معاون بینالملل حوزههای علمیه:
مبلغان حوزه کمترین حضور را در عرصه بین الملل دارند
خبرگزاری رسا ـ معاون بینالملل حوزههای علمیه با بیان اینکه عرصههای بینالملل برای پذیرش معارف شیعی عطش دارد و متأسفانه کمترین حضور مبلغ را در این عرصهها شاهدیم، خواستار مقایسه نظام فقه شیعه با نظامهای حقوقی جهان شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام محمدحسن زمانی، پیش از ظهر امروز در پانزدهمین اجلاسیه اساتید سطح عالی و خارج حوزه علمیه قم با بیان اینکه عرصههای بینالمللی پذیرای فرهنگ مکتب اهل بیت(ع) است، از مصر به عنوان کشوری که ظرفیتهای بیشتری برای پذیرش این مکتب متعالی دارد، نام برد.
وی در ادامه افزود: اقبال به تشیع تنها در سخن نیست و در عمل هم شاهد گرایش به مکتب اهل بیت(ع) هستیم؛ روزی در الازهر به عنوان امام جماعت تمام مفتیان این مرکز اقامه نماز کردم و این امر نشان دهنده ظرفیت بسیار بالای تشیع است.
معاون بینالملل حوزههای علمیه با بیان اینکه ائمه جمعه و جماعت اهل سنت در بوسنی و هرزگوین طلاب شیعه را برای آموزش قرآن و تفسیر میپذیرند، عنوان کرد: روزی یکی از ائمه جمعه آنجا به من گفت چرا روحانیان قم رسالت خود را برای سفر به کشورهای ما انجام نمیدهند.
حجتالاسلام زمانی تأکید کرد: این ظرفیتها را در کشورهای مختلف دیدهام و حتی دانشگاههای کشورهایی چون قزاقستان خواستار اعزام استاد از حوزه علمیه قم به آنجا بودند تا حکمت متعالیه را تدریس کنند.
وی با بیان اینکه دنیا برای پذیرش معارف شیعی عطش دارد و متأسفانه کمترین حضور مبلغ را در این عرصه شاهدیم در صورتی که همه ادیان و فرق از ما فعالتر هستند، گفت: علی رغم اینکه معتقدیم پرچم مکتب اهل بیت(ع) و معارف حیاتبخش این مکتب را داریم و باید عرضه کنیم، اما کمترین حضور را در عالم داریم.
معاون بینالملل حوزههای علمیه با طرح این سؤال که چه کنیم حوزه علمیه قم در همه عرصههای تبلیغی جهانی در میان شیعیان و اهل سنت و حتی غیر ادیان آسمانی حضوری فعال داشته باشد، افزود: یک میلیارد بودایی در عالم هستند که از عرفان اهل بیت(ع) لذت میبرند و استقبال میکنند.
وی در ادامه بر تطبیقی کردن دروس حوزوی تأکید کرد و گفت: باید دیدگاههای دانشگاههای رقیب شناخته شود، باید فقه خود را با فقه مذاهب اهل سنت، با شریعت یهود و مسیحیت و حتی با نظامهای حقوقی در دنیا مقایسه کنیم و برتریهای فقه خود را به شاگردان بگوییم.
حجتالاسلام زمانی با بیان اینکه فقه قانون زندگی بشری را ارائه میدهد، افزود: اگر معتقدیم فقه ما برتر است و بهتر میتواند نیازهای جامعه بشری را تأمین کند، لازم است نظام فقه ما با نظامهای حقوقی که در جهان تدوین میشود مقایسه شود تا برتری آن را در حوزه علمیه قم برای جهانیان اثبات کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بر سفر پژوهشی اساتید حوزه علمیه قم به سایر کشورها تأکید کرد و با بیان اینکه تاکنون موفق شدهایم 70 نفر از اساتید سطوح عالی را به کشورهایی چون روسیه اعزام کنیم، ابراز امیدواری کرد روزی برسد همه اساتید برای امر تحقیق، پژوهش و تبلیغ به کشورهای جهان اعزام شوند.
معاون بینالملل حوزههای علمیه با تأکید بر ضرورت زبانآموزی توسط طلاب و اساتید حوزوی، اظهار کرد: دانشگاههای بزرگ دنیا در رشتههای ادیان و مذاهب زبانهای خارجی را در اولویت قرار دادهاند و در این میان الازهر هم فعالیتهای ویژهای را داشته است، اما جای اساتید شیعه در رشتههای اسلامی شناسی دانشگاهها بزرگ جهان خالی است./920/پ202/ی
ارسال نظرات