اخبار کوتاه حوزه علمیه خواهران
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران حجتالاسلام و المسلمین محمودرضا جمشیدی شنبه 30 فروردین در آیین افتتاح شورای علمی پژوهشی حوزه علمیه خواهران استان قم در محل اردوگاه فاطمه الزهرا(س) اظهار داشت: تمام ظرفیتهای حوزههای علمیه برادران و خواهران نهتنها برای کل جهان، جهان اسلام یا جهان تشیع، بلکه حتی برای جمهوری اسلامی نیز کافی نیست.
وی اظهار داشت: تعداد 200 هزار طلبه خواهر و برادر در کشور برای 75 میلیون نفر جمعیت، بسیار اندک است و قابل توجه نیست.
مدیر حوزههای علمیه خواهران کشور با اشاره به وجود دهها هزار سایت اینترنتی ضد شیعه که در رابطه با فرقهها فعالیت میکنند، اظهار داشت: در مقابل این سایتها ما چه تعداد سایت اینترنتی برای بیان معارف شیعه داریم.
وی سهم حوزههای علمیه خواهران را در مقابله با این تهاجم سهمی ویژه دانست و اظهار داشت: دشمن به اشکال مختلف قصد تاثیرگذاری نه تنها بر دختران و زنان بلکه از طریق زنان قصد تاثیرگذاری بر کل جامعه را دارد.
حجتالاسلام و المسلمین جمشیدی گفت: چه کسی جز خواهران عفیف میتواند پاسبان جبهه عقلانیت و ایمان در میان بانوان باشد. حرکت بانوان باایمان میتواند در نسل آینده جامعه اسلامی در داخل و خارج از کشور اثرگذار باشد.
وی با اشاره به درخشش بانوان طلبه در جشنوارههای پژوهشی مشترک با برادران طلبه در سالهای اخیر اظهار داشت: در استانهای مختلف تعداد شرکتکنندگان و حائزین رتبههای برتر این جشنوارهها از سوی بانوان، همتراز یا بیش از برادران طلبه بوده است.
مدیر حوزههای علمیه خواهران با اشاره به راهاندازی مدیریت حوزه علمیه خواهران استان قم اظهار داشت: باید در قم گامهای سریع، بلند و محکمی در عرصههای مختلف آموزشی، پژوهشی و تربیتی برداشته شود.
وی اظهار امیدواری کرد اولین پژوهشکده حوزههای علمیه خواهران در سال جاری در استان قم راهاندازی شود و پس از آن طی دو تا سه سال راهاندازی مراکز پژوهشی به سایر استانها سرایت کند.
حجتالاسلام و المسلمین جمشیدی با اشاره به فعالیتها و قابلیتهای بانوان طلبه و حوزههای علمیه خواهران در فضای مجازی اظهار داشت: در حال حاضر 2هزار طلبه خواهر در عرصه وبلاگنویسی فعالیت میکنند و ما به سمتی حرکت میکنیم که هر خواهر طلبه شاغل به تحصیل یا فارغ التحصیل دارای یک وبلاگ باشد.
مدیر حوزههای علمیه خواهران با بیان اینکه مراجع معظم تقلید حوزههای علمیه خواهران را مورد توجه و عنایت خاص خود دارند، تصریح کرد: بعضی از آنان در دیدارهای خود تشکیل حوزههای علمیه خواهران را از اوجب واجبات دانستهاند.
شورای علمی پژوهشی حوزه علمیه خواهران استان قم افتتاح شد
در مراسم افتتاح این شورا که در اردوگاه فاطمه الزهرا(س) قم برگزار شد، محمود خالقی معاون پژوهش حوزههای علمیه خواهران با اشاره به وظایف شوراهای علمی پژوهشی اظهار داشت: شوراهای استانی علمی پژوهشی حوزههای علمیه خواهران وظیفه تصمیمگیری در مورد تشکلهای پژوهشی و ارزیابی عملکرد آنها، جهتدهی به فعالیتهای پژوهشی، بررسی و شناسایی مراکز پژوهشی همسو جهت همکاری و پیشنهاد توافقنامه، تصمیمگیری در مورد اساتید راهنما، مشاور و ...، پیشنهاد طرحهای پژوهشی مورد نیاز استان و ... را بر عهده دارند.
