رسالت حوزه و دانشگاه ترویج مقام بندگی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، آیت الله عبدالله نظری خادم الشریعه، امروز در دیدار رییس و کارکنان دانشکده امام محمد باقر(ع) ساری با بیان این که جهان وجود عامل تکامل است، گفت: تکامل محصول تعادل است و تعادل نیز محصول ادراک، علم و ایمان است.
وی با بیان این که مطالب مادی هر چه باشد ارزش آن محدود است و حدی دارد، افزود: اما مطالب معنوی دارای ارزش نامحدود است و درباره نامحدود نتیجه ای که برداشت می شود نتیجه هدایت است.
استاد درس خارج فق و اصول حوزه با اشاره به این که هدایت به معنای نشان دادن شی «کما هو حقه» است، ادامه داد: انبیا و اولیای الهی نیز در همین مسیر گام برداشتند، تلاش های آنان در جهت تکمیل سرمایه بشری بود.
وی با تأکید بر این که نگهدارنده این سرمایه بزرگ که از اولیای الهی به یادگار مانده علما و دانشگاهیان هستند، افزود: اعضا نمی تواند حافظ این مصالح و منافع باشد و تنها فکر است که می تواند حافظ این مصالح باشد.
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه با بیان این که افکار هم گاهی کسبی و گاهی هم افاضی است، تصریح کرد: انبیا نیازی به معلم نداشتند چون خداوند متعال علم لازم را به صورت افاضی به آنها تعلیم داده بود و آنها نیز به بشریت منتقل کردند.
وی تأکید کرد: امروز علما و دانشمندان به عنوان زحمت کشان این راه بزرگ، در سایه هدایت انبیا قرار دارند و دانشگاه نیز در ظل حوزه یعنی علما و دانشمندان در ظل انبیا و اولیا قرار دارند که در اینجا مقام علم، عالم و دانشگاه بالا است و وظیفه آنها نیز خیلی سنگین است.
وی با بیان این که هر کس به قدر استعداد، لیاقت، قابلیت و ارزش اجتماعی که خداوند و خلق خدا برای او قائل هستند همان اندازه مسؤولیت دارد، تصریح کرد: بنابراین استادان حوزه و دانشگاه همه باید سعی کنند در رواج بندگی خدا تلاش کنند. بندگی خدا یعنی همه کارها به نام، کلام، مرام، کتاب، احکام، حلال و حرام خدا باشد چون مصون از خبط و خطا است.
آیت الله نظری خادم الشریعه با تأکید براین که وظیفه حوزه و دانشگاه ترویج مقام بندگی است، تأکید کرد: دستگاه علمی کشور باید دستگاه تربیت، هدایت، ارشاد، خیرخواهی و راهنمایی طبقات مختلف به ویژه متعلمین باشد./950/پ202/س