۲۲ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۳
کد خبر: ۲۷۴۴۱۳

وضعیت مبارزه با استکبار پس از یک توافق احتمالی

خبرگزاری رسا ـ کسانی که در آرزوی برقراری روابط ایران و آمریکا بوده و از امکان بازگشایی سفارت آمریکا در تهران سخن می‌‌گویند، باید به این نکته توجه داشته باشند. دوستی و دشمنی با دیگر کشورها در سیاست خارجی جمهوری اسلامی، دارای مبانی و اصول برگرفته از آموزه‌های قرآنی است.
تقابل ايران و آمريکا
به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا، جمهوری اسلامی و ملت ایران از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون به پایگاه اصلی مبارزه با امریکا به عنوان مصداق عینی و کامل استکبار جهانی تبدیل شد‌ه‌اند. مذاکرات هسته‌ای بین ایران و گروه 1+5 می‌تواند پس از یک دهه به یک توافق منتهی گردد. سؤال این است که در صورت نتیجه‌بخش بودن مذاکرات و حاصل شدن توافق هسته‌ای، وضعیت استکبارستیزی چگونه خواهد بود؟ اهمیت این سؤال به گونه‌ای است که یکی از دانشجویان در دیدار جمع کثیری از دانشجویان با مقام معظم رهبری، آن را مطرح می‌کند و خواهان پاسخ معظم‌له می‌شود.
 
شاید در پاسخ این سؤال، کسانی بگویند به هر حال هر چیزی دارای طول عمری است و نمی‌تواند همیشگی باشد و مبارزه با استکبار جهانی و مصداق آن یعنی امریکا نیز این چنین است. این افراد ممکن است برای دیدگاه و موضع خود استدلال هم داشته باشند. می‌گویند در صحنه بین‌المللی، هیچ دوستی و هیچ دشمنی‌ای، همیشگی و ابدی نیست. کشوری با کشور دیگر در یک دوره‌ای روابط دوستانه و همکاری همه‌جانبه دارد و در شرایط دیگر این روابط تیره شده و به دشمنی و حتی جنگ هم ممکن است منتهی شود. برعکس دو کشور متخاصم و دشمن یکدیگر، با تغییر شرایط می‌‌توانند روابط دوستانه برقرار کرده و با یکدیگر در موضوعات مختلف همکاری داشته باشند. براساس چنین استدلالی عده‌ای در داخل کشور در حال زمینه‌سازی برای عادی‌سازی روابط ایران و امریکا هستند و توافق احتمالی هسته‌ای را یک نقطه آغاز برای اصلاح روابط می‌دانند. معنی این سخن آن است که با توافق هسته‌ای، عمر مبارزه‌ با استکبار و امریکا به پایان خواهد رسید. شاید سؤال آن برادر دانشجو از محضر مبارک مقام معظم رهبری با توجه به وجود چنین نگاهی در کشور انجام شده باشد. اما پاسخ مقام معظم رهبری، خیلی کوتاه، صریح، شفاف و غیرقابل تفسیر است. معظم‌له در این خصوص فرمودند: «مبارزه با استکبار و نظام سلطه، براساس مبانی قرآنی، هیچ گاه تعطیل‌پذیر نیست و امروز امریکا کامل‌ترین مصداق استکبار است».
 
