مباحث کاربردی را در گفتوگوهای دینی با دیگر کشورها مطرح میکنیم
به گزارش خبرگزاری رسا، ابوذر ابراهیمیترکمان، رییس این سازمان که به منظور شرکت در کنفرانس بینالمللی «علم و دین» در اتریش حضور دارد، 8 شهریور با رییس مؤسسه سنت گابریل اتریش دیدار و گفتوگو کرد.
آندریاس بشته در ابتدای این دیدار که در مرکز سنت گابریل وین صورت گرفت، گفت: از حدود 20 سال پیش که گفتوگوهای دینی ایران و اتریش شکل گرفت، موضوعات مختلفی مورد بررسی قرار گرفته است که حاصل آن دست یافتن به منابع علمی مناسب است که منتشر شده و مورد توجه علاقمندان و صاحبنظران قرار گرفتهاند.
بشته همچنین با اشاره به سفر پیشین خود به ایران برای شرکت در گفتوگوهای دینی بین ایران و اتریش، گفت: امروز گفتوگوهای دینی اتریش و ایران با مشارکت دانشگاه الهیات کاتولیک وین و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی انجام میشود و البته ما آکادمی علوم اتریش را نیز با خود در پیشبردن این گفتوگوها همراه کردهایم.
رئیس مؤسسه سنت گابریل اتریش در ادامه سخنان خود پیشنهاد داد که کنفرانسهای گفتوگوی دینی ایران و اتریش همچنان به دو زبان آلمانی و فارسی برگزار و مقالات آلمانی به فارسی و مقالات فارسی نیز به آلمانی ترجمه شوند.
وی همچنین خواستار برگزاری این گفتوگوها در هر دو کشور به صورت متناوب شد و گفت: از هماکنون باید به فکر مباحث قابل طرح در دور بعدی گفتوگوهای خود در سال 2016 باشیم.
وی در پایان سخنان خود درباره چگونگی گرایش به دین در جهان کنونی، اظهار کرد: جوانان امروز دنیا متدین هستند؛ با این حال تلاش دارند که ارزشهای دینی خود را بازتعریف کنند.
جهان و مسأله آزادی
در ادامه این دیدار ابوذر ابراهیمیترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سخنانی گفت: آنچه در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و در سالهای قبل با عنوان گفتوگوهای دینی آغاز کردیم، توسعه یافته است؛ بطوریکه در حال حاضر با اندیشمندان بسیاری از کشورها و پیروان دینی گفتوگوهای سودمندی را دنبال میکنیم.
وی افزود: به دنبال آن هستیم که در گفتوگوهای دینی خود با دیگر کشورها از مباحث کلی و تکراری عبور کرده و مباحث کاربردیتری مانند عدالت، حقوق را مطرح کنیم.
ابراهیمیترکمان در ادامه این بخش از سخنان خود با بیان اینکه روزگاری سخن از جهان چندبینی درمیان بود؛ اما امروزه سخن از جهان چندخدایی است، گفت: اگر برای آینده فکری نکنیم، جهان با یک چالش جدی روبرو خواهد شد.
وی ادامه داد: از جمله موضوعات جدید مورد بحث جهان، مسأله آزادی است که هم جوامع و اندیشمندان دینی در خصوص آن دغدغه دارند و هم جوامعی که در آن تفکر دینی وجود ندارد. بنابراین آزادی هم میتواند مفهوم سکولار داشته باشد و هم مفهوم دینی.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در پایان سخنان خود گفت: جهان متمدن امروز، آزادی بدون قید و شرط را نمیپذیرد و قانون، نظم عمومی و اخلاق را نیز از جمله عناصر مهمی میداند که باید در دایره این مباحث گنجانده شود تا از قرائتهای متعدد از آزادی کاسته شود و این مقوله از دایره منسجمتری برخوردار شود./998/د101/ی
منبع: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی