۲۹ آذر ۱۳۹۲ - ۲۰:۱۴
کد خبر: ۱۹۲۸۴۱
دبیر مجمع عالی تفسیر قرآن:

قرآن باید نخستین درس طلاب حوزه علمیه باشد

خبرگزاری رسا‌ ـ دبیر مجمع عالی تفسیر قرآن با بیان این‌که قرآن به عنوان محور علوم اسلامی و کتاب بیداری اسلامی ‌است، گفت: تلاش می‌کنیم تا قرآن به عنوان نخستین درس اساتید و طلاب حوزه باشد.
شبکه قرآن

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام میر کتولی دبیر مجمع عالی تفسیر قرآن در برنامه گفت‌وگوی جمعه شبکه قرآن سیما، با اشاره به برگزاری همایش مفسران قرآن حوزه علمیه قم در منزل علامه طباطبایی، و بازتاب گسترده آن، گفت: این همایش با حضور سه مرجع تقلید و حضور بیش از ششصد مدرس سطح عالی و خارج حوزه علمیه که سیصد نفر از آنها به تدریس قرآن و معارف قرآن مشغول هستند برگزار شد و یک اتفاق نادر و شگفت انگیز بود.

وی فعالیت‌های بخش‌های مختلف مجمع عالی تفسیر قرآن را مورد توجه قرار داد و ابراز کرد:‌ یکی از معاونت‌های این مجمع، معاونت آموزش است که به بخش آموزش معارف قرآن و گسترش قرآن در سطح حوزه علمیه می‌پردازد.

دبیر مجمع عالی تفسیر قرآن با اشاره به تشکیل دبیرخانه مجمع، اظهار کرد: دبیرخانه مجمع عالی تولیت کار قرآن را در سطح حوزه و ساماندهی دروس حوزه بر عهده دارد.

حجت‌الاسلام میر کتولی با بیان این‌که سال گذشته سایت مفسران حوزه علمیه راه اندازی شد، افزود: در این سایت اخبار حوزه قرآنی و دروس قرآنی که در حوزه برگزار می‌شود در دسترس علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: مدیریت حوزه‌های علمیه به گسترش و ترویج فرهنگ قرآنی در متون درسی حوزه کمک‌های فراوانی کرده و این همکاری سبب شده که امروز بسیاری از خلأهای گذشته پر شود.

دبیر مجمع عالی تفسیر قرآن با بیان این‌که درس قرآن همیشه در حوزه بوده، اصل و محور علوم دینی را قرآن دانست و گفت: قرآن سنگ محک و سلطان همه علوم است.

حجت‌الاسلام میر کتولی ادامه داد: اساتید و طلاب حوزه همیشه با الهام گرفتن از قرآن در عرصه‌های مختلف علمی و تبلیغی گام بر می‌دارند، اما این مقدار برای ما کافی نبوده است.

وی با بیان این‌که امروز در دانشگاه‌های تخصصی علوم قرآن درس تفسیر و علوم قرآن دایر است، اما در فضاهای علمی شاهد بروز و ظهور علمای برجسته قرآنی نیستیم، افزود: نگاه مطالعاتی و ترمی پایه‌‌ای به قرآن سبب می‌شود که در این عرصه به موفقیت دست پیدا نکنیم.

دبیر مجمع عالی تفسیر قرآن، قرآن را دارای سطح‌ها و بخش‌های مختلف دانست و ابراز کرد: قرآن چشمه‌ای جوشان است و هر کسی به اندازه ظرفیت خود از آن استفاده می‌کند.

حجت‌الاسلام میر کتولی تأکید کرد: اگر می‌خواهیم قرآن محور تدریس، تدرّس، گفت‌وگو و کرسی‌های نظریه پردازی قرار گیرد باید نگاه جدیدی به آن داشته باشیم.

وی با بیان این‌که ما در عرصه تلاوت، ‌ترتیل و مسابقات قرآنی پیشرفت‌های فراوانی کرده‌ایم، گفت: قرآن باید وارد حوزه سیاست، اخلاق، خانواده و نظام بین الملل شود و حوزه علمیه متولی این امر است.

دبیر مجمع عالی تفسیر قرآن با اشاره به این‌که در حوزه علمیه به تفسیر نگاه مطالعاتی، ترمی پایه‌ای و امتحانی می‌شد، اظهار کرد: به همان اندازه‌ای که به حوزه فقه، اصول، حدیث، فلسفه و کلام توجه می‌شود باید به قرآن نیز توجه کرد.

حجت‌الاسلام میر کتولی ادامه داد: قرآن باید محور بحث، گفت‌وگو و چالش‌های علمی شود اما متأسفانه این فضا را کمتر در حوزه شاهد بوده‌ایم.

وی با اشاره به توجه طلاب حوزه علمیه به تفسیر گفت: امروز درس تفسیر المیزان یکی از اساتید حوزه علمیه با بیش از چهارصد طلبه برگزار می‌شود و این امر نشان دهنده اهمیت طلاب به قرآن است.

دبیر مجمع عالی تفسیر قرآن تأکید کرد: تلاش ما این است که درس قرآن به عنوان محور علوم اسلامی و کتاب بیداری اسلامی به عنوان نخستین درس اساتید و طلاب حوزه باشد و یک حرکت عظیم در راستای تحقق این هدف در حال شکل گیری است.

حجت‌الاسلام میر کتولی ارتباط مراکز قرآنی را سبب پیشرفت امور دانست و گفت: فعالیت‌های قرآنی و تفسیری در حوزه علمیه باید با ارتباط تنگاتنگ و هماهنگی مراجع تقلید و بزرگان حوزه باشد تا به موفقیت برسد./927/پ202/ی

ارسال نظرات