۱۷ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۱
کد خبر: ۱۹۱۷۱۷
مشاور وزیر امور خارجه:

توافقنامه ژنو یک برنامه عملی دو سویه است

خبرگزاری رسا ـ مشاور عالی وزیر امور خارجه کشورمان با بیان این‌‌که توافقنامه ژنو یک برنامه عملی دو سویه‌ است، گفت: البته پس از گام نخست که برنامه عملی است توافق‌نامه‌ای صورت می‌گیرد و در پایان جمهوری اسلامی ایران به دنبال حق غنی سازی و تأمین سوخت کشور است.
مذاکرات هسته اي 1+5 با ايران

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، محمد رضا شیخ حسنی، مشاور عالی وزیر امور خارجه کشورمان شامگاه شنبه شانزدهم آذر ماه سال جاری در میان دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم با بیان این‌که برنامه هسته‌ای ایران از دهه پنجاه آغاز شده است، گفت: پس از جنگ تحمیلی در دهه شصت تلاش کردیم تا برنامه هسته‌ای که غرب مجری آن بود تکمیل شود ولی هیچ کشوری حاضر به همکاری نشد.

وی ادامه داد: حتی آمریکا نگذاشت کشور چین به توافقی که ما برای تکمیل نیروگاه‌ها داشت عمل کند و ما نیز مجبور شدیم این برنامه‌ها را به کشور روسیه بسپاریم.

مشاور عالی وزیر امور خارجه کشورمان با بیان این‌که خود آمریکایی‌ها در دهه پنجاه به شاه پهلوی پیشنهاد ساخت نیروگاه هسته‌ای را داده بودند، اظهار داشت: آمریکایی‌ها در گذشته که جمعیت ایران 30 میلیون نفر بوده است ساخت نیروگاه را قبول داشتند ولی اکنون قبول ندارد و این نشان از رفتار منافقانه آن‌ها دارد.

وی افزود: ما پس از جنگ تمام فرصت‌ها را به غرب و آمریکا برای شریک شدن دادیم ولی آن‌ها حاضر به شرکت در برنامه هسته‌ای ایران نشد و تلاش آن‌ها نیز برای محروم کردن دستیابی جمهوری اسلامی ایران به برق هسته‌ای بی فایده بود.

شیخ حسنی با اشاره به این‌که از دهه پنجاه تاکنون میزان استفاده از برق هسته‌ای در دنیا 10 برابر شده است، یادآور شد: کشور آمریکا در حال حاضر صد و چهار، فرانسه پنجاه و هشت و ژاپن پنجاه نیروگاه دارد.

وی تصریح کرد: اکنون نیز از 50 نیروگاه در حال ساخت 43 عدد آن در آسیا ساخته می‌شود، خود سازمان انرژی هسته‌ای نیز اعلام کرده تا سال 2035 باید در جهان تولید برق نیروگاه‌های هسته‌ای از 13 درصد به 16 درصد برسد، چرا که تولید آن پاک است و اکنون در منطقه یک رقابت شدید صورت گرفته است.

مشاور عالی وزیر امور خارجه کشورمان با بیان این‌که برق هسته‌ای یک منبع پاک و از لحاظ اقتصادی به صرفه است، بیان داشت: متأسفانه کشور ما دهمین کشور آلاینده جهان است،  صنعت هسته‌ای یک صنعت پیشرو و ارز آور است که در امور مختلف از انرژی آن استفاده می‌شود.

شیخ حسنی با تأکید بر این‌که اکنون 1 میلیون سرطانی در کشور برای معالجه از پرتو درمانی استفاده می‌کنند، بیان کرد: حتی غرب حاضر نشد با جمهوری اسلامی ایران در پرتو درمانی همکاری کرده و سوخت راکتو تهران را بدهد.

وی بیان داشت: البته ما در بحث هسته‌ای تلاش‌های زیادی کردیم، اکنون نیز به عنوان سی‌امین کشور جهان برق هسته‌ای تولید می‌کنیم و این توانایی از دو سال پیش به دست آمده و برنامه کشور این است که هزینه جدید نباید در اینباره تحمیل شود.

مشاور عالی وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به این‌که مقام معظم رهبری و علما خطوط کلان کشور را تعیین می‌کنند، به موضوع نرمش قهرمانانه اشاره و بیان داشت: رهبر معظم انقلاب حفظ حق غنی سازی را از خطوط قرمز مذاکره بیان کرده بودند که در متن بیانیه نیز نسبت به حقوق هسته‌ای ملت ایران اذعان شده و حق غنی سازی 5 درصد پذیرفته شده است.

وی افزود: البته اوباما و جان ‌کری به سبب رودربایستی با کنگره و رژیم صهیونیستی تعابیر مختلفی را به کار می‌برند، ولی باید توجه کرد که مذاکره هسته‌ای در ژنو برنامه عملی است و اگر طرفین به این توافقنامه عمل نکنند همه چیز قابل برگشت است.

شیخ حسنی در پایان سخنان خود اظهار داشت: البته پس از گام نخست که برنامه عملی است توافق‌نامه‌ای صورت می‌گیرد و در پایان جمهوری اسلامی ایران به دنبال حق غنی سازی و تأمین سوخت کشور است./993/پ203/ج

 

ارسال نظرات