۳۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۱
کد خبر: ۲۵۵۷۰۸
به امضای ابوذر ابراهیمی‌ترکمان و آیت‌الله سید ‌محمد خامنه‌ای؛

تفاهم‌نامه همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و بنیاد ایران‌شناسی

خبرگزاری رسا ـ توسعه، تحکیم و تعمیق همکاری‌های علمی، پژوهشی، تبادل اطلاعات و تجارب و استفاده بهینه از توان و ظرفیت‌های موجود برای معرفی فرهنگ و تمدن ایرانی ـ اسلامی، از اهداف این تفاهم‌نامه است.
سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي

 

به گزارش سرویس اندیشه خبرگزاری رسا تفاهم‌نامه همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و بنیاد ایران‌شناسی امضا شد. این تفاهم‌نامه همکاری علمی و فرهنگی مشترک میان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و بنیاد ایران‌شناسی به امضای ابوذر ابراهیمی‌ترکمان و آیت‌الله سید ‌محمد خامنه‌ای رسید.


ابوذر ابراهیمی‌ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، پیش از ظهر امروز، 30 فروردین‌ماه با آیت‌الله سید ‌محمد خامنه‌ای، رییس بنیاد ایران‌شناسی دیدار کرد. در این دیدار تفاهم‌نامه همکاری‌ علمی و فرهنگی مشترک به امضای طرفین رسید.


رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این دیدار با تأکید بر توسعه پژوهش‌های علمی در حوزه ایران‌شناسی، گفت: مراکزی متعدد ایران‌شناسی در جهان همچون بنیاد بین‌المللی ایران‌شناسی در مسکو فعال‌اند و باید زمینه بهره‌مندی از مطالعات این مراکز را فراهم کنیم. در واقع زمینه لازم برای تحکیم ارکان مربوط به ایران‌شناسی در خارج از کشور مهیا شود.


ابراهیمی‌ترکمان افزود: هم‌اکنون، پژوهشگران روس از امکانات این بنیاد بهره‌مند می‌شوند که در توسعه روابط فرهنگی دو کشور مؤثر است؛ از این رو می‌توان به برگزاری اجلاس سراسری ایران‌شناسان روس اشاره کرد که این مهم همراه با برگزاری سالانه تقویت خواهد شد.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به برگزاری دوره ایران‌شناسی در کشورمان، گفت: سال گذشته، یک دوره آموزش ایران‌شناسی به منظور مطالعه فرهنگ و تاریخ ایران‌زمین با همکاری دانشگاه علامه طباطبایی برگزار کردیم که می‌توانیم امسال، با مساعدت و همکاری بنیاد ایران‌شناسی، دومین دوره آن را با برنامه‌های متنوع‌تری برگزار کنیم.


وی تأکید کرد: برای بهره‌مندی بیش‌تر می‌توان اینطور برنامه‌ریزی کرد که آموزش و طرح مباحث به وسیله بنیاد ایران‌شناسی انجام شود؛ در کنار آن هم برنامه بازدید ایران‌شناسان از اصفهان و شیراز را مهیا کنیم تا از نزدیک با تاریخ و آثار باستانی کشورمان آشنا شوند.


ابراهیمی‌ترکمان در ادامه پیشنهاد داد: برنامه تجلیل از ایران‌شناسان باید یکی از محورهای برنامه‌های مشترک باشد. برای نمونه در جشنواره‌های سالانه‌ای همچون جشنواره فارابی وزارت علوم، می‌توان تعدادی از ایران‌شناسان را دعوت و با اهدای لوح تقدیر از آنان تجلیل کرد.


وی ادامه داد: در صورت عملی شدن این طرح، زمینه‌ لازم برای معرفی بیش‌تر فرهنگ و تمدن ایران اسلامی در خارج از کشور به ویژه از سوی پژوهشگران و محققان، فراهم خواهد شد.

در ادامه، آیت‌الله سید ‌محمد خامنه‌ای، رییس بنیاد ایران‌شناسی، با اشاره به وظیفه خطیر نمایندگی‌های فرهنگی ایران در خارج از کشور، گفت: با توجه به وظیفه‌ای که رایزنی‌های فرهنگی کشورمان به منظور ایجاد علاقه و باور نسبت به اسلام ناب، انقلاب اسلامی و مزیت‌های جمهوری اسلامی ایران و فرهنگ ایرانی در خارج از کشور دارند، باید زمینه لازم را برای معرفی تاریخ ایران بیش از پیش فراهم کنند.


رییس بنیاد ایران‌شناسی افزود: از مواردی که باید به آن توجه افزون‌تری داشت، تقویت فعالیت‌های ایران‌شناسان است که این مهم بدون همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی میسر نخواهد شد.

وی ضمن استقبال از پیشنهاد برگزاری دوره آموزش ایران‌شناسی، گفت: بنیاد بین‌المللی ایران‌شناسی همواره در انجام همکاری‌های مختلف با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی پیشگام بوده است. بنابراین از همکاری با این سازمان در برگزاری دوره‌های ایران‌شناسی در کشورمان استقبال می‌کنیم.


سید محمد خامنه‌ای تأکید کرد: باید سعی کنیم که به هنگام برگزاری این دوره آموزشی و ارایه مباحث درسی از طرح دروس تخصصی استفاده شود تا ایران‌شناسان با در اختیار داشتن اساتید متبحر با ابعاد گوناگون تاریخ و فرهنگ و زبان و ادب ایران‌زمین، آشنا شوند.


وی در بخش پایانی سخنان خود، اظهار کرد: از مهم‌ترین برنامه‌هایی که می‌توان در دستور کار قرار داد، معرفی تاریخ و فرهنگ کشورمان در مقاطع تحصیلی دانش‌آموزان و دانشجویان و نشریات فرهنگی خارج از کشور است.


در پایان این دیدار، تفاهم‌نامه همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و بنیاد ایران‌شناسی به امضا رسید. توسعه، تحکیم و تعمیق همکاری‌های علمی، پژوهشی، تبادل اطلاعات و تجارب و استفاده بهینه از توان و ظرفیت‌های موجود برای معرفی فرهنگ و تمدن ایرانی ـ اسلامی، از اهداف این تفاهم‌نامه است.


از جمله بندهای این تفاهم‌نامه می‌توان به تأسیس و تجهیز کرسی‌های ایران‌شناسی و اتاق‌های ایران در مراکز فرهنگی خارج از کشور، همکاری در تحقیق، تألیف، تدوین و طراحی طرح‌های ملی و بین‌المللی در حوزه‌ ایران‌شناسی، ترجمه کتاب‌های منتشر شده در مورد ایران در سطح منطقه و جهان، چاپ و انتشار و توزیع آثار مشترک، برگزاری سمینارهای منطقه‌ای و بین‌المللی دوجانبه و چندجانبه، مشارکت در آموزش‌های مجازی و ایجاد بانک اطلاعات در خصوص اشخاص، اماکن فرهنگی و مراکز دینی و پژوهشی به ویژه اشخاص و مراکز ایران‌شناسی، اشاره کرد.

 

/101/830/م

ارسال نظرات