با زور، او خودش این مسیر را انتخاب کرده است.
وی عنوان داشت: هیچکس در این جمع بهاندازه دکتر حسابی مشکل نداشته است اما با این حال آنقدر تلاش کرد تا پدر فیزیک ایران شد و به جایی رسید که انیشتین وقتی درجلسه او حضور پیدا کرد گفت: من از این جلسه استفاده کردم.
حجتالاسلام پناهیان با بیان اینکه شخصیت، نگاه و تفکر در زندگی دکتر حسابی و بسیاری از دانشمندان جهان حرف اول را میزند گفت: دکتر حسابی بعد از اتمام تحصیلات اصالت خود را حفظ کرد و به ایران بازگشت تا به کشورش خدمت کند و تا آخر عمر هیچ وقت تلاوت قرآن را ترک نکرد و همچنین تواضع او به علما مانند علامه جعفری زبانزد بود.
این واعظ برجسته ابراز داشت: طلبهای به آیتالله حجت بیاحترامی کرده و سر هفته از دنیا رفت و آیتالله حجت گفتند من همان موقع ترسیدم او عاق بشود.
وی با اشاره به آفت حب مقام و جاه و این که طلبه از ابتدای تحصیل نباید به فکر ریاستجمهوری و استاد حوزه علمیه شدن باشد اظهار داشت: مشاغل مربوط به طلبه در جامعه بسیار زیاد است، اگر طلبه خوب درس بخواند و استعدادهای خود را کشف کند، خدا راه را باز کرده و شغلش را تعیین میکند.
حجتالاسلام پناهیان گفت: اگر کسی در حوزه برای طلبگی ارزش قائل نباشد، خدا برکت را از زندگی میبرد و یا او را از طلبگی خارج میکند به همین دلیل من تأسف میخورم برای روحانیانی که به فرزندانشان توصیه میکنند طلبه نشود.
این واعظ برجسته طلبگی را شغل رهبری جهان عنوان کرد و بیان داشت: آیتالله سیستانی در عراق، سید حسن نصرالله در لبنان و مقام معظم رهبری سه رهبر بزرگ در جهان اسلام هستند که همگی نتایج حوزه علمیه هستند و کسی غیر از یک شخصیت حوزوی نمیتواند به رهبری جوامع اقدام کند.
وی داشتن تخصص حوزوی را لازمه اداره جامعه دانست و گفت: شاخص تمایز طلبه با دیگران نشاط فراوان سرشار از احساس خوشبختی است که باید در طلبه وجود داشته باشد.
حجتالاسلام پناهیان با تأکید بر اینکه خوارک و غذای طلبه بسیار مهم است و باید مورد توجه باشد ابراز داشت: هر وقت دیدید توان درس خواندن ندارید و سرکلاس بیحال هستید ابتدا به تغذیه خود رجوع کنید.
این استاد حوزه علمیه توسل به اهلبیت(ع) را برای طلبه مهم ارزیابی کرد و عنوان داشت: امام صادق(ع) میفرمایند سر علم تواضع، چشم آن برائت، تنفر و دوری از حسادت، گوش آن فهم، زبانش راستگویی و ثمره آن تقوا و اجتناب از هوای نفس است.
وی طلبگی را بهدلیل این که شغل رهبری انسانها است، دارای شرافت خواند و اظهار داشت: زمینه جنایاتی که در سوریه اتفاق میافتد، کم بودن طلاب است؛ طلاب باید زبان خارجی را یاد بگیرند و مطالب خوب را برای جوانان مصری با ایمیل بفرستند.
حجتالاسلام پناهیان گفت: اول انقلاب از کشورهای مانند هند پزشک وارد میکردیم اما طلبه را نمیشود از بیرون آورد./956/پ202/ص