۱۰ اسفند ۱۳۹۱ - ۲۲:۱۱
کد خبر: ۱۵۸۴۸۵
آیت‌الله استادی:

ابعاد علمی علامه سید نعمت الله جزایری برای جوانان مشتاق علم تبیین شود

خبرگزاری رسا ـ آیت‌الله استادی، خواستار تبیین ابعاد علمی علامه سید نعمت الله جزایری برای جوانان مشتاق و جویای علم شد و اظهار داشت: دوران زندگانی محدث کبیر علامه سید نعمت الله جزایری سراسر علم و تجربه است که باید ابعاد علمی زندگانی این عامل ربانی برای جوانان تبیین شود.
آيت الله استادي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خوزستان، آیت الله رضا استادی، دبیر شورای عالی حوزه، عصر پنج شنبه در نخستین روز از کنگره بزرگداشت محدث کبیر علامه سید نعمت الله جزایری که در تالار رسالت شهرستان شوشتر برگزار شد، با اشاره به جایگاه علمی محدثان بزررگی همچون فیض کاشانی، علامه مجلسی و سید نعمت‌الله جزایری، اظهار داشت: اطلاق عنوان محدث به این علما در راستای خدمت کارساز آنها در عرصه حدیث بوده است که تلاش و زحمات آنان نتیجه اقدام و فعالیت های بی شمار فقها به حساب می‌آید.

وی با بیان این که اگر نبود مجاهدت های بی شمار علامه سید نعمت الله جزایری هم اکنون ما منابعی برای استخراج احادیث و روایات دینی در اختیار نداشتیم، اظهار داشت: محدثان بزرگ مثل سید نعمت‌الله جزایری تلاش‌های فراوانی کردند و اگر تلاش ایشان در زمینه شرح و تبیین نبود بسیاری از روایات دچار تحریف می‌شد.

آیت الله استادی در بخش دیگری از سخنان خود، به بخشی از زندگانی محدث کبیر علامه سید نعمت الله جزایری اشاره کرد و گفت: سید نعمت الله روزهای کودکی را شتابان پشت سر نهاد و با بهره گیری از دانشوران صباغیه، شط بنی اسد، حویزه و بصره به یازده سالگی رسید و در این هنگام برادرش سید نجم الدین رهسپار شیراز شد و به یاری شیخ جعفر بحرانی در مدرسه منصوریه اقامت گزید.

وی در ادامه افزود: سید نعمت‌الله در سن 19 سالگی چنان پایه‌های علمی خود را محکم کرده بود که مورد توجه علامه مجلسی قرار گرفت و در سن 29 سالگی با ورود به شوشتر به عنوان شیخ‌الاسلام معرفی شد که این مهم می‌تواند برای طلاب و دانشگاهیان ما درس باشد که چگونه می‌توان از دوران جوانی استفاده کرد.

استاد سطح عالی حوزه علمیه، خواستار تبیین ابعاد علمی علامه سید نعمت الله جزایری برای جوانان مشتاق و جویای علم شد و اظهار داشت: همه علما و بزرگان دین باید با تبیین ابعاد و مجاهدت های علمی این عالم ربانی جوانان مشتاق این مرز و بوم را تغذیه علمی کرده و آنان را با دوران زندگانی این عالم که سراسر علم و تجربه بوده، آشنا سازند.

دبیر شورای عالی حوزه های علمیه به اساتید سید نعمت الله جزایری اشاره کرد و گفت: وی در نوجوانی و نوجوانی آن چنان مشتاق علم بود که به شهرهای متعددی برای یادگیری علوم دینی عزیمت و کرد و در این میان از محضر اساتیدی همچون سید میرزا جزایری، میرزا رفیع الدین محمد بن حیدر طباطبایی، شیخ عماد الدین یزدی، محقق سبزواری، سید حسین خوانساری، امیر اسماعیل خاتون آبادی، ملا محسن فیض کاشانی و علامه محمد باقر مجلسی بهره برد.

وی با اشاره به آثار علامه سید نعمت الله جزایری در شرح کتب حدیثی شیعه خاطرنشاد کرد: خوشبختانه ایشان تالیفاتی در زمینه حدیث، تفسیر، علم رجال و شرح حال ائمه(ع) داشته است که باید از آنها کمال بهره و استفاده را برد.

دبیر شورای عالی حوزه علمیه در پایان سخنان خود، با تأکید بر تشکیل هیأتی برای جمع‌آوری نسخه های خطی سید نعمت‌الله اظهار داشت: با جمع‌آوری این نسخه‌ها می‌توان برای چاپ آنها اقدام کرد و خوشبختانه هم اکنون کتاب های نایابی در اخیار خاندان جزایری وجود دارد و اگر این کتاب‌ها و شروح در اختیار حوزه علمیه قرار گیرد، زحمات و تلاش‌های علمی ایشان برای جامعه و محققین مؤثر و پربار خواهد بود./9465/پ202/ج

ارسال نظرات