عضو هیأت علمی جامعة المصطفی العالمیه:
طرح مسائل اخلاقی بدون تقویت اعتقادات سودی ندارد
خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت علمی جامعة المصطفی العالمیه(ص) گفت: طلبه اگر مشکل اعتقادی و ذهنی نسبت به روحانیت داشته باشد، درس اخلاق مؤثر نیست، برای مسائل اعتقادی باید حساب ویژهای باز کنیم، اگر مسائل اعتقادی ضربه بخورد، درس اخلاق تأثیر نخواهد داشت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام محمد قاسم احمدی، عضو هیأت علمی جامعة المصطفی العالمیه(ص)، پیش از ظهر پنجشنبه در دومین نشست اساتید و مربیان اخلاق جامعة المصطفی(ص) که در سالن عارف الحسینی مجتمع آموزش عالی امام خمینی قم برگزارشد، گفت: برنامههای تربیتی کارهایی است که باید انجام گیرد، به ویژه طرح مربیان اخلاق باید توجه داشته باشیم که کار بسیار مؤثری است.
وی با بیان اینکه باید طرح مربیان اخلاق با عنایت بیشتری دنبال شود، افزود: اما برخی مسائل است که از این محدوده فراتر میرود و مربوط به کل مجموعه جامعه المصطفی است و آن برخوردهای عاطفی با طلاب است.
عضو هیأت علمی جامعة المصطفی العالمیه(ص) با اشاره به اینکه بیان مباحث اخلاقی تأثیرگذار است، خاطرنشان کرد: طلاب با امید و آرزو به ایران میآیند، برخورد همراه با محبت و احترام چیزی است که در هر کس تأثیر میگذارد.
وی ادامه داد: این برخورد باعاطفه تنها خاص اساتید اخلاق نیست، مسؤولان محترم مدارس، کارمندان نیز در این برخورد دخیل هستند، کارمندان نیز نیاز به درس اخلاق دارند.
حجتالاسلام احمدی گفت: اگر کارمندی از کارمندان اعتقاد داشته باشد که نباید پول کشور را برای خارجیها مصرف کرد، این خود به خود در برخورد وی با آن طلبه تأثیر میگذارد، اگر برخورد ناشایستی با طلبه صورت بگیرد اثر کلاسهای اخلاق از میان میرود.
وی ابراز داشت: یکی از کارمندان در پاسخ به پرسش اینکه چرا باید طلاب خارجی را در کشور جای دهیم بیان کرده بود که این طلاب سربازان جنگ نرم هستند و ما اکنون در جنگ نرم با دشمنان درگیر هستیم و در واقع این سرمایهگذاری در جنگ نرم محسوب می شود.
عضو هیأت علمی جامعة المصطفی العالمیه(ص) با اشاره به اینکه اساتید بیشترین برخورد را با طلاب دارند، بیان داشت: اساتید باید بیشتر توجیه شوند و باید به استاد یادآوری شود که درس حوزه علمیه تنها بحث علمی نیست، بلکه نیاز به دقت بیشتری در این زمینه است.
وی ادامه داد: هر چه ممکن است از طلاب در تربیت اخلاقی طلاب استفاده کنیم، فضاسازی نیز در تربیت اخلاقی بسیار مفید است، محیط مدارس جامعة المصطفی نیز باید اخلاقی شود.
حجتالاسلام احمدی خاطرنشان کرد: در وقت نماز باید زمینههای حضور در نماز فراهم شود و کارهایی غیرضروری در وقت نماز تعطیل شود، نماز جماعت رکن است.
وی گفت: نماز نماد مکتب اهلبیت(ع) است و در گذشته فرد از روی نمازش به عنوان شیعه شناخته میشد، نشان شیعه این است که به نماز اهمیت بیشتری میدهد، باید فضا فضای مذهبی و دینی شود.
عضو هیأت علمی جامعة المصطفی العالمیه(ص) ابراز کرد: طلبه اگر مشکل اعتقادی و ذهنی نسبت به روحانیت داشته باشد، درس اخلاق مؤثر نیست، برای مسائل اعتقادی باید حساب ویژهای باز کنیم، اگر مسائل اعتقادی ضربه بخورد، درس اخلاق تأثیر نخواهد داشت./914/پ202/پ
ارسال نظرات