۰۹ مهر ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۹
کد خبر: ۲۹۱۹۴۴
آیت‌الله مصباح یزدی:

لباس روحانیت نماد و نشانه‌ دین است/ نمی توان شأن و مقامی برای مولا علی تصور کرد

خبرگزاری رسا ـ آیت‌الله مصباح یزدی به ضرورت تلبس طلاب به لباس روحانیت اشاره کرد و گفت: لباس و عمامه روحانیان نماد و نشانه‌ای از اسلام است که هر طلبه‌ای باید به این مسأله توجه کافی داشته باشد.
آيت الله مصباح يزدي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت‌الله مصباح یزدی رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، شب گذشته در مراسم عمامه گذاری طلاب مدرسه علمیه رشد، با تسلیت حادثه منا به مسلمانان جهان، بیان کرد: حادثه‌ای که برای حاجیان مسلمان پیش آمده، بلایی سنگین بوده، اما این حادثه مقدمه‌ای برای سقوط دولت ظلم و طاغوت و زمینه‌ای برای ظهور امام زمان (عج) است.

  

وی به ضرورت تلبس طلاب به لباس روحانیت اشاره کرد و گفت: برای برخی از طلاب این سؤال پیش ‌آمده است که هدف از عمامه گذاری چیست؛ در حالی که دروس حوزوی را مطالعه می‌کنیم و عبادات را به درستی انجام می‌دهیم؛ برخی دیگر تلبس را یک نوع تظاهر و ریا می‌دانند و این گونه بیان می‌کنند که بهتر است فرد در قلب خویش به مسائل معنوی توجه داشته باشد.

  

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) یادآور شد: ما برای انجام عباداتی همچون نماز و روزه از نمادهای آن استفاده می‌کنیم و در برابر خداوند سجده و رکوع انجام می‌دهیم در حالی که اگر تمام موجودات عالم عبادات یا گناه خداوند را انجام دهند کوچک‌ترین تأثیری بر خداوند ندارد.

 

نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد:‌ افراد با انجام حرکات بندگی خویش را در درگاه الهی نشان می‌دهند و به هر اندازه‌ای که ارتباط انسان با خداوند قوی‌تر شود توجه آن­ها به نمادها افزایش می‌یابد.

 

آیت‌الله مصباح یزدی عنوان کرد: لباس و عمامه روحانیان نماد و نشانه‌ای از اسلام است که هر طلبه‌ای باید به این مسأله توجه کافی داشته باشد.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش ابراز کرد: آنچه که در مدح و فضیلت ائمه اطهار (ع) بیان می‌شود کمتر از آن حقیقتی است که در آن‌ها وجود دارد.

 

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) بیان کرد: مسائلی که ما درک می‌کنیم اموری هستند که در عالم مادی وجود دارد، اما به برکت وجود ائمه اطهار(ع) به این نتیجه رسیده‌ایم، افزون بر آنچه که ما در این عالم حس می‌کنیم، مسائل مافوق عالم مادی نیز وجود دارد.

 

 

وی با اشاره به آیه شریفه «اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ کَمِشْکَاةٍ فی‌ها مِصْبَاحٌ» گفت: خداوند نور عظیمی در آسمان و زمین است و این نور حد و اندازه‌ای ندارد و نامتناهی است.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: بسیاری از مسائل که در قرآن کریم مطرح شده فوق درک ما است اما خداوند برای بیان این مسائل از مثل‌های مختلف مادی استفاده کرده است.

 

آیت‌الله مصباح یزدی بیان کرد: حقایق و نور معنوی خداوند با قالب‌های گوناگون در عالم مادی انعکاس و جلوه پیدا می‌کند این واسطه‌ها و حجاب‌ها که در اطراف نور حقیقی وجود دارند سبب تحدید و تضعیف این حقایق می‌شوند تا اندازه‌ای که این مسائل متناسب با فهم و شعور افراد شود.

  

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: حضرت علی (ع) نخستین بازتاب دهنده حقایق و نور معنوی خداوند در عالم مادی است، بنابراین برای شأن و مقام ایشان نمی‌توان حد و مرزی تصور و تعیین کرد.

 

آیت الله مصباح یزدی بیان کرد: به هراندازه‌ای از احکام الهی و رهنمودهای ائمه اطهار(ع) پیروی کنیم به حقایق و نور معنوی خداوند نزدیک‌تر  می­شویم تا جایی که به مقام قرب الهی دست می­یابیم./998/پ201/ج

ارسال نظرات