اشاره رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی به مبانی قرآنی استکبارستیزی، در واقع اشاره به مبانی و اصول در تنظیم سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است؛ مبانی و اصولی که ثابت است و تحت‌تأثیر شرایط تغییر نمی‌کند. کسانی که در آرزوی برقراری روابط ایران و امریکا بوده و از امکان بازگشایی سفارت امریکا در تهران سخن می‌‌گویند، باید به این نکته توجه داشته باشند. دوستی و دشمنی با دیگر کشورها در سیاست خارجی جمهوری اسلامی، دارای مبانی و اصول برگرفته از آموزه‌های قرآنی است. مبارزه با استکبار ریشه اعتقادی دارد،‌ همانطور که حمایت از مظلوم دارای ریشه اعتقادی است. ملت ایران براساس اسلام و پیروی از یک رهبر دینی و الهی، در راه خدا قیام کرد و انقلاب اسلامی را به پیروزی رساند تا از ولایت طاغوت خارج شود و تحت ولایت الهی قرار گیرد. فلسفه بعثت تمامی انبیای الهی همین بوده است تا بشر را از ولایت طاغوت خارج کند و در مسیر عبودیت و بندگی خداوند که همان مسیر رشد و تعالی و رسیدن به کمال و سعادت است. خداوند در سوره نحل آیه 36 می‌فرماید: «و لقد بعثنا فی کل امه رسولا ان اعبدو الله و اجتنبوا الطاغوت» پیام همه انبیای الهی دعوت به پرستش و بندگی و اطاعت از خداوند از یک طرف و اجتناب و مبارزه با طاغوت از طرف دیگر است.
 
شرط قرار گرفتن تحت ولایت الهی، مبارزه با طاغوت است یعنی کسانی که می‌خواهند برمبنای اعتقادات دینی و آموزه‌های قرآنی و براساس دستورات الهی حرکت کنند، باید با طاغوت مبارزه کنند. این مهم در آیه شریفه 29 از سوره مبارکه فتح اینچنین مورد توجه قرار گرفته است: «محمد رسول الله و الذین معه اشداء علی الکفار رحماء بینهم.» یعنی محمد (ص) فرستاده خداست و کسانی که با او هستند در برابر کفار سرسخت و در میان خود مهربان می‌باشند. حضرت امام (ره) در شرح این آیه می‌فرمایند،این آیه میزان است و براساس این آیه می‌توان سنجید که تا چه اندازه پیرو رسول‌الله هستیم. پیروی از رسول خدا شاخص و نشانه پیروی از خداست؛ زیرا ولایت رسول‌الله تجلی ولایت الهی است و این ولایت در طول ولایت الهی قرار دارد. بر همین اساس پذیرش ولایت امامان معصوم علیه‌السلام شاخص پذیرش ولایت پیامبر (ص) و ولایت الهی است. حضرت علی‌(ع) سخنی دارند که برگرفته از آموزه‌های دینی بوده و این کلام نورانی در تنظیم سیاست خارجی جمهوری اسلامی حرف اول و آخر را می‌زند. حضرت فرمودند: «کونوا للظالم خصما و للمظلوم عونا» این جمله امر است و دلالت بر کار واجب می‌نماید. معنای جمله خیلی صریح و شفاف است. دشمن ظالم و یاور مظلوم باشید. خصلت ذاتی استکبار ظلم کردن است و بر این اساس هیچ گاه نمی‌توان با استکبار کنار آمد و دست از مبارزه با آن برداشت. بنابر این در موضوع مذاکرات هسته‌ای و نتیجه آن یعنی توافق احتمالی نباید به این نکته پرداخت که پس از توافق ممکن است روابط ایران و امریکا دوستانه شود و مبارزه با امریکا به عنوان مصداق کامل استکبار پایان پذیرد. حق و باطل برای همیشه ناسازگار بوده و در برابر هم قرار دارند. ملت ایران پرچم حق را بر افراشته و در نقطه‌ مقابل پرچم باطل در عصر ما در دست دولت امریکا قرار دارد. حضرت امام خمینی (ره)، آدم شدن را شرط برقراری رابطه با امریکا اعلام فرمودند و در توضیح این شرط فرمودند اگر امریکا از ظلم کردن دست برداشت، آنگاه می‌توان با آن رابطه برقرار کرد. بنابراین تعطیلی مبارزه با یک کشور استکباری زمانی ممکن است که آن کشور از خلق و خوی استکباری و ظلم کردن و پایمال کردن حقوق دیگران دست بردارد. آری بر مبنای چنین نگاه اعتقادی است که رهبر فرزانه انقلاب اسلامی خطاب به دانشجویان و در پاسخ به سؤال مذکور می‌فرمایند، خود را برای ادامه مبارزه با استکبار آماده کنید./836/د102/س
 
منبع : روزنامه جوان
ارسال نظرات