حوزه باید در عرصه تئوری اقتصاد مقاومتی ورود کند
حجت الاسلام مهدی خطیبی استاد حوزه علمیه قم در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در همدان، درباره نام گذاری سال 95 از سوی مقام معظم رهبری به نام اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل گفت: بحث اقتصاد مقاومتی هم از حیث تئوری و هم از حیث عملی با مشکلاتی مواجه است.
وی ابراز داشت: در بحث اقتصاد مقاوتی از حیث تئوری چارچوبی تعیین نشده و کار در این موضوع بیشتر در قالب مقاله و پژوهش بوده است و وقتی در زمینه تئوری کاری انجام نگرفته باشد قطعا از حیث عملی نیز نمی توان کار مفیدی انجام داد.
استاد حوزه علمیه قم افزود: در زمینه عملی اقتصاد مقاومتی ابتدا باید تحقیقات، پژوهش و تجزیه و تحلیل علمی صورت گیرد و بعد نظریه ها و چارچوبی برای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی تعیین شود.
وی ادامه داد: پس از تعیین نظریه و چارچوب هایی برای اجرا ابتدا به صورت محدود و آزمایشی اجرا شود و در صورتی که نتیجه آن مثبت بود در سطح کلان اجرا شود ولی ما هنوز حتی بحث اولیه آن، که کار و تحقیق علمی است انجام نداده ایم.
حجت الاسلام خطیبی درباره تحلیل خود از نام گذاری سال 95 به نام اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: این یک انتقاد جدی به حوزه و دولت است، رهبری به نوعی حوزوی ها و دولتی ها را مورد عتاب قرار دادند که کاری در این زمینه انجام نشده است.
وی افزود: حوزه باید در بحث علمی، تئوری و نظریه پردازی اقتصاد مقاومتی کار کند و در این امر پشتیبان دولت باشد، دولت هم باید افزون بر کار در زمینه تئوری در عمل تلاش کند و اقدامات درست و لازم را انجام دهد.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به وظایف دولت گفت: اقتصاد مقاومتی دو بخش خرد و کلان دارد بخش کلان مربوط به دولت است که باید استقلال کشور را در زمینه تولید کالاهای استراتژیک حفظ نماید و می تواند کالاهای غیر ضروری را که تولیدشان در داخل توجیه اقتصادی ندارد را به صورت تعاملی ب سایر کشورها تأمین کند.
وی ادامه داد: بخش خرد اقتصاد مقاومتی مردم هستند که باید سطح آموزش و فرهنگ اقتصادی آن ها را بالا رود در اصلاح الگوی مصرف تلاش کنند و مسوولان و رسانه نیز وظیفه فرهنگ سازی در این زمینه را دارند و باید مصداق شناسی اسراف داشته باشند و مردم را نسبت به این موضوع آگاه کنند./302/979/ب1