۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۷
کد خبر: ۲۰۵۵۳۰
حجت‌الاسلام والمسلمین سعیدی:

در برگزاری اعتکاف، از کارهای تشریفاتی پرهیز شود

خبرگزاری رسا ـ تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) گفت:‌ در برگزاری مراسم معنوی اعتکاف، باید از تشریفات و هر کاری که احساس می‌شود بعد تشریفاتی بر بعد معنوی آن غلبه می‌کند، پرهیز کرد.
حجت الاسلام و المسلمين سعيدي امام جمعه قم و توليت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س)
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س)، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد سعیدی، تولیت آستان مقدس قم در دیدار اعضای ستاد مرکزی اعتکاف که در سالن محراب حرم مطهر برگزار شد، گفت: امروز نعمت‌های زیادی در اختیار ماست که متأسفانه با ندانستن و نشناختن آنها، نمی‌توانیم شکر آن را به جای آوریم.
وی قم را حرم اهل‌بیت(ع) معرفی کرد و افزود: این‌که ما در این شهر که همه آن حرم اهل‌بیت(ع) است، در عصری که مولای ما امام زمان(عج) است و در نظام اسلامی، ولی ایشان در رأس آن قرار دارد، مشغول خدمت هستیم؛ از بالاترین افتخارات است.
تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) اظهار داشت: بعد از ارتحال نبی مکرم اسلام مردم به خلیفه او تمکین نکردند ولی ما در عصری هستیم که مردم آن بعد از ارتحال حضرت امام خمینی(ره)، جانشین بعد از او را پذیرفتند وگوش به فرمان اویند.
وی احیای اعتکاف در ایران را از نعمت‌های بزرگ الهی و برکات انقلاب اسلامی دانست و گفت:‌ از مهم‌ترین چیزی که در ایام اعتکاف از معتکفین انتظار می‌رود، تفکر است. تفکر در اسلام اهمیت زیادی دارد که آیات فراوان و روایات معصومان(ع) در این عرصه، نشان از این اهمیت می‌دهد.
حجت‌الاسلام والمسلمین سعیدی با بیان این‌که انسان با تفکر، ظلمت‌ها و تاریکی‌ها را شناخته و تلاش در رسیدن که روشنایی‌ها می‌کند، افزود: بر اساس روایات، تفکر موجب می‌شود که انسان از زمان‌های گذشته عبرت بگیرد.
 وی خاطرنشان کرد: خدا درباره اعتکاف مقرر فرمود که مردم از اجتماع فاصله نگیرند؛ از این رو مسجد را که محل آمد و شد مردم است، قرار داد؛ در عین حال توصیه کرده است که در تنهایی به تفکر و اندیشه روی آورد.
امام جمعه قم در ادامه روایاتی درباره اهمیت تفکر کردن و برتری آن از عبادت پرداخت و با مطرح کردن این پرسش که چطور عمل کنیم که اهل فکر باشیم؟ گفت:‌ بر اساس روایتی از امام علی(ع) وقتی انسان کم بخورد،‌ انسان اهل فکر و اندیشه می‌شود؛ کسی که مرتب پرخوری می‌کند، توانی برای تفکر نمی یابد.
وی ادامه داد: در ایام اعتکاف، فرصت فکر کردن در پیش روی افراد قرار داده شده است؛ مسؤولیت کسانی که در این عرصه مشغول نقش‌آفرینی هستند، مدیریت تفکر کردن معتکفین هستند.
حجت‌الاسلام والمسلمین سعیدی با بیان این‌که مسؤولان برگزاری اعتکاف همان‌طور که امور اجرایی را در برگزاری هرچه بهتر مراسم اداره می‌کنند، در عرصه تفکر معتکفین نیز باید برنامه‌ریزی داشته باشند.
وی افزود:‌ در این سه روز امانت‌های الهی نزد شما هستند؛ امروز عرصه‌های گناه بسیار زیاد است؛ در عین حال خداوند فطرت خداجویی را در نهاد انسان‌ها قرار داده است که در صورت گناه، احسای شرم و پشیمانی به سراغ آنها می‌آید.
تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س)با بیان این‌که چنین احساسی از ویژگی اهل ایمان است، گفت: تفکر موجب می‌شود که انسان نسبت به گناه خود در پیشگاه الهی اقرار کرده و از آن توبه نماید تا به مسیر سعادت نزدیک شود.
وی با بیان این که دشمن در تلاش است شرمندگی از گناه را از مردم به ویژه جوانان بگیرد، خاطرنشان کرد: تلاش همه جانبه دشمنان اسلام در اینترنت و شبکه‌های ماهواره‌ای شکستن ارزش و قبح گناهان است و تفکر جلوی این تلاش‌ها را می‌گیرد.
حجت‌الاسلام والمسلمین سعیدی خطاب به برگزارکنندگان مراسم اعتکاف افزود: باید به گونه‌ای کار را مدیریت کنید که بعد از سه روز اعتکاف، افراد مقرب الی‌الله شوند؛ در غیر این صورت، فرصت را از دست داده‌ایم.
وی در پایان تصریح کرد:‌ در برگزاری مراسم معنوی اعتکاف، باید از تشریفات و هر کاری که احساس می‌شود بعد تشریفاتی بر بعد معنوی آن غلبه می‌کند، پرهیز کرد، چرا که خود اعتکاف بریدن از زینت‌ها و تشریفات است، باید از هر چیزی که ذهن و فکر معتکفان را به غیرخدا متوجه می‌سازد،‌ اجتناب کرد./907/د102/ج
ارسال نظرات