انقلاب اسلامی بازیابی فرهنگ غدیر است
حضرت آیت الله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید عصر امروز در مراسم عمامه گذاری 700 نفر از طلاب حوزه علمیه قم که در سالن همایش های مدرسه علمیه دارالشفا برگزار شد، انقلاب اسلامی را بازیابی فرهنگ غدیر دانست و اظهار داشت: امام(ره) فرهنگ غدیر را دوباره به صحنه زندگی مردم آورد.
وی با تأکید بر این که برکات زیادی در سایه بازیابی غدیر در این انقلاب به وجود آمده است، گفت: احیاگری ولایت فقیه محور و اصل اساسی انقلاب است؛ در کتاب های فراوانی از علمای ما بحث از ولایت فقیه مطرح شده است اما تا پیش از انقلاب هیچ گاه عملی نشده بود؛ همچنین انقلاب اسلامی فرهنگ جهاد و شهادت، مبارزه با استکبار جهانی و ایادی آنها، روحیه خود باوری را احیا کرد.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم انقلاب را احیاگر جایگاه رفیع روحانیت دانست و بیان کرد: دشمن می دانست فرهنگ اسلام و منادیان آن که علما هستند مایه عزت و پیشرفت اسلام هستند بنابراین سعی می کردند علما و روحانیت را تحقیر کنند؛ پیش از انقلاب به هر مجمعی قدم می گذاشتیم به ما فحش و بد و بیراه می گفتند.
حضرت آیت الله نوری همدانی افزود: امروزه همان گونه که دشمن از اصل انقلاب می ترسد از روحانیت نیز هراس دارد زیرا شما هم در جنگ تحمیلی و هم در جنگ نرم حضور فعالی داشته و دارید.
وی انقلاب اسلامی را پناهگاه کل مستضعفان جهان دانست و افزود: مرحله بعد از بازیابی، بازسازی فرهنگ غدیر است؛ یعنی در کل دنیا باید ثابت شود کسی که می خواهد حکومت تشکیل دهد باید از جانب خداوند باشد و تا اذن الهی نباشد کسی نمی تواند بر مسلمانان حاکم شود.
این مرجع تقلید با بیان این که شناخت و شکر نعمت های خداوند متعال مسأله ای مهم و مورد تأکید قرآن است گفت: شناخت نعمت ها، منعم و قدردانی از آنها بسیار مهم است«لَئِن شَکَرْتُمْ لأَزِیدَنَّکُمْ وَلَئِن کَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِی لَشَدِیدٌ»این سنت پروردگار است که اگر کفران نعمت شود عذاب دردناکی برای انسان وجود خواهد داشت.
حضرت آیت الله نوری همدانی با اشاره به آیاتی از سوره سبأ بیان کرد: شهری در یمن وجود داشت که نعمت های فراوانی داشت؛ آنها شکرانه این نعمت ها را به جا نیاوردند و همه نعمت ها از آنها گرفته شد؛ خداوند می فرماید سنت ما این است که غیر کفور را مجازات نمی کنیم.
وی همچنین به تبیین آیه 112 سوره نحل پرداخت و گفت: قریه ای بود که امنیت و اطمینان خاطر در آن وجود داشت و از هرجا نعمت های فراوان برای آنها فراهم بود به نعمت های خدا کفران کردند لباس گرسنگی برتن آنها پوشانده شد؛ مرحوم آیت الله طباطبایی در تفسیر این آیه می فرمود این یک مثال است که خدا در مورد کفران نعمت می زند که همیشه اهمیت این موضوع را در نظر داشته باشیم.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم بر اساس روایت امام صادق(ع)در میان همه نعمت ها، عظیم ترین آنها را ولایت اهل بیت(ع) خواند و ابراز کرد: بنابراین روزی که اعلام ولایت می شود یعنی روز غدیر خم نیز از اعظم اعیاد است.
حضرت آیت الله نوری همدانی در تشریح بخشی از واقعه غدیر خم گفت: پیامبر(ص)در این روز نگرانی و دلواپسی داشتند زیرا در داخل افرادی بودند که افکار انحرافی داشتند و می گفتند نباید خلافت و ولایت در یک دودمان جمع شود؛ امام علی(ع) با اینکه رشادت ها و جانفشانی های فراوانی در راه خدمت به اسلام کرده بودند اما دشمن های فراوانی نیز داشتند.
وی افزود: همه قدرت های بزرگ از جمله ایران و روم نیز در کمین بودند تا فرصتی به دست آوردند و اسلام را نابود کنند؛ در این شرایط حرف زدن از مسأله ای که ممکن بود در بین مسلمانان شکاف ایجاد کند کار سخت و دلهره آوری بود.
این مرجع تقلید ادامه داد: خداوندفرمود«یَا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَیْکَ مِن رَّبِّکَ وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللّهُ یَعْصِمُکَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللّهَ لاَ یَهْدِی الْقَوْمَ الْکَافِرِینَ»آنچه از جانب خداوند است ابلاغ کن، ترس و هراس به خود راه نده؛ بحث حکومت الهی موضوع مهمی است به همین دلیل هر پیامبری که قیام کرد به مبارزه با حکومت های فاسد پرداختند.
حضرت آیت الله نوری همدانی با تدکید بر این که حکومت در سرنوشت انسان ها بسیار تأثیرگذار است، گفت: انسان ها نزد خداوند بسیار عزیزند و کرامت دارند نمی توان سرنوشت آنها را به دست هر ظالم و جباری داد، حکومت اگر از جانب خدا نباشد طاغوت است به هر شکلی که می خواهد باشد.
وی خاطرنشان کرد: از ایات متعددی که در مورد منافقان نازل شده است و از هراسی که پیامبر(ص)داشت معلوم می شود در کنار همه مسلمانانی که اظهار به اسلام کرده بودند منافقان زیاد بودند؛ آنها برای ایجاد انحراف در مسیر غدیر نقشه های فراوانی کشیدند.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم در بخش دیگر سخنان خود در توصیه به طلاب گفت: از مهم ترین مسائلی که موجب برکت علم می شود تکریم استاد است؛ شخصی به علامه طباطبایی شیشه عطری هدیه داد، ایشان گفت از زمانی که استادم مرحوم شده به خود عطر نزدم.
حضرت آیت الله نوری همدانی با بیان این که همه حرکات علامه طباطبایی برای ما درس بود، بیان کرد: ایشان نه تنها استاد تفسیر بلکه به شکلی مضامین آیات قرآن در روح ایشان رسوخ کرده بود که در درس آن حالتی که باید در سیمای مؤمنان واقعی مشاهده کرد در چهره ایشان نمایان بود؛ او تجسم آیات قرآن بود، گاهی به آیات عذاب می رسید اشک می ریخت.
وی پوشیدن لباس روحانیت و سربازی برای لشکر امام عصر(عج)را افتخاری بزرگ دانست و گفت: به همین دلیل وقتی می خواستند دکترای افتخاری به مقام معظم رهبری بدهند ایشان قبول نکردند و فرمودند من به همان میثاق طلبگی افتخار می کنم.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به عبارت«خُذُواْ مَا آتَیْنَاکُم بِقُوَّةٍ»اظهار داشت: در سه جای قرآن آمده این عبارت آمده است بنابراین ما باید تلاش کنیم در هر عرصه ای قوی و نیرومند باشیم تا بتوانیم زمینه ظهور امام زمان(عج)را بوجود آوریم./928/پ201/ج