۰۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۹:۱۴
کد خبر: ۲۳۳۳۳۵
رییس حوزه علمیه اصفهان:

اساتید از هرگونه اختلاف در بدنه حوزه جلوگیری کنند

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله مظاهری مصلحت کنونی حوزۀ علمیّه، برای ارتقای سطح علمی و معنوی حوزه‌ها، وحدت و یکپارچگی تشکّل‌های مختلف مدرّسین حوزه دانست و گفت: بروز اختلاف و چند دستگی در حوزه‌ها، به خصوص در بین اساتید و مدرّسین سطوح عالی که پشتیبان و طرفدار نظام مقدّس جمهوری اسلامی هستند، خسارات جبران‌ناپذیری به همراه دارد.
ديدار اعضاي شوراي عالي حوزه با آيت الله مظاهري

به گزارش خبرگزاری رسا در اصفهان حضرت آیت‌الله حسین مظاهری امروز در دیدار با اعضای هیأت رییسۀ مجمع عمومی جامعۀ مدرّسین حوزۀ علمیّۀ قم، با اشاره به سوابق درخشان و خدمات ارزندۀ جامعۀ مدرّسین در قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: برخورداری از فکر جمعی اساتید و مدرّسین حوزه، برای اداره و رشد حوزه‌های علمیّه و پیشبرد اهداف علمی و معنوی حوزه‌ها، مفید و بسیار لازم است.

 

وی با تشکّر از مقام معظّم رهبری به سبب راهنمایی برای تشکیل مجمع عمومی جامع مدرّسین،  افزایش چشم‌گیر تعداد اساتید مبرّز و مدرّسین حوزۀ علمیّۀ قم نسبت به گذشته را یادآور شده و بر ضرورت حفظ وحدت و یکپارچگی بین تشکّل‌های اساتید و مدرّسین حوزه تأکید کرد و افزود: مصلحت کنونی حوزۀ علمیّه، برای ارتقای سطح علمی و معنوی حوزه‌ها، وحدت و یکپارچگی تشکّل‌های مختلف مدرّسین حوزه است.

 

بروز اختلاف در حوزه خسارات جبران ناپذیری را به همراه دارد

 

حضرت آیت‌الله مظاهری ضمن تبیین ضرورت و محاسن حفظ اتّحاد در همۀ زمینه‌ها، خاطرنشان کرد: بروز اختلاف و چند دستگی در حوزه‌ها، به خصوص در بین اساتید و مدرّسین سطوح عالی که پشتیبان و طرفدار نظام مقدّس جمهوری اسلامی هستند، خسارات جبران‌ناپذیری به همراه دارد و از این جهت عموم مدرّسین حوزوی باید با هوشیاری کامل از ایجاد هرگونه اختلاف و بروز تقابل در بدنۀ حوزه جلوگیری کنند.

 

رییس حوزه علمیه اصفهان در این زمینه، رعایت اعتدال و میانه‌روی را در حفظ وحدت کلمه مؤثر دانسته و افزوند: همۀ نهادهای حوزوی و از جملۀ تشکّل‌های اساتید و مدرّسین حوزه، باید از هرگونه افراط و تفریط، پرهیز جدّی داشته باشند و با رعایت اعتدال، در حفظ و حراست از کیان حوزه‌های علمیّه و گسترش کمّی و کیفی آن، کوشا بوده، در این خصوص با قاطعیّت و جدّیّت عمل کنند.

 

صیانت از فقه جواهری باید همراه با تحول در سطوح اول حوزه باشد

 

وی با بیان این که اصل تشکیل نهادها و تشکّل‌های حوزوی و نیز ایجاد کمیته‌های تخصّصی در آنها مفید و مطلوب است، بر ضرورت حصول نتیجۀ کابردی از تشکّل‌ها تأکید کرد و اظهار داشت: کابرد تشکّل‌های حوزوی و کمیته‌های تخصّصی آن وابسته به این است که این‌گونه تشکّل‌ها از پشتوانۀ فکری قوی و برنامه‌ریزی مستمر برخوردار باشد و اعضای شرکت‌کننده با حضور فعّال و مؤثر خود، به مصوّبات و برنامه‌های از پیش تعیین شده عمل نمایند.

 

حضرت آیت‌الله مظاهری در ادامه ضمن بازگویی لزوم صیانت از فقه جواهری و نیز ایجاد تحوّل در دروس سطوح ابتدایی و میانی حوزه‌ها و همچنین چاره‌اندیشی برای پاسخ‌گویی به شبهات و سؤالات گوناگون دینی و اعتقادی، خواستار توجّه جدّی مدرّسین و اساتید حوزه به این سه موضوع شد و تأکید کرد: همان‌طور که امام راحل عظیم‌الشأن هم بارها و به مناسبت‌های مختلف متذکّر می‌شدند، لازم است در حوزه‌های علمیّه با حفظ فقه سنّتی و فقه جواهری، تربیت مجتهدین و مراجع تقلید برای نسل‌های آتی ادامه یابد.

 

استاد اخلاق حوزه علمیه اصفهان ادامه داد: باید در نظام آموزشی حوزه نیز تحوّلات مثبتی مطابق با شرایط و نیازهای زمان و سؤالات و مطالبات نسل حاضر ایجاد شود و تحقّق این سه آرمان، نیازمند فکر، برنامه‌ریزی و اقدام توسّط مدرّسین عالی رتبۀ حوزه‌های علمیّه است.

 

ارتباط جامعه مدرسین و مجمع عمومی با مراجع قطع نشود

 

رییس حوزه علمیه اصفهان با اشاره به جایگاه بی‌بدیل مراجع معظّم تقلید در حوزه‌های علمیّه، تقویت ارتباط جامعۀ مدرّسین و مجمع عمومی این جامعه با مراجع تقلید را خواستار شده و خاطرنشان ساخت: ارتباط مستمر با مراجع تقلید و حفظ شؤون مرجعیّت و نیز عمل به منویّات و نظرات آنان، در تحقّق آرمان‌های حوزوی و پیشبرد اهداف متعالی حوزه‌ها تأثیر به سزایی دارد.

 

حضرت آیت‌الله مظاهری در پایان از خلوص نیّت به عنوان مؤثرترین راهکار برای موفقیّت در اهداف و آرمان‌ها نام برد و افزود: اگر رنگ خدایی به اعمال بخورد و هیچ انگیزه‌ای به جز خداوند متعال، در نظر نباشد، پیروزی انسان و رسیدن وی به هدف، حتمی است.

 

وی در این‌باره تأکید کرد: از آنجا که حوزه‌های علمیّه متعلّق به حضرت ولیّ‌عصر«عج» است و آن حضرت حوزه‌ها را دوست دارند، جلب نظر و کسب رضایت ایشان در پیشبرد برنامه‌ها لازم و اثرگذار است.

 

لازم به ذکر است در ابتدای این دیدار حجت الاسلام والمسلمین فرّخ‌فال، رییس مجمع عمومی جامعۀ مدرّسین حوزه، گزارشی از نحوۀ تشکیل آن مجمع و اهداف و رویکردهای آن ارائه کرد./939/د101/ج

ارسال نظرات