علاقه به دنیا عامل اصلی گرایش به سمت بدیها است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام پناهیان استاد حوزه و دانشگاه، صبح امروز 29 مهر در مراسم سوگواری سیداالشهدا(ع) که در حسینیه آیت الله حق شناس(ره) تهران برگزار شد با بیان اینکه علاقه شدید انسان به دنیا عامل اصلی عصبانیت و گرایش به سمت بدیهاست، تاکید کرد: یکی از راههای از بین بردن این وابستگی اجازه ندادن به بروز این آثار در رفتار انسان است.
تجلی هر عمل در رفتار انسان آن را تشدید میکند
وی اضافه کرد: باید از جولان علاقه به دنیا در نفس ممانعت کرد و در عوض نفس را برای علاقه به معنویات مانند گریه برای امام حسین(ع) پرورش داد.
حجت الاسلام پناهیان با اشاره به اینکه تجلی هر عمل در رفتار انسان آن را تشدید میکند ابراز داشت: تجلی عصبانیت در رفتار انسان موجب علاقه شدید به آن میشود و ظهور این رفتار در انسان به خود و رابطهاش با دیگران لطمه بزرگی خواهد زد.
غضب امر ارادی نیست
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به روایت پیامبر(ص) ضمن وصیت به امام علی(ع) تشریح کرد: پیامبر(ص) به امام علی (ع) فرمودند علی جان غضبناک نشو و وقتی خشمگین شدی بنشین و در قدرت پروردگار بر بندگان و حلم و صبر او درباره آنها تفکر کن و زمانیکه به تو گفته شد از خدا بترس خشمت را کنار بگذار و به بردباریت برگرد.
حجت الاسلام پناهیان در ادامه با بیان اینکه این روایت دارویی است که باید همه افراد جامعه روزی چند بار برای خود بخوانند اظهار داشت: خیلی از مردم در خود این ضعف را میبینند که نمیتوانند غضب خود را کنترل کنند و به گفتن عیب دیگران مشغول نباشند باید یادآور شد که داروی این مشکل خواندن این روایت به صورت متمادی در طول روز است.
این استاد برجسته حوزه ودانشگاه خاطرنشان کرد: آنچه که از روایات به دست آمده این است که انسان جاهل در هر حال به دنبال غضب میرود و انسان عاقل از غضبناک شدن به دور است.
وی در ادامه با بیان حدیثی از امام علی(ع) گفت: امام علی(ع) فرمودند: غضب عقلها را فاسد و انسان را از راه صحیح دور میکند.
وی با تاکید بر اینکه انسانی که از درجه صبر برخوردار باشد غضبناک نمیشود بیان داشت: باید به این نکته توجه داشت وقتی که درجه صبر انسان پایین است به خود این تمرین را بدهد که در این شرایط خود را کنترل کند تا به درجه صبر برسد.
این استاد برجسته حوزه و دانشگاه اظهار داشت: اگر انسان براین قوه خود فائق آمد و کم غضبناک شد باید بر شیطان نفرین کند و استغفار را از ملزومات خود قرار دهد و اینکه به علایق خودش توجه کند.
مومن نشاط دائمی دارد
وی افزود: انسان مومن به واسطه قلب رئوف و پاکی که دارد همیشه با نشاط است و در مواجه با کوچکترین گناه، سیاهی و آلودگی را در وجودش میبیند و سعی در از بین بردن آن است.
حجت الاسلام پناهیان تصریح کرد: از آنجایی که آتش غضب همه جا را در بر میگیرد وقتی انسان دچار خشم میشود خداوند به حال انسان ناراحت میشود.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به روایت امام محمد باقر(ع) «به خدا قسم کسی از گناه نجات پیدا نمیکند مگر اینکه اقرار کند» گفت: اقرار در انسان باید همرا با پشیمانی و استغفار باشد تا در نفس انسان تاثیر و گیرایی داشته باشد.
کنترل غضب با استعانت از خدا ممکن است
حجت الاسلام پناهیان در ادامه کنترل غضب به تنهایی را سخت و زجرآور خواند و افزود: باید در کنترل غضب از خدا مدد بگیریم و از او بخواهیم که ما را در لحظات غفلت و خشم یاری کند.
وی افزود: از راههای کنترل غضب فکر کردن در قبل از عصبانیت و بعد از آن است.
مومن غضب را از حق جدا نمیکند
حجت الاسلام پناهیان با بیان اینکه مومن غضب را از حق جدا نمیکند: انسان باید راه شناسایی استفاده از غضب برای رهایی که در حق نهفته است را بیاموزد و این مهم با پیگیری خود شخص و کمک اجتماع حاصل میشود./9668/202/ب1