با فرزند خود همراه و همدل باشید/ فرهنگ نماز را در خانواده پیاده کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، خانم صفارزاده، کارشناس مسائل خانواده، امروز در سلسله نشست های حلقه های معرفت که در رواق دارالاجابه حرم مطهر رضوی برگزار شد، در جمع زائران و مجاوران گفت: دلسوزانه و مهربانانه با نوجوان خود رفتار کنید.
وی در پاسخ به این پرسش که چگونه فرزندمان را ترغیب به نماز خواندن کنیم، افزود: فرهنگ نماز باید در خانواده پیاده شود؛ از این رو اگر فرزند شما نسبت به آموزه های دین سهل انگار است، او را سرزنش نکنید؛ بلکه سؤالات او را درست و منطقی پاسخ دهید و آگاهی او را نسبت به انجام فرائض دینی بالا ببرید.
صفارزاده با اشاره به این که خانواده ها باید نسبت به دوران بلوغ فرزندان حسیاسیت داشته باشند، اظهار کرد: همراه و همدل با نواجوان خود باشید، به فرزندنتان خود توجه کنید و برای او شخصیت قائل باشید؛ چرا که دوران بلوغ، دوران حساسی است.
این کارشناس مذهبی خطاب به مادران، گفت: فرزندتان را سرزنش نکنید؛ چرا که سرزنش و امر و نهی بیش از حد، سبب می شود او لجبازی کند و در رفتار خود پافشاری کند، امام علی(ع) می فرماید: «الافراط فی الملامة یسبّ نیران اللّجاج؛ زیاده روی در ملامت، آتش لجاجت را شعله ور می کند.».
این کارشناس مسائل خانواده ابراز کرد: تغذیه و خوراک تأثیر مستقیم بر روح و اعتقادات انسان می گذارد، از این رو علاوه بر این که باید بر حلال بودن غذا دقت کنیم، بایستی بر پاک بودن آن نیز دقت کنیم. نوشابه ها، فست فودها و غذاهایی که مواد نگه دارنده دارند، بر خقلیات تأثیرگذار هستند و روح و روان و اعصاب انسان را تضعیف می کند، از این رو غذاهای مفید و مناسب را جایگزین آن ها کنید.
صفارزاده به معیارهای گزینش همسر در اسلام اشاره و ابراز کرد: جوان ها برای ازدواج، ایمان و اخلاق را مدنظر داشته باشند؛ پیامبر اسلام (ص) می فرمایند: «اذا جاءکم مَن ترضون دیِنه و امانَته یخطب (الیکم) فَزوّجوه، هر گاه کسی به خواستگاری نزد شما آمد و دینداری و امانتداری (اخلاق) او را پسندیدید، به او زن بدهید.»؛ چرا که فرد متدین، معتقد است باید در روز قیامت در برابر رفتار خود پاسخ گو باشد؛ از این رو مراقب رفتار خود است و در زندگی اخلاق مدار است.
این کارشناس مذهبی گفت: پیامبر اکرم(ص) می فرمایند:«الْإِیمَانُ إِقْرَارٌ بِاللِّسَانِ وَ مَعْرِفَةٌ بِالْقَلْبِ وَ عَمَلٌ بِالْأَرْکَانِ، ایمان عبارت است از: شناخت قلبى، اعتراف و اقرار به زبان،عمل با اعضاء و جوارح بدن.». انسان مؤمن خداوند در همه جا حاضر بر اعمال خود می بیند، از این رو مراقب رفتار خود و مطیع امر پروردگار است./1309/پ202/ب6