۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۹
کد خبر: ۲۲۴۲۵۵
نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی:

ترویج نگاه قدسی به طبیعت چالش های زیست محیطی را رفع می کند

خبرگزاری رساـ حجت الاسلام والمسلمین یعقوبی گفت: اگر مسؤولان و متولیان بتوانند نگاه قدسی به محیط زیست و منابع طبیعی را در بین مردم ترویج دهند؛ بسیاری از مشکلات و چالش های زیست محیطی مرتفع می شود.
حجت الاسلام يعقوبي - جلسه اتاق فکر محيط زيست خراسان شمالي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بجنورد، حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسم یعقوبی، نماینده ولی فقیه در استان خراسان شمالی و امام جمعه بجنورد صبح سه شنبه در دومین جلسه اتاق فکر محیط زیست خراسان شمالی که با موضوع بررسی و ارائه راهکارهای اجرایی جهت رفع چالش های زیست محیطی استان با حضور مدیران کل دستگاههای اجرایی و دوستداران و انجمن های زیست محیطی خراسان شمالی برگزار شد، محیط زیست و حفاظت از آن را امری مهم و ضروری دانست و بر افزایش تلاش ها در این زمینه تأکید کرد.

 

وی اضافه کرد: تفکر مادی و داشتن نگاهی صرفا دنیوی به مسائل؛ سبب ایجاد مشکلات و گرفتاری ها در بخش های مختلف می شود که در زمینه محیط زیست نیز این دیدگاه مادی چالش های متعددی را به وجود آورده است.

 

رییس شورای فرهنگ عمومی استان خراسان شمالی با بیان این که طبیعت و همه عالم در واقع تجلی قدرت باری تعالی محسوب می شوند، اظهار داشت: اگر قامت رعنای الهی را در همه عالم ببینیم و این نگاه معنوی در بین مردم تبیین و ترویج شود؛ بی شک مشارکت همگان برای حفظ و حراست محیط زیست افزایش می یابد.

 

حجت الاسلام والمسلمین یعقوبی تصریح کرد: اگر مسؤولان و متولیان بتوانند نگاه قدسی به محیط زیست و منابع طبیعی را در بین مردم ترویج دهند؛ بسیاری از مشکلات و چالش های زیست محیطی مرتفع می شود.

 

وی اضافه کرد: البته ترویج و تبیین این نگاه در بین مردم از عهده یک یا دو دستگاه خارج بوده و باید همه دستگاه های اجرایی و مردم با یکدیگر همراه و همگام شوند.

 

رییس شورای استانی حوزه های علمیه استان خراسان شمالی فرهنگ سازی زیست محیطی در بین مردم را پروژه ای دانست که نیازمند فعالیت میان مدت و بلندمدت بوده و باید در این راستا از ظرفیت های جوامع محلی و تشکل های مردم نهاد بیشتر استفاده کرد.

 

سیدعلی اصغر مطهری، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خراسان شمالی نیز در این جلسه با تأکید بر این که حل چالشهای زیست محیطی نیازمند همراهی و همگامی همه دستگاههای اجرایی و مردم است، تصریح کرد: حفاظت از محیط زیست می باید بر اساس طرح های عالمانه و برنامه های اصولی باشد در غیر این صورت نتیجه لازم را نخواهد داشت.

 

وی با بیان این که در خراسان شمالی برای حفاظت بهتر محیط زیست، در حوزه مشارکتهای مردمی و نحوه جلب مشارکت آحاد مردم نیازمند به آموزش جوامع محلی و فرهنگ سازی زیست محیطی هستیم، افزود: در حال حاضر در این استان در سه حوزه پسماند، آب و فاضلاب و تصرف اراضی طبیعی با معضل مواجه هستیم و باید در این بخش ها به صورت ویژه فعالیت شود.

 

گفتنی است، در پایان این جلسه با پیشنهاد حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسم یعقوبی، نماینده ولی فقیه در استان خراسان شمالی و امام جمعه بجنورد مقرر شد تا جلسه بعدی اتاق فکر محیط زیست استان در یکی از مناطق طبیعی خراسان شمالی برگزار شده و زمان بیشتری نیز برای تبادل آرا و افکار در نظر گرفته شود.

 

یادآور می شود؛ استان خراسان شمالی در شمال شرق کشور دو میلیون و 800 هزار هکتار وسعت دارد که 194 هزار و 141 هکتار آن شامل سه پارک ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده سالوک، ساریگل، قرخود، گلول و سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت زیر پوشش مدیریت حفاظت محیط زیست است.

 

در این استان 65 گونه پستاندار از 197 گونه موجود در کشور، 141 گونه پرنده از 532 گونه موجود، 68 خزنده از 228 گونه موجود، چهار گونه خزنده دوزیست از 20 گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع 160 گونه آبزی موجود در کشور زیست می کنند که برخی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، بالابان، هوبره، کبک دری، کرکس مصری و... در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت(IUCN) در رده‌های بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.

 

البته برخی از دیگر گونه‌های حیات وحش خراسان شمالی نظیر کل و بز، آهو، عقاب، پلیکان پاخاکستری و... نیز در رده بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت در رده گونه های آسیب پذیر طبقه بندی شده اند./9314/پ202/ب4

ارسال نظرات