حفظ اصالت های اسلامی و انقلابی در همه مراحل ویژگی برجسته آیت الله مهدوی کنی بود
حجت الاسلام حجت گنابادی نژاد، مدیر مدرسه علمیه سلیمانیه مشهد در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد در خصوص ویژگی های شخصیتی رییس فقید مجلس خبرگان رهبری، گفت: ایشان از چهره های درخشان انقلاب اسلامی بودند که چه در مبارزات قبل انقلاب و چه در عرصه های خدمتگزاری پس از انقلاب، همیشه با حفظ اصالت های اسلامی و انقلابی خود حضور داشتند.
وی اظهار کرد: تلاش های آیت الله مهدوی کنی(ره) در مبارزات پیش از انقلاب و مسؤولیت امامت جماعت مسجد تا سازماندهی و راهنمایی مردم و گروهی از مبارزان، حبس و شکنجه و همراهی هایی که با امام خمینی(ره) و یاران نزدیک ایشان داشتند، از امتیازات درخشانی است که در کارنامه حیات پربار ایشان در مشهود است.
حجت الاسلام گنابادی نژاد افزود: پس از انقلاب اسلامی نیز از استقبال امام خمینی(ره) تا حضور در شورای انقلاب، پذیرش مسؤولیت کمیته های انقلاب، شورای نگهبان، جامعه روحانیت مبارز، تأسیس دانشکاه امام صادق(ع) و ریاست مجلس خبرگان و حوزه علمیه مروی تهران، فهرست پر خیر و برکتی از خدمات ایشان ر ا رقم زده است.
حفظ اصالت های اسلام و انقلاب در همه مراحل زندگی برجسته ترین ویژگی آیت الله مهدوی کنی است
مشاور استاندار خراسان رضوی، حفظ اصالت های اسلام و انقلاب در همه مراحل زندگی را از برجسته ترین ویژگی های آیت الله مهدوی کنی(ره) برشمرد و گفت: پایبندی به این اصل مهم در فعالیت های علمی، انقلابی و فرهنگی ایشان در قبل و بعد از انقلاب مشهود است.
وی با اشاره به تقید آیت الله مهدوی کنی(ره) نسبت به حرکت در مسیر اندیشه امام خمینی(ره) و رهبری، ادامه داد: حیات، مواضع، اندیشه و خدمات و همراهی نزدیک ایشان با امام و رهبری، شرایطی را در ایشان به وجود آورده بود که در بین نیروهای انقلاب، در موضوعات مختلف، حکم مرجع و تراز انقلاب را داشتند.
حجت الاسلام گنابادی نژاد در ادامه به توجه ویژه امام راحل(ره) و رهبر معظم انقلاب نسبت به آیت الله مهدوی کنی، تصریح کرد: با وجود ریزش های متعدد پس انقلاب، ایشان در کوران حوادث قبل و بعد انقلاب، با حفظ اصالت های اسلامی و انقلابی خود حضور مؤثر داشتند.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی ادامه داد: آیت الله مهدوی کنی(ره) از ابتدای حضور در جریان انقلاب اسلامی در خرداد42 تا خرداد93 که به دلیل بیماری بستری شدند، هیچ گاه موضعی خلاف اندیشه امام و اصول انقلاب نداشتند.
آیت الله مهدوی کنی برای همه گروه ها مرجع و تراز انقلاب بودند
وی با بیان این که جایگاه ایشان قابل مصادره به نفع هیچ جناح و گروه خاصی نیست، یادآور شد: جامعیت و اتقان آیت الله مهدوی کنی(ره) در حدود 60 سال حیات سیاسی به گونه ای بود که نسبت به همه نیروهای انقلاب، ملجأ و مرجع بودند و همه گروه ها خود را نیازمند هماهنگی و اخذ تدابیر ایشان در مواضع مختلف می دانستند.
حجت الاسلام گنابادی نژاد خاطرنشان کرد: این رویه، همان مشی انقلابی اسلام است که از ایشان شخصیتی اسوه و الگو می سازد به گونه ای که رهبر معظم انقلاب در پیام خود به مناسبت رحلت ایشان، از ایشان با تعابیری چون انقلابی صریح و سیاستمدار صادق یاد کرده اند.
تلاش های علمی رییس فقید خبرگان رهبری
عضو دفتر هیئت نظارت شورای نگهبان در خراسان رضوی، در ادامه به جایگاه و تلاش های علمی آیت الله مهدوی کنی(ره) اشاره و تصریح کرد: ایشان تا مدت ها به عنوان عالم تراز اول تهران، در ریاست حوزه علمیه مروی، مرکز رسیدگی به امور مساجد و جامعه روحانیت مبارز از محوری ترین عناصری بودند که در امور دین و دیانت مردم و نیز پرورش نسلی فرهیخته در حوزه و دانشگاه که منشأ سازندگی هستند، نقش ایفا کردند.
شخصیت اخلاقی و معنوی
این استاد حوزه علمیه در تبیین شخصیت اخلاقی و معنوی آیت الله مهدوی کنی(ره)، یادآور شد: ایشان با این که پس از پیروزی انقلاب، مسؤولیت فرماندهی کل کمیته های انقلاب اسلامی و سِمت های متعددی داشتند اما هیچ گاه حضورشان در سنگر درس اخلاق چه در حوزه و چه در دانشگاه(مادامی که شرایط جسمی شان اجازه می داد)، مورد غفلت واقع نشد.
وی افزود: از آثار ارزشمند به یادگار مانده از ایشان، کتاب «نقطه های آغاز در اخلاق عملی» است که رهنمودهای راهگشای در حوزه اخلاق ارائه کرده است./930/ت301/ب5