طراحی جایزه ویژه هنری در جشنواره امام رضا
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از سایت شمس توس جلسه کارگروه هنری دوازدهمین جشنواره بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) با حضور سیدجواد جعفری دبیر جشنواره و علی مرادخانی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
صاحبان تریبون را به جشنواره امام رضا(ع) بیاوریم
مرادخانی در ابتدای این جسله با اشاره به آیه شریفه «وَمَنْ یُعَظِّمَ شعائِرَ اللّه فَإنَّها مِن تَقْوی القلوب»، تعظیم شعائر الهی را نوعی از عبادت دانست و گفت: این نگاه در فعالیتهای ما مطرح است، البته معتقدم نباید نگاه ما صرفا به مناسک باشد، بلکه مبانی غایت فعالیت ماست.
معاون امور هنری وزیر ارشاد، نگاه مهرآمیز سیره رضوی را یکی از اصلیترین جذابیتهای شخصیت ثامنالحجج(ع) دانست و افزود: مهربانی آن حضرت میتواند گام مثبتی در راستای پیشبرد رو به جلوی جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) باشد، در واقع رمز موفقیت جشنواره در بالا بردن سطح اخلاق و اثرگذاری روی مردم است.
وی با تأکید بر استفاده از افراد شاخص برای ترقیب مخاطبان و بالارفتن مشارکت عمومی در جشنواره امام رضا(ع) ادامه داد: معمولا افرادی که صاحب تریبون هستند کمتر در این نوع جشنوارهها حضور مییابند، ما باید زمینه جذب آنها را به این جشنواره فراهم کنیم.
رئیس کارگروه هنری جشنواره امام رضا(ع)، وظیفه این کارگروه را راهاندازی بخشهای مختلف هنری برای پاسخ به نیازهای مردمی دانست و گفت: جذب مخاطبان و هنرمندان و نگاه واقعی آنها میتواند به ماندگاری جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) کمک کند و باید تلاش شود شأن ظهور و چرایی این جشنواره باقی بماند.
جشنواره امام رضا(ع) نباید به یک جشنواره دولتی کمعمق تبدیل شود
معاون امور هنری وزیر ارشاد ضمن انتقاد از جشنوارههای دولتی اذعان کرد: این جشنواره میتواند در حوزه تفکر شیعی گامهای مؤثری بردارد و کل جریان کشورهای اسلامی را در برگیرد، بنابراین نباید اجازه دهیم جشنواره امام رضا(ع) به یک جشنواره دولتی کمعمق تبدیل شود. که اگر این نگاه را گستردهتر کنیم میتوان در حوزه هنرهای تجسمی، موسیقی و نمایش، جامعیت فکری امام رضا(ع) را در جامعه پیاده کرد.
مرداخانی اطلاق قید «بینالمللی» به جشنوارهها را به دلیل کاربرد بیش از حد آن کماثر دانست و افزود: بینالمللی بودن جشنواره امام رضا(ع) را باور دارم، بنابراین باید نگاه حرفهای و جامع به این جشنواره داشته باشیم، امیدوارم این جشنواره دایره تبلیغی و معرفتی خود را بیش از پیش گسترده کند.
وی خاطرنشان کرد: باید جایزه ویژهای را در جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) برای برنامههای هنری پیشبینی کنیم که به واسطه آن فرد از اعتبار و امتیاز ویژهای برخوردار شود، این موضوع موجب میشود اعتبار جشنواره امام رضا(ع) از مرزهای کشور عبور کند و اعتبار ویژهای را به دست آورد.
تجلی فرهنگ رضوی در قالب هنر
جعفری دبیر جشنواره امام رضا(ع) نیز در ادامه حمایت مادی و معنوی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را از جشنواره متبوع خود خواستار شد و افزود: جشنوارههای عکس، مدیحهسرایی، هنرهای سنتی، خوشنویسی، هنرهای تجسمی، نمایشنامهنویسی، آیینهای نمایش، محیط زیست و تئاتر کودک، برنامههای هنری دوازدهمین جشنواره امام رضا(ع) را تشکیل میدهند که به ترتیب در 9 استان آذربایجان شرقی، اردبیل، اصفهان، خراسان رضوی، فارس، قزوین، کهگیلویه و بویراحمد، تهران و هرمزگان برگزار میشوند.
وی در پایان سخنان خویش با اشاره به «فرهنگ غنی و گرانسنگ رضوی» گفت: بر اساس فرمایش رهبر معظم انقلاب، آموزههایی شانس ماندگاری دارند که در قالب هنری تجلی کنند، بنابراین معتقدیم تنها از عهده هنر بر میآید که ظرفیت عظیم فرهنگ رضوی را به جامعه معرفی کند.
بر اساس این گزارش از دیگر حاضران در این جلسه میتوان به احمدعلی مهرجردی مشاور مرادخانی و دبیر کمیتههای هنری جشنواره امام رضا(ع)، مجید ملانوروزی مدیر کل هنرهای تجسمی و نمایندگان استانهای هرمزگان، اردبیل، خراسان رضوی، قزوین، اصفهان و ... اشاره کرد.
دوازدهمین جشنواره بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) از یکم تا یازدهم ذیالقعده(موسوم به دهه کرامت) برابر با پنجم تا پانزدهم شهریور 1393 در تمام استانهای ایران و 75 کشور جهان برگزار میشود، علاقهمندان برای شرکت در بخشهای مختلف این جشنواره میتوانند به سایت شمس توس مراجعه کنند./966/