۲۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۲
کد خبر: ۲۸۱۶۵۱
عضو کمیسیون امنیت ملی:

مصالح نظام و ملت در بررسی برجام مدنظر است

خبرگزاری رسا ـ دواتگری گفت: برجام یک معاهده است و کنوانسیون ۱۹۶۹ وین نیز معاهده بین‌المللی اعم از توافقنامه، میثاق‌نامه و موافقتنامه و امثال آن را الزام‌آور می‌داند.
مهدي دواتگري نماينده مردم عجب شير و مراغه و عضو کميسوين امنيت ملي

مهدی دواتگری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز با بیان این‌که نمایندگان مجلس به ویژه اعضای کمیسیون امنیت ملی نهایت دقت نظر را در برخی برجام خواهند داشت، اظهار داشت: تشکیل کمیسیون ویژه برای بررسی توافق هسته‌ای، مغایر آئین‌نامه داخلی مجلس نیست.


وی ادامه داد: طبیعی است که یک موافقتنامه یا معاهده، نقاط ضعف و قوتی دارد و آنچه در بررسی آنها باید ملاک باشد، مصالح یک کشور و ملت است؛ برخی ها تصور می‌کنند که باید همه چیز را بگیریم و چیزی ندهیم که این درست نیست، در جریان مذاکره باید چیزی داد تا بتوان چیز مهم‌تری را گرفت.


عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خاطرنشان کرد: البته باید بررسی شود که داده‌های ما در این داد و ستد چه بوده و آیا ستانده‌ها حداقل ارزش برابر با داده‌ها را دارند و یا نه؟ بنابراین اکنون نمی‌توان قضاوت صریح داشت و نباید در این رابطه عجولانه اظهارنظر کرد.


وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌که برجام یک معاهده است و کنوانسیون 1969 وین نیز معاهده بین‌المللی اعم از توافقنامه، میثاق‌نامه و موافقتنامه و امثال آن را الزام‌آور می‌داند، اظهار داشت: برجام جنبه الزام‌آور دارد، بنابراین یک معاهده است و بر اساس اصول 77 و 125 قانون اساسی معاهدات باید به تصویب مجلس برسد.


دواتگری افزود: شورای عالی امنیت ملی مسؤولیت تعیین سیاست‌های دفاعی و امنیتی کشور و هماهنگی نهادهای دفاعی و امنیتی
را بر عهده دارد، این که اختیار قانونگذاری و تصویب معاهدات را به این شورا واگذار کنیم، خلاف اصول 77، 125 و 176 قانون اساسی است.


نماینده مردم مراغه و عجب‌شیر تصریح کرد: البته هماهنگی و هم‌اندیشی مجلس و شورا لازمه رسیدن به یک نتیجه مطلوب است، اما معتقدم با وجود کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، دلیلی برای تشکیل کمیسیون ویژه بررسی برجام نیز وجود نداشت./935/ت302/ج

ارسال نظرات