وی با اشاره به راهاندازی شورای علمی پژوهشی در اکثر قریب به اتفاق استانهای کشور افزود: شوراهای علمی پژوهشی ترکیبی از مسئولان استانی حوزههای علمیه خواهران و کارشناسان بیرونی است که با هدف تقویت مدیریتهای استانی حوزههای علمیه خواهران در بعد پژوهش، واقعی و عملیسازی تصمیمات ستادی، ارتقای وضعیت پژوهشی واحدهای آموزشی، بهرهگیری از خرد جمعی و کارشناسان محلی در امور پژوهشی، تقویت فرهنگ پژوهش در حوزههای علمیه خواهران و ... ایجاد شده است.
در این مراسم همچنین حجتالاسلام جواد اسماعیلنیا مدیر حوزه علمیه خواهران استان قم در سخنانی با اشاره به لزوم تربیت پژوهشگر در حوزه اظهار داشت: این قابل قبول نیست که یک طلبه پس از 10 سال تحصیل در حوزه و فراگیری شاخههای مختلف علوم توانایی نوشتن مطلب و ارائه آن به جامعه را نداشته باشد.
وی با بیان اینکه حوزههای علمیه خواهران در لبیکگویی به ندای مقام معظم رهبری در عرصه پژوهش پیشغراول بوده و هست، افزود: تعداد تشکلهای پژوهشی، آمار پژوهشگران و شرکتکنندگان در فراخوانهای پژوهشی گواه صدق پیشگامی حوزههای علمیه خواهران در این عرصه است.
مدیر حوزه علمیه خواهران استان قم تصریح کرد: قصد داریم تا ضمن توسعه کمی مدارس علمیه خواهران استان قم، در عرصههای پژوهشی، فرهنگی و آموزشی زمینه را برای رشد طلاب فراهم کنیم، چنان که سایر استانها نیز نگاه ویژهای به حوزه علمیه استان قم دارند و توقع خاصی از این حوزه وجود دارد.
وی اظهار امیدواری کرد افتتاح شورای علمی پژوهشی حوزه علمیه خواهران استان قم بارقه امیدی را در دل اساتید و طلاب مدارس علمیه ایجاد کند و شاهد شکوفایی استعدادها در طلاب و دیگران باشیم.
مسابقات علمی حوزههای علمیه خواهران برگزار شد
به گزارش روابط عمومی مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران در این آزمون که در شهر قم برگزار شد، حجتالاسلام سیدمهدی حسینی معاون آموزش حوزههای علمیه خواهران در سخنانی اظهار داشت: امسال شاهد برگزاری پنجمین دوره مسابقات علمی حوزههای علمیه خواهران ویژه طلاب سطح دو (کارشناسی) و نخستین دوره این مسابقات در سطح سه (کارشناسی ارشد) هستیم.
وی با اشاره به راهیابی 74 نفر به مرحله پایانی این مسابقات علمی ادامه داد: این مسابقات علمی در سه مرحله مدرسهای، استانی و سراسری ویژه طلاب پایه 2 تا پنج سطح دو و طلاب رشته فقه و اصول و تفسیر و علوم قرآنی سطح سه برگزار شد.
حجتالاسلام حسینی اضافه کرد: نفرات اول این رقابت علمی در صورت کسب حداقل امتیاز 80 از 100 سهمیه عمره و کمکهزینه عمره دریافت میکنند و برای نفرات دوم و سوم نیز جوایزی در نظر گرفته شده است. همچنین حائزین امتیاز 70 از 100 در پایه پنجم سطح دو از شرکت در آزمون سطح سه معاف خواهند بود.
وی با بیان اینکه نتایج این مسابقات چهارم اردیبهشت اعلام خواهد شد، گفت: از نفرات برتر مسابقات علمی حوزههای علمیه همزمان با جشنواره برترینهای حوزههای علمیه خواهران در اواخر اردیبهشتماه تقدیر خواهد شد./919/د101/ن