حمایت جوانان در مسأله ازدواج وظیفه همگانی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حضرت آیتالله حسین مظاهری، رییس حوزه علمیه اصفهان چهارشنبه پس از نماز ظهر و عصر در ادامه جلسات اخلاق ماه مبارک رمضان که در مسجد حکیم برگزار میشود، با اشاره به اینکه اسلام بر خانه و خانواده تأکید ویژهای دارد، گفت: محبوبتر از همه چیز نزد خداوند ازدواج است و مبغوضتر از هر موضوعی پیش خداوند طلاق است، اما امروز متأسفانه ازدواج کم شده و طلاق زیاد شده است.
استاد درس خارج حوزه علمیه ابراز کرد: قرآن برای تشکیل خانه و خانواده بر همه مسلمانان واجب کرده است که نه تنها فرزندان خود را ازدواج دهند، بلکه همه بیزنان و شوهران باید برای خود همسر اختیار کنند زیرا قرآن میفرماید «و أنکحوا الایمی منکم و الصالحین من عبادکم و امائکم».
وی یکی از مهمترین موارد سفارش پیامبر(ص) درباره ازدواج و درباره راحتگرفتن ازدواج بود، اظهار کرد: پیامبر اکرم(ص) فرمود هنگامی که برای دختر شما خواستگار آمد اگر دین و اخلاق داشته باشد، دختر را به او بدهید، همچنین اگر دختری دین و اخلاق دارد او را زودتر به خانه بخت بفرستید.
حضرت آیتالله مظاهری ازداوج نکردن را سبب فتنه و مفسده دانست و اظهار کرد: متأسفانه جریان ازدواج کردن کاهش یافته و اکنون فتنه و مفسده در جامعه به وجود آمده است، اکنون 50 درصد فساد جامعه ما در اثر تجرد و عزوبت است.
وی با اشاره به اینکه رفیق گرفتن از جنس مخالف امر سادهای نیست، ابراز کرد: قرآن گناه رفیق نامحرم گرفتن را بسیار بزرگ میداند، در قرآن زن و مرد شایسته کسی خوانده شده که زنا نمیکند و رفیق نامحرم ندارد.
استاد اخلاق حوزه علمیه ادامه داد: اگر به گفته پیامبر(ص) درباره ازدواج عمل میشد ما پسر بیزن و دختر بیشوهر در جامعه نداشتیم و در نتیجه پنجاه درصد این فساد اخلاقی در جامعه را نداشتیم، زیرا فساد اخلاقی خود به خود رفع میشد.
وی با تأکید بر این نکته که وظیفه همسردادن جوانان تنها بر عهده پدر و مادر نیست، بلکه آنان در مرتبه اول هستند، خاطرنشان کرد: اگر پدر و مادر نمیتوانند یا به همسر دادن جوانان خود اقدام نمیکنند، همه مردم در این موضوع مسؤول هستند، همانطور که وظیفه دارند خمس بدهند و نماز به پا بدارند.
آیات و روایات در فضیلت ازدواج مورد غفلت قرار گرفته است
حضرت آیتالله مظاهری تصریح کرد: در بیان پیامبر(ص) امتیاز بالایی برای پسر و دختری که زود ازدواج کند، یاد شده است، پیامبر اکرم(ص) در بیانی فرمود اگر دختر و فرزندی با یکدیگر ازدواج کنند، ثواب نماز آنان هفتاد برابر میشود.
وی گفت: روایات درباره فضیلت ازدواج را نباید ساده بگیریم و فراموش کنیم، اما ساده گرفتیم و فراموش کردیم و به همین دلیل لطمه و صدمه آن را هم دیدهایم، این فساد اخلاقی نه تنها به خانواده آسیب رسانده بلکه برای نظام اسلامی هم مناسب نیست.
رییس حوزه علمیه اصفهان با بیان اینکه خداوند عالم تعهد کرده است که اگر ازدواج سالمی تشکیل شود، خرج آنان را حتما خواهد رساند، تصریح کرد: البته باید توجه داشت که خداوند هزینه تجملگرایی ازدواج را نمیدهد، تجملگرایی گناه بزرگی است و ضربه به اقتصاد جامعه زده است.
وی گفت: اگر یک قوم تجملگرا شد، مانند تجملگراییها که اکنون در ازدواج داریم، آنان استحقاق عذاب دارند و از نظر اقتصاد و اخلاق نابود میشوند و فساد اقتصادی و اخلاقی برای آنان جلو میآید و آن ملتی که فساد اخلاقی داشته باشد، نابود میشود.
حضرت آیتالله مظاهری ابراز کرد: خداوند پسر و دختر را با غریزه جنسی خلق کرده است و هزینه ازدواج آنان را تأمین میکند، اگر میبینید لنگ هستیم به این دلیل است که سادهزیستی رفته است و به جای آن تجملگرایی آمده است و خداوند هزینه تجملگرایی را نمیدهد
آداب و مراسم غلط ازدواج مانع ترویج فرهنگ ازدواج شده است
وی با بیان اینکه خداوند روزی همه حیوانات را مقدر کرده است و پرودگار عالم روزی هر کسی را حتما میدهد، تصریح کرد: بر اساس قاعده لطف بر خداوند واجب است که روزی مخلوقات خود را بدهد، اگر زن و شوهر هم سادهزیست باشند و ازدواج اسلامی کنند، خداوند هزینه زندگی آنان را میدهد.
استاد درس خارج حوزه علمیه گفت: همه از پدر و مادر گرفته تا اجتماع و دولت باید مواظب ازدواج جوانان باشند و از اینکه آن فرد بیکار است و نمیتواند اداره کند و اینکه بعد چه میشود، نباید بهراسد، بلکه باید بر اساس شرع عمل کند و از تجملگرایی پرهیز کند و به خداوند توکل کند
وی با تأکید بر اینکه متأسفانه ولیمهها و مهریههای غلط، خرج و مخارج غلط و هتلها و تالارهای غلط در میان ما رایج شده است، ابراز کرد: این غلط بودن را نه تنها دین بلکه اقتصاددانها و روانشناسها میگویند، هر کس عقل و شعور داشته باشد به غلط بودن این ازدواجها تأکید میکند.
حضرت آیتالله مظاهری تصریح کرد: بسیار سراغ داریم زن و شوهری که زندگی ساده دارند، اما از نظر مالی دارای وضعیت خوبی نیستند ولی زندگی شیرینی دارند، در زمانها گذشته این چنین بوده و به تازگی این تجملگرایی در میان ما پدید آمده است.
وی بیان کرد: در میان زن و شوهر باید ایثار، گذشت و فداکاری باشد، باید تا میتوانند به یکدیگر خدمت کنند و اگر نزاعی در میان آنان پیش آمد باید کوتاه بیایند و به جای نزاع عفو و گذشت، ایثار و فدکاری حاکم باشد./914/پ201/س