۰۲ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۰
کد خبر: ۱۹۰۴۲۹
دبیر جشنواره امام رضا:

11 دوره جشنواره امام رضا آسیب‌شناسی می‌شود

خبرگزاری رسا ـ جلسه کارگروه علمی پژوهشی دوازدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) با حضور سیدجواد جعفری مدیر عامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع)، یحیی طالبیان رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و نمایندگان شعب استانی این کارگروه برگزار شد.
امام رضا (ع)

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع)، جلسه کارگروه علمی پژوهشی دوازدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) با حضور سیدجواد جعفری مدیر عامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع)، یحیی طالبیان رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و نمایندگان شعب استانی این کارگروه برگزار شد.


یازده دوره قبلی جشنواره آسیب‌شناسی می‌شود
سیدجواد جعفری مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) با اشاره به این‌که در حال آسیب‌شناسی جشنواره‌های گذشته هستند، گفت:‌ قطعاً جشنواره دوازدهم نسبت به جشنواره‌های قبلی از نوآوری و ابتکارات بیشتری برخوردار است، با این وجود اکنون در حال مهندسی مجدد جشنواره هستیم که به زودی این تغییرات و نوآوری‌ها را اعلام خواهیم کرد.
وی با بیان این‌که شاخصه اصلی جشنواره دوازدهم تأکید بر جنبه علمی خواهد بود، افزود: در بُعد بین‌الملل سعی داریم رویکردمان به سوی بومی‌سازی فعالیت‌ها سوق داده شود، همچنین در طول برگزاری جشنواره امام رضا(ع) شاهد دو اتفاق مهم، یکی ظرفیت‌سازی نسبت به فرهنگ رضوی و دیگری فرهنگ‌سازی در حوزه فرهنگ رضوی هستیم.
جعفری خاطرنشان کرد: برگزاری این جشنواره موجب شده است که جریان‌سازی اسلامی با تکیه‌ بر دهه کرامت ایجاد شود و همه بخش‌ها در حوزه فرهنگ رضوی به ایفای نقش بپردازند و خود این فرهنگ‌سازی دستاوردی است که ما می‌توانیم به عنوان تکیه‌گاه اشاعه ارزش‌های دین خدا به عنوان یک سند پرافتخار پیگیری کنیم.
مقالات رضوی با رتبه علمی پژوهشی نوشته شود
یحیی طالبیان رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت ارشاد با اشاره به این‌که مقالات ارسالی به همایش‌های مختلف رضوی باید در چارچوب مقالات علمی پژوهشی باشد، ابراز داشت: باید به گونه‌ای این مقالات را سازماندهی کرد که با استفاده از فرهنگ قرآن و اهل بیت(ع) در ترویج فرهنگ رضوی مؤثر واقع شود.
وی افزود: البته هر یک از دبیران علمی همایش‌های رضوی باید تدابیری را بیاندیشند که مقالات از نظر کمی و کیفی با توجه به مسائل روز تدوین شود تا دیگران هم بتوانند از مقالات استفاده کنند، البته باید به نوع مخاطب توجه شود و با در نظر گرفتن مخاطب عام مقالات برای جامعه مفید واقع شود.
ضرورت توجه بیشتر به امامزاده حسین‌بن موسی(ع) و بی‌بی حکیمه(س)
حجت الاسلام بهروز حسین‌‌پور مدیر امور بین‌الملل مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث که به نمایندگی از همایش حدیث رضوی استان قم در این جلسه حضور داشت، با اشاره به این‌که مؤسسه متبوعش در امر حدیث رضوی با جدیت وارد عرصه تبلیغی شده است، کمبود بودجه مالی را یکی از مهم‌ترین مشکلات در پیشروی این همایش عنوان کرد.
حجت‌الاسلام محمدجواد طبسی امام جمعه طبس و مسئول همایش بزرگداشت امامزاده حسین بن موسی الکاظم(ع) در خراسان جنوبی خواستار اجرای طرح «حرمین تا حرم» (حرم حضرت معصومه و حرم حسین‌بن موسی الکاظم در طبس تا حرم امام رضا(ع)) شد و دلیل از پیشنهاد خود را حضور شش تا هشت میلیون زائر از استان‌های جنوبی و گذر از این امامزاده توصیف کرد.
در همین راستای امین کمالوندی مسئول همایش بی بی حکیمه(س) استان کهگیلویه و بویراحمد پیشنهاد کرد که استان متبوعش به عنوان چهارمین حرم اهل بیت(ع) در کشور شناخته شود.


همایش‌های علمی رضوی همپوشانی ندارند
در ادامه حجت‌الاسلام مصطفی فقیه اسفندیاری دبیر هیئت علمی بنیاد امام رضا(ع) خواستار ارسال شعارهای پیشنهادی اعضا برای جشنواره دوازدهم شد و گفت: در هر مجموعه‌ای دبیرخانه دائمی تشکیل شود تا مقالات از نظر علمی قبل از داوری مورد ارزیابی قرار گیرند.
علی سروری مجد دبیر پژوهشی جشنواره نیز خطاب به حضار دقت در انتخاب موضوعات مقالات را راهکاری برای عدم همپوشانی همایش‌ها دانست و بیان داشت: البته با توجه به درخواست خراسان جنوبی و کهگیلویه و بویر احمد می‌توان با محوریت استان فارس، نقش تمدن‌سازی امامزادگان را مورد بررسی قرار داد.
در ادامه این جلسه، دیگر نمایندگان جشنواره از استان‌های به ارائه گزارش فعالیت‌های انجام شده برای دوزادهمین جشنواره امام رضا(ع) پرداختند.
براساس این گزارش، نمایندگان استان‌های زنجان (متولی همایش منزلت خانواده و سبک زندگی در فرهنگ رضوی)، سیستان و بلوچستان (متولی همایش فضایل رضوی)، خراسان شمالی (متولی همایش آموزه‌های سیاسی رضوی)، مرکزی (متولی همایش شناخت اخلاق و آداب رضوی)، کرمانشاه (متولی همایش سیمای امام رضا(ع) در آینه ادبیات معاصر)، کرمان (متولی همایش ولایت در فرهنگ رضوی)، فارس (متولی همایش بزرگداشت سومین حرم اهل‌بیت) و تهران (متولی هم‌اندیشی خانواده‌پژوهی در سیره رضوی) در این جلسه حضور داشتند.
همچنین استان خراسان رضوی به دلیل حضور بارگاه منور ثامن‌الحجج در این استان با نمایندگان متعدد و متولیان همایش‌های «مدیریت اسلامی در فرهنگ رضوی»، «سیره و معارف رضوی»، «طب الرضا(ع)»، «تعلیم و تربیت در فرهنگ رضوی»، «قرآن و میراث رضوی» و «سلسلة الذهب» در این جلسه حضور داشت./966/د103/ع

ارسال نظرات